trešdiena, 2017. gada 31. maijs

Līdzatkarība..  Emocionālā Atkarība.

Līdzatkarība..  Emocionālā Atkarība.
Kā likums, atkarīgie un līdzatkarīgie cieš no vienām un tām pašām lietàm:
- nepiesātinātiba ( viņiem vienmer ir par maz šī cilvèka),
...
- sevis pazaudēšana (kad šis cilvēks aiziet, viņš pazūd),
- bailes zaudēt (viņiem bail, ka mīļotais cilvēks neatgriezīsies un tas nozīmē, ka pašam sevis vairāk arī nekad nebūs),
- zema pašapziņa (visa viņa dzīve atkarīga tikai no šī viena cilvèka), - velme pēc varas un absolūta tās neesamība vienlaicīgi (būtu viņiem vaļas, tie piekaltu savu mīļoto mājās pie baterijas, bet pie tā visa nespēj kontrolēt savu satikšanos ar šo cilvēku),
- pazūd gandrīz visas pārējās vajadzības (viss klūst neintetesants - draugi kļūst neinteresanti, darbs kļūst par vietu, kur pavadīt laiku, kamēr nezvana mīļotais, radinieki nesaprot utt.).

Ilgstoši atrodoties šādā stāvoklī, cilvēka personība kļūst burtiski caurspīdīga, viss viņš - tā ir viņa mīlestība.
Pie tam viņa mīļotais cilvēks var izturēties pret viņu kā vēlas, vēl vairāk, daudzi iesaistītie šādās attiecībās to speciāli provocē: tā kā viņiem gribas aizbēgt no atkarības, mudina atkarīgo vekt darbības, kas liktu viņus pamest.
Bet, diemžēl, nekas briesmīgs nav pietiekams, kā likums, jo tiek iedarbinātas bailes pazaudēt un nekādi notikumi neuzvar cīnā par bailēm tikt pamestam un bailēm pazaudēt.

Bailes zaudēt, kā zinàms, formējas ļoti agrā vecumā, vēl pirms bailēm nomirt - tapēc, ka bērns nebaidās nomirt - viņš neapjauš, ko tas nozīmē. Viņš baidās, ka viņu PAMETĪS un nespēj iedomāties, kā izdzīvot bez tuvākajiem. Šīs bailes rodas uz pieredzes pamata. Un iedzīvojas zemapziņā.
Ko vispār šeit var iesākt?
Lai kā tas arī neskanētu, bet ir jātiek galā ar attiecībām ar tuvākajiem, vecākiem. Ar to domāts - izstrādā savas iekšèjās traumatiskās pieredzes. Bet tu to darīsi tikai tad, kad tev apniks ciest un padarīt citus par varmākām un sevi par cietèju. Tas ir pirmkārt.

Otrkārt - pazemināt savu svarīgumu. Lai tas neizklausās pēc sevis noniecināšanas, jo ar to domāts - pārstāj ieciklēties uz savām ciešanàm, kas patiesībā ir tavas neatrisinātās, bet risinàmās lietas.
Kopumà runājot - darbs ar emocionàlo atkarību līdzinās darbam ar jebkuru atkarību.
Pirmais solis vienmēr ir pats grūtàkais.

Labā ziņa - viss ir mainàms, ko mainīt gribam.
A.Vinigradovs