sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Sai Babas atvadu sveiciens

 Sai Ram, mīļie draugi,

Jau nedēļa mūs šķir no tās brīnumainās ēras, kad Svami Dievišķā klātbūtne bija brīvi pieejama katram no mums.

Vārdos nav izsakāms tas, ko esam saņēmuši.  Bet tā mīlestības maigā un dziedējošā  gaisma, ko mūsu sirdīs iededzis Svami, tagad deg gaiši, spoži un nemainīgi... Un iedrošina būt vienotiem patiesībā, paļāvībā un mīlestībā...


Pielikumā atradīsiet Sai organizācijas vadītāja runas tulkojumu un foto - mīļotā Svami svētibas pilno sveicienu mums visiem.

Satja Sai  organizācijas vārdā, Maija

 

Prašanti padome

Maikls G. Goldšteins, MD                     E-pasts:
                 Priekšsēdētājs                                          roycove@aol.com
                       _____________________________________________________
Dārgie brāļi un māsas,
Sai Ram!
Mūsu mīļotais Bagavans Šrī Satja Sai Baba, mūsu dārgais Svami, izvēlējās atstāt Viņa Fizisko Formu šorīt, 2011.gada 24.aprīlī plkst. 7.40 kardio-respiratoro traucējumu dēļ, kā ziņo ārstējošie ārsti. Mēs sērojam, zaudējot mūsu mīļoto Svami, Dievišķās Mīlestības iemiesojumu, kurš atstāja mūs Lieldienu svētdienā, šajā Dievišķās Augšāmcelšanās dienā. Mēs apraudam vislielāko zaudējumu, kādu jebkad piedzīvosim.
Nekādi uzrakstīti vai pateikti vārdi nespēs pilnībā remdēt sēras vai mazināt bažas par nākotni. Tomēr mēs varam izniekot atlikušo dzīvi, sērojot par Viņa fiziskās klātbūtnes zaudējumu, kas nedod neko. Vai arī mēs varam sasniegt visu, mūsu garīgā likteņa piepildījumu, ko Viņš nolēmis, ziedojot savu dzīvi Viņam un Viņa dievišķajam vēstījumam par nesavtīgu mīlestību un kalpošanu. Līdz šim Viņš dzīvoja mūsu sirdīs un arī klātbūtnē ar identitāti, ko Viņš bija pieņēmis šajā pasaulē kā mūsu mīļotais Svami. Tagad viņš dzīvo tikai mūsu sirdīs kā Kungu Kungs, Bagavans Šrī Satja Sai Baba. Tagad mums jāvēršas uz iekšu, lai piedzīvotu Viņa dievišķo klātbūtni un mīlestību.
Mūsu nerātnie un untumainie prāti darbojas postoši šajos nopietnajos brīžos, un prāts uzdod bezjēdzīgus jautājumus. Tas mulsina un satrauc mūs. Bet atbildi sniegs mūsu sirds. Tā mierina un apgaismo mūs.
Daudzviet tiek uzdoti līdzīgi jautājumi.
Kāpēc Viņš atstāja mūs tagad? Mēs cerējām vēl uz 10 gadiem.
Patiesībā, saskaņā ar Mēness kalendāru, ko lieto Hindu un arī citi, Svami nodzīvoja 95, nevis 85 gadus. Iespējams, Viņš atstāja mūs agrāk, nekā mēs to gaidījām. Tomēr mūsu mīļoto Bagavanu Šrī Satja Sai Babu nesasaista fiziskā klātbūtne un Viņa pieņemtā identitāte, nedz arī Viņu ierobežo laiks. Viņš būs ar mums vienmēr.
Ko mēs darīsim tagad, kad esam atstāti savā vaļā bez mierinošās domas, ka Viņš vienmēr ir te? Vai Viņš vienmēr nav bijis mūsu nesavtīgās mīlestības un gudrības avots, mūsu patvērums visās dzīves grūtībās?
Viņš vienmēr ir bijis un vienmēr būs šeit! Tāpat kā mūsu mātes un tēvi bija mūsu aizstāvji, kad mēs bijām bērni, Svami ir dievišķais aizstāvis visiem, jauniem un veciem. “Būt šeit” nozīmē būt pieejamam vienmēr, kad tas ir nepieciešams. Viņš mājo mūsu sirdīs. Viņš ir “vienmēr šeit” katram un ikvienam, kad vien mums Viņš ir vajadzīgs.

Tieši pirms manas pēdējās sarunas ar Svami es biju ļoti noraizējies. Svami pēkšņi sauca, lai pienāku Viņam tuvāk. Viņš pasniedzās, saņēma manu roku un maigi to noglāstīja. Tad Viņš mīloši pasmaidīja un teica tik ļoti maigi: “Tavā sirdī ir bailes”. Mani ļoti nomierināja Viņa dievišķā mīlestība, dievišķā mātes un tēva mīlestība. Es skūpstīju Viņa roku un kājas atkal un atkal. Es sajutu pāri plūstošu bērna prieku. Uz mirkli manī atgriezās jaunība un šķīstība. Viņa mīļie vārdi un maigās rūpes izgaisināja jebkādas bailes un tā vietā deva uzmundrinājumu un otrās jaunības sajūtu. Viņš vienmēr būs šeit priekš mums. Viņš ir mūsu dievišķā māte un tēvs. Tas nav mainījies. Tas tā būs vienmēr. Tā ir dievišķā patiesība, ko neietekmē laiks un neizmaina Viņa ķermeņa nāve.
Kāda nākotne sagaida mūs kā Viņa pielūdzējus, katru no mums atsevišķi un visus kopā kā garīgu organizāciju? Kā var pastāvēt Šrī Satja Sai organizācija? Kā mēs varam sanākt kopā, ja Svami vairs nedzīvo starp mums, lai mūs iedvesmotu un pamācītu, kad nomaldāmies?
“Kāpēc baidīties, ja es esmu šeit?“, teica mūsu mīļotais Svami. Viņš vienmēr ir bijis un turpinās būt klāt kā iekšējs dievišķums, kas mājo mūsu sirdīs. Būt “šeit” ir norāde uz Viņa garīgo klātbūtni, nevis Viņa fizisko klātbūtni. Viņš vienmēr būs “šeit”. Tas nav mainījies. “Šeit” nozīmē visur un vienmēr. “Šeit” ir pieejams katram un ikvienam no mums mūsu pašu sirdīs. Būt ar Viņu “šeit” un tagad, mums jāizvēlas ticība, nevis bailes.
Svami ir nācis, lai parādītu, kā mums jādzīvo mūsu cilvēcīgās dzīves. Viņš ir nācis atmodināt apziņu un nesavtīgu mīlestību visu cilvēku prātos un sirdīs. Mīlēt visus, kalpot visiem. Vienmēr palīdzēt, nekad nesāpināt. Šrī Satja Sai organizācijas balstās uz šiem garīgajiem principiem, kādus Viņš devis. Mēs no tiem neatkāpsimies!
Kad iesniedzu Pasaules konferences lēmumus Viņa dievišķajam apstiprinājumam un vadībai, ko es jums nosūtīju vēstulē pirms neilga laika, Svami deva Viņa piekrišanu visam, ko es iesniedzu. Viss, ko es iesniedzu bija balstīts uz jūsu Pasaules konferences studiju apļu komentāriem un secinājumiem. Tādēļ Viņa apstiprinājums šiem ieteikumiem bija Viņa apstiprinājums jūsu nopietnajiem spriedumiem un patiesajiem centieniem uzlabot Šrī Satja Sai organizāciju. Mēs noteikti pildīsim šos lēmumus, ko tik labprāt apstiprinājis mūsu mīļotais Svami. Jau ir nozīmēta komiteja, kas izstrādās vispārējo vadlīniju projektu visām valstīm, un tā ir sākusi darbu, ir iesniegta pagaidu programma Pasaules jauniešu konferencei jūlijā, un visi pārējie lēmumi ir izpildes procesā. 
Tagad tas ir mūsu svēts pienākums pilnībā atbalstīt un piedalīties ar savu mīlestību, labo ticību un lielākajiem pūliņiem, lai nodrošinātu, ka Starptautiskā Šrī Satja Sai organizācija turpina būt nesavtīgas mīlestības un kalpošanas vaduguns pasaulē. Tas ir mūsu ieguldījums mūsu mīļotā Bagavana Babas, mūsu dārgā Svami garīgajā mantojumā visai cilvēcei.
Mums jāklausa savai sirdij ar garīgu pašapziņu. Mana sirds man saka, ka Viņa mācība cilvēcei netiks aizmirsta vai pamesta novārtā. Mana sirds man saka, ka mūsu garīgā dzīve, mūsu krietnā rīcība un mūsu nesavtīgā mīlestība kļūs par vērtīgu liecību Viņa dievišķajai klātbūtnei starp mums.
Kungu Kungs, Bagavans Šrī Satja Sai Baba, Dievišķā Māte un Tēvs, dārgais Svami, lai mēs vienmēr Tevi neapzināti mīlētu, vienmēr sekotu Tev bez vilcināšanās un vienmēr atrastu Tevi savas sirds centrā.


Ar mīlestību Sai kalpošanā,

Maikls Goldšteins