pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Seminārs “Ajurvēda un veģetārisms”-8.septembris/2011

Seminārs “Ajurvēda un veģetārisms”
08.09.2011.
 18:00 – 21:00, Rīgā, Brīvības ielā 45
semināru lasa Ajurvēdas profesore no Indijas, ajurvēdas ārste Dr.Jayashree K.S.
 
Ļoti daudziem faktoriem ir nozīmīga lomā kā slimību izraisīšanā, tā arī saslimšanu samazināšanā. Lai sasniegtu veselību, visiem šiem faktoriem ir jābūt savstarpējā līdzsvarā.
Tas savukārt ir atkarīgs no ēdiena un fiziskām, kā arī mentālajām aktivitātēm, kurām nododas cilvēks.
Ir labi zināms, ka ēdiens ir “es nākotnē”.
Ajurvēdā ir noteikti principi attiecībā uz ēdienu.
Tā ir zinātne, kas ēdienam piemītošās kvalitātes uzskata arī par zālēm. Un ēdiena īpašības var būt modificētas sagatavošanas laikā.
Par cik ēšanas paradumu regulēšana ir kļuvusi par svarīgāko hronisko saslimšanu ārstēšanas, kā arī to profilakses daļu, arvien biežāk tiek uzdots jautājums, vai ir jāpopularizē veģetārisms, jā “Jā”, tad kāpēc? un kā?
Seminārs mērķēts uz to, lai atklātu veģetārā uztura labās īpašības. Tiks izskaidrota dažādu ēdiena veidu iedarbība uz ķermeni.
Seminārā tiks apskatītas arī ēdiena kategorijas, kas ir balstītas uz trigunām – satva, raja un tamoguna -, kas, saskaņā ar Indijas filosofiju, ir arī pamatkvalitātes evolūcijas teorijā. Tiks atklātas ēdiena īpašības saskaņā ar trigunām un to iedarbība uz ķermeni.
Ajurvēda uzskata, ka daži neveģetārie ēdieni var būt par etioloģiskiem faktoriem, kas izraisa saslimšanas. Arī par to tiks runāts seminārā.
Tiks apskatītas arī veģetārā uztura labās īpašības, kā arī seno viedo un skolu ieteikumi uztura sakarā.
Lai pamatotu veģetārisma vērtību un atklātu neveģetārā uztura trūkumus, prezentācijā tiks iekļauts arī mūsdienu zinātnes pētījumu rezultātu izklāsts.
 
Semināra valoda: angļu ar tulkojumu latviešu valodā
Semināra vieta: Rīga, Brīvības iela 45, 3.stāvs pa labi
Dalības maksa: 15LVL
Visiem dalībniekiem tiks izsniegts sertifikāts par piedalīšanos
 
Informācijas un pieteikšanās: 29857838, ivarita7@gmail.com Rita Ivanova