pirmdiena, 2011. gada 12. septembris

Seminārs par Baltu zīmēm

Seminārs notiek 24. un 25. septembrī, plkst. 11:00 – 16:00 (bez pauzes).Dalībnieku skaits ir ierobežots.

Dalības maksa
  • 27 lati - ja iemaksa veikta līdz 20.septembrim.
  • 34 lati - ja iemaksa veikta pēc 20.septembra.
 

Modris Tenisons – mākslinieks, režisors, Zīmes fonda dibinātājs, profesionālas pantomīmas teātra dibinātājs Lietuvā. Darbojies kā kustību konsultants un režisors Latvijas teātros – jaunākie darbi A. Hermanis “Tālāk”, Ģ. Ēcis “Čīkstošais klusums”. „Zīmes projekta” autors Latvijas paviljonā EXPO 2000 Hannoverē. Apbalvots ar Lietuvas dižā kunigaiša Gedimina ordeņa Bruņinieka krustu. Vairākus gadu desmitus vada zīmes seminārus Latvijā un Lietuvā

 

„Katram no mums ir sava vērtība, iekšējais skaistums un no dzimtas dzimtā nodotā informācija. Katram dzīves laikā ir ejams savs ceļš un veicami noteikti uzdevumi. Cilvēks dzīvo zīmju pasaulē, ik dienas gan lasot atstātās zīmes, gan veidojot zīmes pats.” Vaira Vīķe-Freiberga
 
Zīme atgādina senu ornamentu, kas galvenokārt Baltijas valstīs ir pazīstams, kā rotājums, taču krāsainā, grafiskā zīme nav tika dekorācija, bet tā nes sevī iekodētu informāciju. Tātad ZĪME ir noteikta informācijas kopuma grafiska reprezentācija.
 
Seminārā jūs iepazīsieties ar zīmju valodas alfabētu un jostu rakstības gramatiku. Režisors un mākslinieks Modris Tenisons ir izstrādājis savu metodi, lai palīdzētu jums atklāt zīmju struktūru.
 
Jūs atklāsiet un iepazīsieties ar sietu, jeb īpašu nemainīgu grafisku struktūru, kas ir zīmes pamatā. Jūs pētīsiet kodu jeb mainīgo grafisko struktūru, kas veido, katru unikālo zīmi. Jūs iemācīsieties simetriski ierakstīt savu kodu sietā un atklāsiet savas zīmes. Šādi katram dalībniekam būs iespēja izveidot savu unikālo jostu un apcerēt radušos zīmju valodu. Katra radītā josta ir jūsu personiski izvēlētā binārā koda izvērsums - tā ir vērtība pati par sevi, ārpus laba un ļauna. Šīs struktūras apzināšana veicina personiskas atklāsmes.
 
Metode iedarbojas saliedējoši uz kreiso un labo smadzeņu puslodi. Pirmajā dienā dalībnieki, izprotot zīmes veidošanās principus, izmanto kreiso, racionālo smadzeņu puslodi. Otrajā dienā vairāk tiek aktivizēta labā, radošā smadzeņu puslode –  jostas radīšanas process. Katra radītā josta ir viņa personiski izvēlētā binārā koda izvērsums - tā ir vērtība pati par sevi, ārpus laba un ļauna.
 
Dalībniekiem tiek dota iespēja ieraudzīt savu “darbības kodu” jeb veidu - kā komunicējam, kā uztveram jaunu informāciju, kā attiecamies pret sevi un citiem. Tā ir iespēja vērot un apzināties sajūtas un izjūtas, sava ķermeņa un domu impulsus, līdzīgi kā tas ir meditācijas laikā. Tā ir iespēja ieraudzīt to, ka mans ierastais “darbības kods” kaut arī unikāls, tomēr ir tikai viens redzējums, viens veids, viena struktūra, bet pastāv arī citas, kā arī universāla, vispārīga, jēgpilna struktūra pati par sevi.
Seminārs notiek 24. un 25. septembrī, plkst. 11:00 – 16:00 (bez pauzes).Dalībnieku skaits ir ierobežots.
Dalības maksa
  • 27 lati - ja iemaksa veikta līdz 20.septembrim.
  • 34 lati - ja iemaksa veikta pēc 20.septembra.
 
Modris Tenisons – mākslinieks, režisors, Zīmes fonda dibinātājs, profesionālas pantomīmas teātra dibinātājs Lietuvā. Darbojies kā kustību konsultants un režisors Latvijas teātros – jaunākie darbi A. Hermanis “Tālāk”, Ģ. Ēcis “Čīkstošais klusums”. „Zīmes projekta” autors Latvijas paviljonā EXPO 2000 Hannoverē. Apbalvots ar Lietuvas dižā kunigaiša Gedimina ordeņa Bruņinieka krustu. Vairākus gadu desmitus vada zīmes seminārus Latvijā un Lietuvā >> lasīt vairāk
 
Zvanīt
+371 25885999