ceturtdiena, 2017. gada 11. maijs

PAR FORMULĒJUMIEM


Ir izrādījies, ka cilvēkam ir ļoti svarīgi formulējumi un nosaukumi. Visbiežāk tieši grūtos brīžos mēs tos neapzināti lietojam. Pie zaudējumie...m un dzīves sitieniem mēs sev sakām: "Es tikšu galā", "Esmu stiprs/-a", "Es taču esmu no Liepiņiem, Kalniņiem", "Latgaļi visu var" un tā tālāk. Pie smagiem pāridarījumiem seko citi formulējumi: "Tas mērglis vēl man redzēs", "Kur es biju, ka neredzēju to sumpurni agrāk". Šie formulējumi savā veidā garantē to, kas tajos ielikts, konkrētajā gadījumā - mērglis tiks satikts un sumpurņi tiks ieraudzīti ātrāk. Izvērsīsim tēmu biku smalkāk!
Ko īsti dod formulējumi? Liela lieta, patiesībā! Mums ir divas pasaules - ārpasaule un iekšpasaule. Ārpasaule arīdzan dalās divās daļās: redzamajā un neredzamajā. Kad cilvēks saka: "Es tikšu galā, es esmu stiprs/-a!", šis cilvēks paziņo neredzamajai ārpasaulei, ka tiks galā. Vēl jau galā nav ticis, bet paziņojums pasaules telpā ir izskanējis. Šis konkrētais paziņojums arī liek iekšpasaules spēkiem mobilizēties kaut kāda drūma darba paveikšanai.
Neredzamajā ārpasaulē izskanējušais paziņojums savā veidā iekrāso lauku, kurā notiks darbība. Un pats galvenais - neredzamā ārpasaule, tāpat kā cilvēka iekšpasaule, vienmēr iet soli priekšā redzamajai realitātei. Neredzamais (idejas, domas, projekti, nolūks, novēlējumi, ilgas utt.) vienmēr ir pirms redzamā. Visi cilvēki redz visu neredzamajā realitātē. Visi cilvēki zina visu neredzamajā realitātē. Ja tu kādu māni, krāp, tev ir ļauni nodomi, neredzamajā pasaulē to visi redz. Un neredzamais vienmēr top redzams. Stulbi, vai ne? Vaļsirdīga atzīšanās, starp citu, mīkstina sodu. Nodēvējot kādu par sumpurni, šis lāsts neredzamajā pasaulē cilvēku pavadīs tik ilgi, līdz kāds atraisīs lāsta jostu. Tikpat labi, ja kādu nosaucam par daiļu, šis daiļums cilvēku pavada vēl ļoti ilgi. Un labais un ļaunais atgriežas... agru vai vēlu.
Formulējumus mēs varam lietot apzināti. Mēs varam nosaukt savu vasaru par brīnišķīgāko vasaru mūžā. Cilvēkam mēs varam dot savu svētību. Cilvēkam mēs varam dot savu spēku. Mēs varam dot svētību sev, sakot, ka man viss izdosies. Tās ir ikdienas burvestības, kurām ir aplam liels spēks. Lai brīnišķīga un piedzīvojumiem bagāta diena!
Andis
spogulosana@gmail.com