trešdiena, 2011. gada 25. maijs

Kris-Won, marts/2011, Adonīss

A D O N I S
 
Mans vārds ir Adonīss. Senajā Grieķijā manī apbrīnoja kā Olimpa Dievu un skaistuma apkopojumu cilvēka ķermenī. Tieši tāpat kā Dieviete Afrodīte tika uzskatīta par sievietes skaistuma etalonu.
 
Bet es neesmu dievs, dievs nebija arī Zevs, Afrodīte, Hērakls, Atēna vai Apolons. Es biju vienkāršs cilvēks, bet, pateicoties manam fiziskajam skaistumam, mani sievietes apbrīnoja un šī slava pacēla mani grieķu altāra pielūgsmes augstumos.
 
Jūs jau visi zināt, ka eksistē tikai viens Dievs, un „dievi” vai pusdievi, bija cilvēki- vīrieši vai sievietes, kuri pagātnē ar kaut ko īpaši izcēlās un cilvēki radīja par tiem leģendas, piešķirot tiem pārdabiskas spējas un spēku.
 
Patiešām, cilvēka iztēlei nav robežu.
 
Grieķijas senie iedzīvotāji bija apsēsti ar fizisko skaistumu, apstiprinājums tam redzams tā laika zīmējumos un īpaši skulptūrās, kas atspoguļoja perfektus sieviešu un vīriešu ķermeņus.
Katra dvēsele var izvēlēties sava ķermeņa tipu pirms piedzimšanas uz Zemes, lai visprecīzāk spētu izpildīt savas dzīves uzdevumus un gūt sev vajadzīgo pieredzi materiālās dzīves ceļojumā.
 
Jūs tagad iespējams domājat: „Ja jau tas ir tā, tad ikviens vīrietis vai sieviete izvēlētos visskaistāko ķermeni”. Tā tas nav, jo skaistiem cilvēkiem ir daudz tādu problēmu, kuru nav mazāk pievilcīgiem cilvēkiem; pajautājiet to kādam skaistam cilvēkam.!
 
Vienkāršāki vīrieši vai sievietes dzīvos neievērojamāk, bet viņa fiziskā nepilnība stimulēs veltīt lielākas pūles savai intelektuālajai vai mākslinieciskajai attīstībai, vai kādai no amatniecības nozarēm. Turpretim, skaista cilvēka vilšanās, laika gaitā zaudējot savu skaistumu, var sagādāt visdziļāko depresiju, jo tiem šķiet, ka zaudējuši turpat vai visu.
 
Šībrīža laiks, filmas, TV, mūzikas un modes šovi, ir pilni ar šāda veida apliecinājumiem.
 
Mans padoms, un tieši tāpēc es šodien esmu nācis, nepārdzīvojiet, ja fiziski neesat tik skaists vai šķiet, ka esat neglīts! Jums nebūs jāiziet tik daudzi pārbaudījumi, tik daudzi uztraukumi kā tas notiek ar skaistiem cilvēkiem. Un tiem skaistajiem, es saku, esiet uzmanīgi- būs gan virsotnes un eiforijas pilni brīži, gan skumju un vilšanās piepildītas dienas; nekoncentrējieties uz savu fizisko skaistumu.
Atcerieties, viss, kas jūs patiesībā esat, ir garīgs, fiziskais ir tikai ārējā čaula, pats svarīgākais atrodas jūsu iekšienē. Iekšējais skaistums ir daudz svarīgāks, daudz, daudz svarīgāks par ārējo skaistumu!
 
Ņemiet to vērā, kad meklējat sev partneri, vairāk skatieties uz cilvēka iekšējo skaistumu, viņa dzīves vērtībām, mērķiem, domāšanas veidu, nevis vērtējiet viņa vai viņas ārējo izskatu. Es to īpaši saku jauniem cilvēkiem!
 
Sveicieni visiem, kuri lasa šo vēstījumu un mana pateicība šim vēstītājam, kurš spēja saklausīt manas domas, lai nodotu tās tālāk jums.
 
 
                                                      Adonis


Tulkoja Māra Brante