sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Triju inkarnāciju misijas

Satja Sai Baba sniedzis interviju 1976. gada septembrī kādam žurnālam.
Jautājums: kādēļ šis uzdevums sadalīts trīs atsevišķās un dažādās inkarnācijās- ŠIRDI, SATJA UN *PREMA BABA?
Baba: inkarnācijas nav dalītas. Jau esmu teicis, ka visu triju absolūta vienotība ir šīs misijas noslēdzošais mērķis... To uzdevumi un pieliktais spēks izveidoti atšķirīgi, lai piemērotos atbilstoši laikam, situācijai un videi. Bet tas ir viens uzdevums, to izcelsme nāk no viena dievišķā ķermeņa (dharma swarup).
....
Iepriekšējais Avatārs, Širdi Baba, ielika pamatus integrācijai (viengabalainībai) un deva cilvēcei vēsti par darbu kā pienākumu. Pašreizējā Avatāra misija ir likt visiem saprast un aptvert to, ka tas pats Dievs vai dievišķais atrodas ikvienā. Cilvēkiem jāciena, jāmīl un jāpalīdz viens otram, neskatoties uz ādas krāsu un izcelsmi. Tādējādi, viss darbs var kļūt par godināšanas veidu. Beidzot, Prema Sai, trešais Avatārs, paaugstinās un sekmēs evaņģēliskos jaunumus par to, ka ne tikai Dievs atrodas ikkatrā, bet viss ir Dievs. Trešā inkarnācija nesīs noslēdzošo viedumu- gudrību, kas ļauj katram vīrietim un sievietei sasniegt Dievu.
Trīs Avatāri nes trīskāršu vēsti- darbs, pielūgsme un viedums.

*pirmo reizi Sai Baba piemin Prema Sai 1963. gada 6.jūlija runā par Šivu, Šakhti un Bharadwaja; pēc rituāla Šiva sacīja, ka tie trīs reizes pieņems cilvēka formu un piedzims Bharadwaja (Bharat- indiski ir Indija) ciltsrakstos trīskārt: Šiva viens pats kā Širdi Sai Baba, Šiva un Šakhti kopā Putaparti kā Satja Sai Baba un Šakhti viena kā Prema Sai vēlāk.


tulkoja Māra Brante