sestdiena, 2012. gada 6. oktobris

Akaši Hronikas par 2012.gada oktobri


No angļu/krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
 
Kādu enerģiju un pieredzi mēs varam sagaidīt šajā mēnesī?
 
Enerģija šajā mēnesī virzās pa spirāli. Parādās sajūta, ka viss mainās pats no sevis. Iespējams mēneša gaitā jūs sajutīsiet, ka situācija kļūst saspringtāka.
 
Ir divi galvenie ceļi, pa kuriem var iet šajā mēnesī:
 
Pirmais: jūs variet mēģināt apdomāt/apjēgt visu notiekošo, taču tā jūs tikai iedzīsiet sevi stūrī.
 
Otrais: pacentieties raudzīties uz lietām pa-jaunam visa šī mēneša laikā un iespējams, ka tas jums izvērtīsies par grandiozu piedzīvojumu.
 
Šajā mēnesī var rasties iespaids, it kā jūs būtu nokļuvuši Truša Alā no „Alise Brīnumzemē” – tāpēc, ka parastie noteikumi vairs nedarbojas. Zināmā mērā šis mēnesis ir uzskatāms par pagrieziena punktu starp 2011.gada un 2013.gada enerģijām. Lai gan īstās pārmaiņas notiks decembrī, enerģētiskajā līmenī mēs sajutīsim pārmaiņas jau šajā mēnesī. Tas nozīmē, ka pasaule ir kļuvusi citāda. Jūs vairs nedarbojieties tā, kā agrāk. Jūs ne uzreiz sapratīsiet, ko tas nozīmē, tāpēc jums nāksies eksperimentēt.
 
Šajā mēnesī ir svarīgi paust zinātkāri un izmēģināt jaunas lietas. Gribēt pieļaut kļūdas un gribēt mācīties no tām. Lūk, atslēga tam, lai jūs šo mēnesi aizvadītu labi. Ja jūs to spēsiet paveikt, tad šis mēnesis būs pilns ar jautrību. Ja jūs negribēsiet būt elastīgs un zinātkārs, negribēsiet mācīties, tad jūs visu mēnesi nokļūsiet no vienas bezcerīgas situācijas citā. Spirālveida enerģija sagriezīs jūs stresa mezglā un ievedīs strupceļā. Šajā mēnesī galvenais ir – būt zinātkāram un eksperimentēt.
 
Kādas darbības var nest vislielāko labumu šajā mēnesī?
 
Šis ir ļoti piemērots laiks, lai iepazītos ar jauniem cilvēkiem, iegūt jaunus draugus, jo tas veicinās jūsu spējas raudzīties uz lietām no dažādiem skatupunktiem attīstību.
 
Šajā mēnesī ir lietderīgi uzdot cilvēkiem jautājumus un uzmanīgi ieklausīties viņu atbildēs. Nemēģiniet pielāgot to, ko viņi saka, tam, kam jūs ticat/esat pārliecināts. Padomājiet par jaunu ticību/pārliecību, mēģiniet pieņemt jaunu ideju. Centieties patiesi izprast to, kā spriež otrs cilvēks, pat, ja jūs nepiekrītat viņam vai viņai.
 
Šajā mēnesī vislabāk ir vēl vairāk sadarboties un būt atvērtiem jaunu cilvēku ienākšanai jūsu dzīvē, nekā parasti. Vēl viens darbības veids, kas jums var noderēt šajā mēnesī, ir – paraudzīties uz jūsu dzīves kopainu un izstrādāt plānu, saskaņā ar kuru jūs īstenosiet visbūtiskākās lietas.
 
Šis būs ļoti piemērots laiks, lai paraudzītos atpakaļ un apzinātu jēgu/nozīmi savai rīcībai pagātnē, lai saprastu, kādā virzienā jūs dodaties tagad un, kā jūsu lēmumi ietekmē jūsu dzīvi, kā arī – pacensties paraudzīties uz jūsu dzīvi pa-jaunam. Pacentieties pamanīt lietas, kuras parasti neievērojat. Pacentieties pārskatīt jūsu ikdienas darba principus un pamatus.
 
Vēl viens darbības veids, kas jums varētu būt noderīgs, ir – uzzīmēt jūsu dzīves laika skalu. To var izdarīt ar krītiņiem uz trotuāra, vai ar pildspalvu uz lielas papīra lapas vai arī datorā. Jebkurā jums ērtākajā veidā uzskicējiet šo skalu un atzīmējiet uz tās nevis ierastās lietas, piemēram, – dzimšanas dienas un kāzas, bet gan jūsu dzīves visbūtiskākos emocionālos notikumus/brīžus. Brīžus, kas jums ir bijuši ļoti svarīgi. Brīžus, kas jums ir likuši justies emocionāli ļoti pacilātiem vai arī izraisījuši ļoti negatīvas emocijas.
 
Pēc tam aprakstiet katru notikumu dažos vārdos. Kādas emocijas jūs izjutāt? Ar ko tās bija saistītas? Kas notika?
 
Pēc tam paraugieties uz visiem šiem notikumiem, labajiem un sliktajiem, un varbūt jūs spēsiet saskatīt to, par ko agrāk neesiet iedomājušies/domājuši.
 
Vai jūs vienmēr esiet domājuši, ka jums ir bijusi darīšana ar atteikšanos, kad faktiski jums bija jātiek galā ar bēdām un skumjām. Iespējams, ka jūs esiet jutušies nodoti, lai gan patiesībā nodevāt paši sevi?
Ir ļoti daudz veidu, kā iztēloties jaunā gaismā problēmas, kuras jūs gribētu labot. Ja jūs spēsiet to paveikt, ja spēsiet paraudzīties uz savu dzīvi no putna lidojuma augstumiem un ieraudzīt to pa-jaunam, tad jūs spēsiet raudzīties nākotnē ar „svaigu aci” un ar lielāku iespējamību spēsiet kļūt veiksmīgi un laimīgi.
 
Lūk, šāda rīcība vai noderēt vairumam no jums šajā mēnesī, lai izmantotu negaidītu un neparastu enerģiju, kādu nes 2012.gada oktobris.
 
Vai ir kaut kas, no kā mums ir jāizvairās šajā mēnesī?
 
Pirmkārt, tas, par ko mēs jau runājām – ir svarīgi necensties neko apjēgt. Necentieties forsēt problēmu risināšanu. Nemēģiniet piespiest kādu pieņemt jūsu viedokli. Necentieties mainīt kāda domas un nemēģiniet piespiest sevi pakļauties vai atbilst citu cilvēku gaidītajam.
 
Vislabākais, ko variet darīt, ir – būt pašiem un uzdot jautājumus. Katru dienu uzdot jautājumus. Ja jūs par kaut ko neesiet pārliecināti, necentieties visu nokārtot, necentieties to atrisināt, labāk pajautājiet. Vienkārši turpiniet visa mēneša gaitā vākt informāciju, tas palīdzēs jums izvairīties no strupceļiem, kādi var parādīties aiz katra pagrieziena.
 
Vai ir vēl kaut kas, kas mums būtu jāzina par 2012.gada oktobri?
 
Jā. Dažiem no jums šajā mēnesī var šķist, ka situācija kļūst aizvien saspringtāka. Ja jūs izrādieties esam šādā stāvoklī, tad ziniet, ka jūs pārāk iespringstat. 2012.gada laikā jūs variet izjust spiedienu – gan spiedienu, kas ir raksturīgs šī gada enerģijai, gan spiedienu, ko pievieno cilvēces kolektīvā apziņa, kas balstās uz dažādām ticībām/pārliecību par to, kas ir sagaidāms šajā gadā.
 
Daudzi no jums izdara spiedienu paši uz sevi, domājot, ka šajā gadā ir jākļūst ideālam vai arī jāiziet ārpus ikdienas problēmām. Lai gan patiesībā – ikdienas problēmas ir tieši tas, ar ko vēlas nodarboties jūsu garīgais „es”.
 
Ikdienas problēmas, ar kurām jūs sastopieties, un mācības, kuras jūs no tām varat gūt – ir tieši tā garīgā barība, kas ir vajadzīga jūsu Dvēselei. Necentieties pārkāpt kaut kam pāri šajā mēnesī. Necentieties būt garīgi, nemēģiniet būt ideāli un necentieties, lai jums visās lietās būtu taisnība.
 
Izturieties pret sevi vienkāršāk šajā mēnesī. Pasmejieties par savām kļūdām. Dariet visu, ko varat, lai stāvētu pretim spiedienam, kādu daudzi cilvēki radīs, tuvojoties 2012.gada beigām. Neuztveriet sevi pārāk nopietni. Jūsu Augstākais Es zina, ko dara.
 
Lietas, ar kurām jums nākas nodarboties, ir tieši tas, kas jums ir paredzēts. Pietiek gaidīt, ka viss mainīsies pats no sevis. Jūsu darbs – tas ir jūsu darbs. Tas ir paredzēts jums un ir pienācis laiks to paveikt. Ja jūs gribēsiet to izdarīt ar vieglu sirdi un vēlēšanos izmēģināt ko jaunu un pieļaut kļūdas, jūs konstatēsiet, ka gada beigās jūs kļūsiet laimīgs. Šajā mēnesī jums ir jāpāriet no saspringtības un nopietnības uz nepiespiestu rīcību, kas virzīta uz jūsu labklājību.