svētdiena, 2014. gada 13. aprīlis

Slimības saknes meklējamas garīgajā plānā


„Garīgā veselība – galvenais pamats veselai miesai” (Agni-Joga „Aum” #57)
„Ja cilvēks vēlas kļūt vesels, tad vispirms viņam jāpajautā, vai viņš ir gatavs atbrīvoties no slimības cēloņiem. Tikai pēc tam viņam varēs palīdzēt. „ (Hipokrāts)

„Tātad domu līmenī rodas fizisko slimību cēloņi”(Agni-Joga „Sirds”#303)
Uz šodienu pat oficiālā medicīna atzīst, ka vismaz  75% cēlonis visām slimībām meklējams   psihosomātikā, t.i., tām ir kā fiziski, tā emocionāli vai mentālas dabas iemesli. Vienmēr ir bijuši cilvēki, kuri centās atrast visās slimībās un vainās metafizisko komponētu, t.i., faktorus, kuru iedarbība sākas aiz fiziskā līmeņa.

            Kad mūsu ķermenis sāk runāt ar mums slimību, kaišu u.c. fizisku problēmu valodā, tas vēlas, lai mēs izprastu un mainītu savu domāšanu un rīcību.  Tas ciešot mums saka, ka esam nonākuši līdz savu fizisko, emocionālo vai mentālo spēku izsmelšanas robežām, un ka mums vajag atbrīvoties no graujošajiem iekšējiem uzstādījumiem un pārliecības.

            Jebkura slimība – tā ir dāvana un iespēja atjaunot dvēseles līdzsvaru. Slimību iemesli jāmeklē ne jau fiziskajā ķermenī, jo tas pats par sevi ir maznozīmīgs. Dzīvība, kas tajā ir ieslēgta, nāk no dvēseles, no gara. Fiziskais ķermenis ir tikai atspulgs tam, kas notiek paša cilvēka dvēselē. Jebkura slimība norāda to, ka fiziskais ķermenis cenšas atjaunot līdzsvaru, jo tā dabiskais stāvoklis ir – veselība.

            Tagad mēģināsim izprast kā cilvēka domāšana spēj ietekmēt veselību.
            Atcerēsimies fizikas stundas skolā. Viss sastāv no molekulām un atomiem. Atoms – tam ir gan pozitīvo gan negatīvo jonu enerģijas uzlādējums. Sašķeļot atomu, izdalās milzīga enerģija – atomu enerģija. T.i. matērija izzūd un izveidojas liels enerģijas daudzums. Tas nozīmē, ka matērijas pamatā atrodas Enerģija. Un katrs mūsu fiziskās pasaules objekts sastāv no atomiem un molekulām. Mūsu fiziskais ķermenis sastāv no atomiem un molekulām. Atomu pamatā – Enerģija. Secinājums – mūsu ķermeņa pamatā atrodas atomu enerģija(summārais enerģētiskais potenciāls), kas sastāda visu mūsu organismu. Ja reiz eksistē reāls enerģētiskais ķermeņa potenciāls – tad tam ir jāatrod reālu atspulgu fiziskajā pasaulē. Un tā ir – cilvēka aura.

            Eksistē noteikti enerģijas cirkulācijas likumi cilvēka aurā. Tie ir punkti jeb centri, kuros notiek enerģijas apgādes procesi ķermenī.

            Tās ir čakras – 7-ņi pamata enerģijas apgādes procesu cirkulācijas centri ķermenī. Visi orgāni tiek apgādāti ar enerģiju atkarībā no čakras tuvuma, un kurā čakrā tie atrodas. Papildus enerģijas apmaiņa nāk no meridiāniem(akupunktūra, adatu refleksoterapija).

            Ja ķermeņa pamatā atrodas enerģija – tad jābūt kaut kam tādam kas pārvalda šo enerģiju, un tā ir – INFORMĀCIJA, šajā konkrētajā gadījumā tā ir – DOMA.
„No sākuma bija Vārds …. „

            Doma, kā informācijas sākums, spējīga izmainīt tecējumu, kustību un formē enerģijas plūsmu.
Doma formē pasaules uztveri.

            Katru sekundi no Kosmosa cilvēkā nāk Enerģija, ar pastāvīgu un nepārtrauktu plūsmu. Iekļūstot cilvēka čakru sistēmā, enerģija pa meridiāniem sadalās pa orgāniem un sistēmām, apgādājot tos ar dzīvības funkcijām. Cilvēka apziņa – tas ir kā filtrs, caur kuru iziet enerģija čakrās. Ja cilvēka apziņa skaidra, tīra – tad enerģija ieplūst čakrās bez jebkādiem šķēršļiem un izkropļojumiem. Ja cilvēka apziņa dēļ kaut kādiem iemesliem ir izkropļota, aizmiglota(neatbilst Realitātei), tad Enerģijas plūsma izkropļojas un nonāk čakrās ar pārtraukumiem, izmainītā apjomā. Un atkarībā no šādas enerģijas pārrāvuma kādā no čakrām ir enerģijas trūkums – attiecīgi izveidojas traucējumi orgānos, kuros attiecīgā čakra veic enerģijas apmaiņas procesus, rezultātā orgāna funkcijas traucējumi.

Kas tas ir – tīra apziņa?
            Kad cilvēks paņem tīru caurspīdīgu stikliņu un skatās caur to, viņš redz tos objektus un tās krāsas, kuras atbilst īstenībai. Ja paņemam sarkano stiklu, tad visi objekti, uz kuriem skatīsimies, būs sarkanā krāsā. Ja paņemam nelīdzenu stiklu, tad visi objekti, uz kuriem caur to skatīsimies, būs vēl vairāk proporcijās un izmēros izmainīti. T.i., cilvēka apziņa – tā ir prizma(stikliņš), caur kuru tas skatās uz pasauli. Un, ja cilvēka pasaules uztvere ļauj redzēt pasauli tādu, kāda tā ir Patiesībā, redzēt šīs pasaules Realitāti, tad enerģijas apmaiņa nebūs traucēta. Stikliņš – tīra apziņa, un enerģija, kura izies cauri šādai apziņai, neizkropļosies, tad arī čakru darbība netiks traucēta – Cilvēks būs Vesels.

            Ja cilvēks uztver pasauli ne tādu, kāda tā ir patiesībā, bet uztver to caur iedomu(ilūzijas) pozīcijas, dogmām un stereotipiem – tad viņa stikliņš – apziņa izkropļojas attiecīgi ar iluzoro uzskatu apjomiem.
            Austrumu filozofijas frāze „Slimība – tā ir izkropļota Realitātes uztvere.”
            Vesels cilvēks – tas ir cilvēks, kura pasaules uztveres pamatā atrodas Reāls, Objektīvs pasaules redzējums.
            Kopš dzimšanas bērni piedzimst veseli – ar tīru apziņu.
Jēzus: „… esiet kā bērni…. „ [1]
Iemīļotais Zaratustra, 2. janvāris 2006. gads
„Jūsu apziņai pastāvīgi jāsaglabā tā skaidrība, kas piemīt maziem bērniem. Atdaliet no sevis visus nekvalitatīvos un negatīvos stāvokļus.
Iztēlojieties, ka jūs ņemat nazi un nogriežat nost no sevis tās domas un uzmācīgos stāvokļus, no kuriem jūs nevarat tikt vaļā. Mēģiniet aizvietot šos negatīvos stāvokļus ar pozitīviem tēliem un izjūtām. Apceriet ar savu iekšējo redzi skaistas puķes, dabas ainavas, klausieties mierīgu, maigu mūziku.”

Iemīļotais Alfa, 16. aprīlis 2006. gads
„Palieciet kā bērni, sapņojiet un fantazējiet un neļaujiet sev kļūt par tiem pieaugušajiem, kas dzīvo uz planētas Zeme.

Jūs kļūstat pieauguši savā iekšienē, bet jūsu apziņa paliek atvērta Augstākās Realitātes uztverei. Un tikai tad, kad jūs kļūstat bērni, jūs kļūstat pieauguši jaunajai Realitātei.
Diemžēl tas, ko jūs saucat par „kļūt pieaugušiem” nav tas, kas nozīmē kļūt pieaugušiem Dievišķajai Realitātei. Jūs kļūstat pieauguši tad, kad pieņemat fiziskās pasaules ierobežojumus, un tie sāk vadīt jūs.

Kad jūs kļūstat pieauguši Augstākajā Realitātē, tad, gluži otrādi, jūs atbrīvojaties no jūsu blīvās pasaules ierobežojumiem. Bet jūsu blīvajai pasaulei jūs turpināt palikt bērni jūsu apziņā.
Tāpēc es novēlu jums palikt bērniem jūsu pasaulē un es novēlu, lai jūs pēc iespējas ātrāk sasniegtu to pieaugušā stāvokli Dievišķajā pasaulē, kas ļaus jums kļūt par mūsu līdzstrādniekiem, mūsu draugiem, mūsu brāļiem un māsām.”

            Ir frāze „Planētas būtība – RADĪŠANAS un MĪLESTĪBAS svētnīca” Kad bērns piedzimst, viņš zina, ka viss, kas ir ap viņu, brīnišķīgs, un viņš piedzima, lai ienestu vēl vairāk skaistuma un harmonijas apkārtējā pasaulē. Ar gadiem viņš sāk pieņemt tos uzskatus, kuri valda esošajā sabiedriskajā vidē. Vecāku pasaules uztvere, informācijas, kura nāk no TV ekrāniem u.c. masu saziņas līdzekļiem. Un bērns sāk uztvert pasauli tā, kā to redz pieaugušie. Bet pieaugušo uztveres īpatnības bieži vien atšķiras no planētas uztveres kā Mīlestības svētnīcas. Cilvēks sāk ticēt, ka šī pasaule – nav Mīlestības svētnīca, sāk ticēt tam, ka pasaule – tā ir krimināla un tajā ir visi citi negatīvie uzstādījumi. Un attiecīgi izveidojas neatbilstība pasaules uztverē, iekšējais cilvēks zina, ka šī pasaule – ir Mīlestības svētnīca.

            Cilvēks pieņem apkārtējo cilvēku pasaules redzējumu un sāk ticēt iedomām. Ja cilvēkam 100 reizes sacītu, ka viņš ir cūka, tad 101-jā tas sāktu rukšķēt. Ja cilvēkam kaut ko iegalvo, tad tas to sāk uztvert kā daļu no attēla, daļu no pasaules. Mūsu pasaules uztvere formējas ar gadiem un labi, ja tā ir  maksimāli tuva dzimšanas apziņas līmenim. Un iekšējā līmenī iet konflikts, un kā sekas tam – attīstās slimība. Slimība -  tie ir traucējumi čakru balansa līmenī.

            Ja cilvēks pareizi uztver īstenību, viņam iet normāla  enerģijas apmaiņa visās čakrās. Ja cilvēks izkropļo pasaules uztveres redzējuma enerģijas plūsmu, attīstās slimība. Slimība – tas ir signāls, ka cilvēks uztver situāciju vai dara kaut ko ne tā.
Kā sevi izprast, ja esi saslimis?
Kā saprast, ko organisms grib līdz mūsu apziņai caur slimību nodot.
(Agni-Joga „Sirds” #302)
„Pamācoši sastādīt grāmatu par kaitējumu ar drūmām domām, kā priekš sevis, tā pret citiem. Šis domas ir daudzu slimību avots. Agrāk sliktās domas tika saistītas tikai ar psihiskām slimībām, bet ir pienācis laiks ieraudzīt daudzas fiziskās saslimšanas, kuras rada domāšanas veids. Ne tikai sirds saslimšana, bet arī daudzas kuņģa un ādas slimības ir kā graujošu domu sekas… „

            Ir autori, kuri izrakstīja visas diagnozes un norādīja slimību iemeslus: no kādām negatīvām domām un stāvokļiem attīstās attiecīgas slimības. Tie ir – Luīze Heija, Līza Burbo, Valērijs Siņeļņikovs un daudzi citi autori.

            Augstāk minētajiem autoriem pieņemamā formā izklāstīti materiāli par metodiku darbam ar sevi un savu apziņu. Pieeja un varianti darbībai ir dažādi, ielāgojot to, ka cilvēki ir dažādi, un katram derēs tā vai cita metodika.

Iemīļotais Ilarions; 4. janvāris 2007. gads „Saruna par dvēseles un ķermeņa dziedināšanu”
„Es sniedzu palīdzību daudziem cilvēkiem. Es dziedināju viņu dvēseles. Es gatavoju zāles no augiem un devu viņiem šīs zāles. Bet patiesībā ne jau augi izdziedināja viņu savainotos un nevarīgos ķermeņus. Viņi paši izdziedināja sevi, kad viņu apziņa pacēlās līdz tam līmenim, kad viņi sāka apzināties, kādu ļaunumu viņi nodarīja savām dvēselēm un savam fiziskajam ķermenim tad, kad izdarīja nepareizas darbības un tad, kad pieļāva nepareizas jūtas.

Tad, kad nedievišķīgas jūtas pārņem cilvēku, tas ir tā, it kā pār viņa smalkajiem ķermeņiem brāztos orkāns. Un ja jūs bieži pārņem naids, grūtsirdība, skumjas, skaudība, greizsirdība un citas negatīvas jūtas, tad katru reizi pār jūsu smalkajiem ķermeņiem brāžas orkāns aiz orkāna un galu galā jūsu smalkie ķermeņi tiek saārdīti gabalos un vairs jau nevar kalpot par Dievišķās enerģijas pārvadītājiem. Tādos gadījumos sāk slimot jūsu fiziskais ķermenis. Un jūs sākat ciest no tām kaitēm, kuras liek jums meklēt dziedināšanu pie daudziem pūšļotājiem un dziedniekiem.

Un jums neizsakāmi paveiksies, ja jūs savā ceļā satiksiet to dziednieku, kurš ārstēs nevis jūsu ķermeni, bet jūsu dvēseli.

Tāpēc, ka vispirms izdziedināšana ir vajadzīga jūsu smalkajiem ķermeņiem. Jūsu emocionālajam ķermenim, jūsu atmiņas vai ēteriskajam ķermenim un jūsu mentālajam ķermenim. Tieši šie ķermeņi, kas ir jūsu mainīgākā daļa, sabrūk pirmie, ja tiek pakļauti pastāvīgai negatīvu domu un jūtu iedarbībai.

Fiziskā ķermeņa sabrukums un slimības ir tikai smalko ķermeņu sabrukuma sekas. Tāpēc ārstēt vajag vispirms jūsu dvēseli. Vajag novest jūs līdz tai saprašanai, ka jūs ar savām nepareizajām darbībām, domām un jūtām esat likuši slimot jūsu fiziskajam ķermenim. Daudzi no jums turpina glabāt agresiju savā sirdī un jūsu sliktajā stāvoklī vainot ārstus, tuviniekus, darbu, priekšnieku. Bet tā ir nepareiza pieeja. Pirmais solis uz jūsu izveseļošanos būs sapratne, ka neviens cits nav vainīgs jūsu slimībās, kā tikai jūs paši. Un visas jūsu slimības jūs paši izprovocējāt tad, kad dusmojāties, darījāt ļaunu citiem cilvēkiem, pieļāvāt lamāšanos, nekrietnu rīcību, lietojāt jūsu organismu piesārņojošus produktus un dzērienus.

Jūs paši esat jūsu slimību cēlonis. Un tad, kad jūs nonākat pie šīs vienkāršās lietas izpratnes, jūs izdarāt pirmo un galveno soli uz jūsu izveseļošanos.
Nākamais solis būs tāds, ka jūs pieņemat lēmumu vairs nedarīt nekādas darbības, kas noveda jūs pie jūsu slimības. Vieniem tas būs atbrīvošanās no negatīvām domām, citiem – no negatīvām jūtām, kādam – no negatīvas rīcības.

Jums ir jāvēlas atbrīvoties no visa, kas bija par cēloni jūsu dvēseles un ķermeņa slimībai. Un tikai pēc tam jūs esat gatavi nākamajam solim, kad jūs ar satriektu sirdi, patiesi piesaucat Dievu un lūdzat jūsu dvēseles un jūsu fiziskā ķermeņa izdziedināšanu no slimībām…. „

Mieru Jums!
Veselību Jums un Jūsu tuviniekiem!
Sergejs Aļitovskis
Ārsts
Barnaulas pilsēta, Krievijā

http://www.draugiem.lv/#/uranija/news/?p=11766448

Uranija - astroloģija, ezotērika un zinātne
Tulkots no krievu valodas