otrdiena, 2014. gada 2. septembris

IETEIKUMI TIEM, KURI GRIB BŪT VESELI

 

 1.  Pamodušies pateicieties Visaugstākajam par to, ka ir licis dvēselei atgriezties ķermenī.
 2. No gultas necelieties strauji, izstaipiet vienu kāju, tad otru  papēdi uz sevi, pirkstgalus uz sevi.
             Līdzīgi sulainim, kurš katru rītu savam kungam sacīja : „Grāf, celieties ! Jūs gaida lieli darbi”, kaut ko tādu sakiet arī  sev. Nomazgājieties, paskatieties spogulī. Pasmaidiet. Novēliet sev labu dienu.
 3. Zobus labāk tīrīt ar sāli vai dzeramo sodu. Ar sāls vai sodas šķīdumu izskalojiet kaklu – tā ir angīnas profilakse. Masējiet smaganas ar rādītājpirksta spilventiņu – tas uzlabo smadzeņu darbību.  Paņemiet mutē ēdamkaroti augu eļļas un „košļājiet” to ar priekšējiem zobiem 5-10 minūtes. Izspaļaujiet. Zēleklis būs kļuvis balts. Dziednieki apgalvo, ka šādi izstrādāta eļļa satur daudz mikrobu un gļotu.  Tāpat rīkojieties pirms gulētiešanas. Sāļu ūdeni četras reizes ievelciet katrā nāsī  - tā iztīrīsiet degunu.  Šķīdumam jāieplūst  caur aizdeguni mutē. Izspļaujiet.
 4. Ejiet kontrasdušā.    .........     Tas nav tik sarežģīti. Ar laiku to darīsiet automātiski.
 5. Ielajiet vannā nedaudz auksta ūdens un bradājiet pa to 108 soļus.  Vienlaikus masējiet ausis – raustiet tās un knaibiet. Jūs pilnībā pamodīsities un saņemsiet mundruma lādiņu.
 6. Izdzeriet glāzi karstas zāļu tējas. Tā attīrīs organismu un uzlabos zarnu darbību.
 7.  Brokastojiet ar labpatiku. Ēdienam, kas pirmais nokļūst kuņģī, ir liels iedarbības spēks. Vislabāk no rītiem ēst auzu pārslu biezputru. Auzu pārslas var iemērkt vakarā, var apliet ar aukstu pienu, pievienojot rozīnes, riekstus, sēkliņas, ābolu vai banānu gabaliņus, medu – cik daudz garšīgu lietu var apēst!  No mājām izejiet 10 minūtes agrāk.
 8.  Pārvērtiet autubusu par masāžas salonu, trenažieru zāli, bet vilcienu par aizraujošas  rītarosmes vietu. Sēžot mīkstajā, ērtajā krēslā, raugoties garāmskrejošās ainavās, var izdarīt veselu vingrinājumu kompleksu. Punktu masāža – apstrādājiet punktus uz pirkstiem (tas ļoti labi palīdz uzlādēt visu ķermeni), pie elkoņiem, uz deniņiem, pie ausīm, uz krūtīm utt.. Var praktizēt enerģētisko tīrīšanu, vingrinājumu kompleksu acīm. Un nevienam pat prātā neienāks, ka jūs nodarbojaties ar sportu !  Vingrinājumus anālai atverei, vēderam, dzemdes pašmasāžu..... daudzi autubusā lasa – nekādā gadījumā to nedariet! Nemaz nemanīsiet, kad redze jau būs sabojāta.
 9. Darbā turiet ārstnieciskās drogas. Daudz dzeriet –divus, divarpus litrus dienā attīrīta ūdens vai zāļu  tējas  Nolieciet tējas glāzi uz galda un pa malkam iedzeriet. Pārtraukumā uzvāriet zāļu tēju. Darbā pāraujiet kājas, lai tās nenogurtu.
10. Darbojieties ar interesi, ar patiku. Ja ir jāiet pie priekšniecības, pacentieties nokļūt šefa kabinetā  pēc tam, kad viņš ir ieturējis krietnas pusdienas. Tad jebkurš jautājums būs viegli atrisināms.
11. Katru darba pārtraukumu izmantojiet, lai izvingrinātos. Ja telpa tiek vēdināta, nekādā ziņā nepalieciet caurvējā, lai nesaukstētos, izejiet no kabineta.
12.  Pusdienās nepārēdieties – lieks ēdiens apēd pašu cilvēku. Neaizraujieties ar gaļu gaļas ēdieni noved pie akmeņu veidošanās. Nedaudz pastaigājieties, izdariet elpošanas vingrinājumus.
13. Saglabājiet priecīgu, labestīgu noskaņojumu. Šādam cilvēkam slimība met līkumu. Dusmīgie ilgi nedzīvo. Par visu labo pateicieties Visaugstākajam. Patīkami notikumi, laimīgas tikšanās, veiksme – tas viss tiek sūtīts no augšas. Pēc pateicības izteikšanas veiksme palielināsies.
14. Jebkurā situacijā palieciet optimists. Sakiet sev, ka viss ir uz labu.  Ja jums piemīt ieradums par katru sīkumu pārdzīvot, izdomāt sev nepatikšanas, tad pierakstiet savas nepatikšanas burtnīciņā. Pēc nedēļas izlasiet – un nosmejaties „Ha, ha”. Nekas mūs nesatrauc tik stipri kā nelaimes, kas....nav piemeklējušas.
15. Mājupceļā kādu gabalu pacentieties noiet kājām.  Ejot cauri skvēram,mežam, parkam, izdariet elpošanas vingrinājumus.  Ja esat noguruši, kāpiet autubusā un izdariet četru posmu atslābināšanos.
16. Vakariņojiet mēreni, ne vēlāk par plkst.19.00. Pirms gulētiešanas katrā ziņā pastaigājieties, bet būs vēl labāk, ja kādu brīdi paskriesit. Dzīvokļa uzkopšana ir vislabākā aerobika. Gribat, lai sirds būtu vesela, - vairāk kustieties. Sirdij tās darbā palīdz 600 muskuļi. Taču, ja šie muskuļi nav iedarbināti, tai jānopūlas vienai pašai.  Katram cilvēkam jāizstrādā sev piemērotākā vingrinājumu sistēma, kas viņam palīdzēs saglabāt možumu un vingrumu. Šāda vingrošana jāpraktizē katru dienu.
17.  Liecieties gulēt paagrāk. Pirms gulētiešanas ieelpojiet katrā nāsī  baldriānu – pāris reizes, ne vairāk. Ja baldriānu ieelpo ilgāku laiku, organisms pārveidojas. Manai pacientei pēc šāda kursa acis kļuva skaidrākas un izzuda katarakta.
18.  Pateicieties Visaugstākajam par brīnišķīgo dienu.

            Brīvdienās var pagulēt ilgāk, ieēst kaut ko garšīgāku. Pastaigāties brīvā dabā. Atpūtai jābūt ne vien aktīvai, bet arī pasīvai (daudzas slimības ir hroniskas neizgulēšanās ekas).
             Vērīgi ieklausieties sava organisma signālos, izpētiet savu organismu, palīdziet aizsargspēkiem tikt galā ar slimību, nevis vājiniet tos, steidzīgi meklējot zāles Nesarūgtiniet sirdi, plaušas un citus vitāli svarīgus orgānus ar tabaku un alkoholu
             Vislielākais veselības ienaidnieks ir mūsu milzīgais slinkums Neielaidiet slimību – ārstēšanās maksā ļoti dārgi, turklāt ne vienmēr var izārstēties pilnībā
             Priecājieties par katru dienu, pārvērtiet to par maziem svētkiem dzīve taču ir tik trausla, vajag pienācīgi novērtēt visus priekus, ko tā mums dod
  No A.Tartakas  ZELTA grāmatas.