otrdiena, 2011. gada 27. septembris

Seminārs “Ajurvēdiska pieeja sievietes veselībai”


29.09.2011.
 18:00 -21:00, Rīgā, Brīvības ielā 45

Dzīvē sievietei ir jāspēlē daudz dažādas lomas. Svarīgākā no tām ir dzimtas turpināšana. Ma – māte ir tā, kas uzaudzināja cilvēci un kuras klēpī atrodas civilizāciju šūpulis. Vai tā ir attīstīta valsts, vai arī nē, sievietes veselība atspoguļo valsts stāvokli. Lai būtu vesela māte viņai ir jābūt veselai jaunai sievietei, lai to īstenotu, viņai ir vajadzīgs veselīgs pamats jau agrīnajā stadijā. Pie tam pirms un pēc menopauzes ir liela iespējamība, ka katra sieviete cieš no zināmām medicīniskām problēmām. Tas ir nepārtraukts cikls, un katrs posms ir savstarpēji saistīts. Sākotnēji nacionālā veselības aizsardzības programma tika fokusēta uz grūtniecēm un barojošām mātēm, vēlāk tika aptverts, ka ir jārūpējas par sievietes veselību visā tās dzīves laikā.
Ajurvēda, esot holistiska medicīna zinātne, sevišķi paredz dzīves cikla pieeju sievietes veselībai.
Īpaši tiks apskatīts: sievietes dzīves fāžu sistematizācija, fāzes, kas prasa īpašas rūpes. Rūpes par barojošo māti. Īpašas rūpes pubertātes, menstruāciju, pirms, pēc un menopauzes laikā.
Ajūrvēda nodrošina īpašu terapiju, kas novērš ar menstruāciju saistītās problēmas. Specifiski izvēlēts ēdiens, fiziskas aktivitātes un zāles novērš problēmas, kas varētu rasties jebkurā sievietes dzīves fāzē. Pirms menstruācijas sindroms, menopauzes sindroms un dažādi menstruāciju traucējumi tiks pievienoti tēmas izklāstam.
Semināra valoda: angļu ar tulkojumu latviešu valodā
Semināra vieta: Rīga, Brīvības iela 45, 3.stāvs pa labi
Dalības maksa: 15LVL
 
Visiem dalībniekiem tiks izsniegts sertifikāts par piedalīšanos
 
Informācijas un pieteikšanās: 29857838, ivarita7@gmail.com Rita Ivanova