sestdiena, 2017. gada 20. maijs

Kas ir vienotība?

 Kas ir vienotība?

“Cilvēks cieš no atsvešinātības starp cilvēkiem, no atsvešinātības ar dabu un no atsvešinātības ar Dievu; bet vissliktākais – no atsvešinātības pats ar sevi.

Lai izvairītos no šī posta, cilvēks radījis daudz un dažādas glābšanās formas. Tādas kā - ciemošanos, grāmatu lasīšanu, televizora skatīšanos, pļāpāšanu utt. Cilvēks kļuvis par ekspertu ciešanu pārvarēšanā. Kamēr šī pamata lieta netiks sakārtota, nevar notikt ievērojamas transformācijas mūsu dzīves veidā un tajā, kā mēs pieredzam un dzīvojam dzīvi. Tāpēc par spīti franču revolūcijai, amerikāņu revolūcijai, krievu revolūcijai un daudzām citām revolūcijām, pasaule nav progresējusi miera un laimes virzienā.

Pamata iemesls ir tas, ka cilvēks iekšēji un ārēji ir sašķelts. Kad šī sadalītības sajūta aizies, tad visas pasaules problēmas- reliģiskās, sociālās, ekonomiskās, politiskās - izzudīs.

Vienotība pamatā sākas sevī iekšēji; to var iespaidot individuālais process. Cilvēks ir iekšēji sadalīts un ir svešinieks pats sev. Mēs sevi nemīlam, tāpat nespējam mīlēt citus. Bez apstājas mēs iedalām visu labajā un sliktajā, pareizajā un nepareizajā, perfektajā un neperfektajā, tā tam jābūt- tā nav jābūt. Kad sasniedzam Vienotību pamata līmenī, tad šis konflikts rimstas.

Tad atnāk iekšējais klusums, ko ārējie faktori nespēj traucēt. Šis klusums nav pretējs troksnim. Tā ir iekšējā Vienotība. Tad šī Vienotība izplatās uz pasauli, tad ar dabu un beidzot ar Dievu. Vienotības kustības mērķis ir padarīt cilvēku vienotu ar Dievu.”
Šrī Bagavāns
FB grupa SAULES TEMPLIS
FB lapa Oneness Latvia