sestdiena, 2014. gada 19. aprīlis

Astrologs prognozē pasaules un mūsu nākotni


Katrai valstij, tāpat kā katram cilvēkam, ir sava horoskopa karte, kurā ierakstītas likteņa zīmes. Tās norāda, brīdina, cenšas pasargāt... Ja vien spējam un gribam tās iztulkot.

Pasaules haosā mums ir viena iepriecinoša ziņa. “Plutons Latvijas 1991. gada pamathoroskopā norāda, ka lats ir stabila un dārga valūta, neraugoties uz to, ka gandrīz neko neražojam un pie mums nenotiek nekas tāds, lai būtu pamats uzskatīt šo valūtu par ārkārtīgi vērtīgu,” saka astrologs Edijs Spāre.

Vai planētu kombinācijas norādīja uz to, ka ar mums notiks
tas, kas notika? Un – vai ir iespējams pateikt, kad sāksim rāpties ārā no krīzes? Tie ir jautājumi, uz kuriem atbildes varam meklēt debesīs. Vistiešākajā nozīmē.
Vienmēr atradīsies cilvēki, kas oponēs un neticīgi jautās: diez kādā veidā mani var ietekmēt debesu spīdeklis, kas atrodas miljardiem kilometru attālumā? Par to allaž lauzti šķēpi – ne tikai draugu un paziņu lokā, bet arī astronomu un astrologu vidē. Diemžēl zinātniski pamatotu pētījumu šajā jomā nav, ir tikai gadsimtiem krāta pieredze, un, gribam to atzīt vai ne, astrologi gandrīz visos laikos ir atradušies varas tuvumā kā padomdevēji un brīdinātāji. Arī mūsdienās.
 Nereti šīs senās zinības izmantotas, lai izvēlētos piemērotu laiku politiskām darbībām, karagājieniem, lai paredzētu (vai plānotu) varas maiņas, krīzes un citas norises. Debess rakstu lasīšanai ir daudz dažādu tehniku un metožu, un viens no novirzieniem – mundānā astroloģija, kas pēta valstu un tautu likteņceļus, prognozē norises, kas var skart konkrētas teritorijas un dzīvojošos cilvēkus.


 Par planētu vēstījumu un vēl daudz ko citu visas pasaules kontekstā saruna ar astrologu Ediju Spāri, kura pieredze planētu zīmju tulkošanā mērāma gandrīz divdesmit gadu garumā.
 

Planētu nozīme

Prognozējot valstu nākotni, kā arī sabiedriskās, politiskās un ekonomiskās norises, katrai planētai ir savas ietekmes sfēras.
Saule – valsts prezidents, parlaments, karalis.
 Mēness – tauta, padotie, valsts resursi.
 Merkurs – informatīvā apmaiņa, sūtnis, informācijas sakaru tīkls, tirdzniecība un ekonomisko attiecību sistēma.
 Venera – tiesa. Planēta izvēlas, kas valstij vajadzīgs, kas – ne.
 Marss – spēka funkcijas, likumu īstenošana, armija, policija.
 Jupiters – vērtību sistēma, cilvēku izaugsme valstī, ideoloģiskā nostāja, finanses, valsts banka. Ārējie mērķi un ārējā ekspansija. Ētika, morāle, ideoloģija, asimilācija, iekrāšanas un uzkrāšanas procesi.
 Saturns – likumi, aizliegumi, premjers.
 Urāns – elektroenerģija, tehniskās ierīces un pārvietošanās līdzekļi.
 Neptūns – zāles, ķīmija, farmācija, kuģniecība.
 Plutons – mafija, noziedzība, nafta, slēptā vara, vislielākie līdzekļi, lielās valūtas rezerves.


Latvijas liktenis – pilnmēness un Lielais krusts
 Sarunas sākumā astrologs uz redakcijas galda izklāj vairākas horoskopu kartes, kas veidotas tā dēvētajā Koha sistēmā – tajā pašā, kurā strādāja slavenais astrologs Sergejs Vronskis. Ko nozīmē visi šie apļi, kvadrātiņi, zvaigznītes, ķeburi, simboli un kombinācijas? Atbilde ir vienlaikus sarežģīta un vienkārša – ir mūsu valsts liktenis, kas zvaigznēs ierakstīts kopš dzimšanas un prognozējams katru gadu uz priekšu. Te – Latvijas pamathoroskops 1918. gadā, te – puča laikā 1991. gada 21. augustā, te – šā gada prognozes... Viss redzams skaidri un gaiši. Katrai planētai ir savas izpausmes un pārraudzības sfēras, un, ja starp debesu spīdekļiem kartē iezīmētas zvaigznītes vai trijstūrīši, ko astrologi sauc par sekstiliem un trigoniem, tas – uz labu. Savukārt, ja starp planētām ir opozīcijas zīme vai kvadrāts, gaidāmas problēmas un šķēršļi. Katras planētas atrašanās konkrētā zodiaka zīmē vai tā dēvētajās horoskopa kartes “mājās” iezīmē atsevišķas tēmas un notikumu nokrāsas.
 Bet, pirms sākam pētīt šā brīža kartes, atklāsim kādu niansi, proti, cilvēks problemātiskos akcentus savā individuālajā horoskopā var izmainīt un mazliet mīkstināt, pārceļoties uz dzīvi citā zemē (ja vien ir pietiekami daudz uzņēmības), bet valstij – kāds ceļa gājums zvaigznēs rakstīts, ar tādu jādzīvo. Un, gribam to vai ne, Latvijai liktenis vieglas dienas nesola.


 Taču – atpakaļ pie kartēm! Kas mēs, Latvija, esam? Pirmām kārtām, izrādās, esam no pilnmēness cilts, jo šis spīdeklis mūs pavadījis ne vienā vien svarīgā dzīves brīdī, sākot jau ar pašu valsts dzimšanu 1918. gada 18. novembrī. Kad tika dibināta Latvijas valsts un par pirmo prezidentu izraudzīts Jānis Čakste, pie debess juma visā savā krāšņajā apaļumā gozējās pilns Mēness.
 Arī tagadējais Valsts prezidents Valdis Zatlers tika ievēlēts pilnmēnesī, un Valda Dombrovska valdība šā gada pavasarī – arī. “Smejamies vai ne, bet tas Mēness Latvijai ir svarīgs, un daudzi valstiski nozīmīgi lēmumi, gan pozitīvi, gan negatīvi, tiek pieņemti pilnmēnesī,” atzīst Edijs Spāre. Turklāt tas, ka pilnmēness uzjundī kaislības un emocijas, nav nekāds noslēpums. Atsauksim atmiņā kaut vai brīdi, kad mūsu simts gudrās galvas pirms pāris gadiem vēlēja Valsts prezidentu. Pie Saeimas nama toreiz piketētāji bija pulcējušies divās teju vai nesamierināmās frontēs – Valda Zatlera atbalstītājos un noliedzējos. Kaislības sita augstu vilni...


 Un šā gada 13. janvāra nemieri pie Saeimas nama, kas izvērtās Vecrīgas demolēšanā, arī notika pilnmēness laikā, turklāt Mēness atradās Lauvas zīmē, kas veicina plašas nekārtības. Starp citu, no dažiem astrologiem dzirdēts: ja kāds būtu pajautājis, mēs gan neieteiktu rīkot pasākumus laikā, kad ir šāds dienas fons... Bet laikam jau nejautāja.

 Edijs Spāre teic, ka, viņaprāt, Latvijas politiķi vispār neņem vērā zvaigžņu zīmes. Tomēr mēdz būt arī daži izņēmumi. Vismaz attiecībā uz Mēness stāvokļiem. Astrologs pastāsta, ka agrāk sekojis līdzi bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas publiskajiem paziņojumiem, un, lūk, kādi ir viņa secinājumi: “Viņa nevienu lēmumu nepaziņoja čika laikā, kad Mēness pāriet no vienas zodiaka zīmes nākamajā un ir bez kursa. Tas ir laiks, kad sāktais vai darītais nenes augļus. Lai arī prezidente pirms tam bija izteikusies, ka to vai citu lēmumu pavēstīs kādā konkrētā momentā, tas ne vienmēr tika ievērots. Kaut kur plašsaziņas līdzekļos netieši bija minēts, ka viņa bijusi saistīta ar rozenkrustiešiem. Nezinu... Vai nu bijusī prezidente to prata pati, vai bija kāds, kurš palīdzēja viņai izvēlēties laiku, kad drīkst (un kad nedrīkst) uzstāties vai, piemēram, paziņot par premjera nominēšanu. Vairāk gan ne reizi neesmu manījis, ka no valdības kāds ievērotu pareizos lēmumu pieņemšanas laikus. Tas parādās arī dzīvē – dažkārt šie lēmumi pēkšņi jāmaina.”

Tāds nu tas Mēness mēdz būt – svārstīgs un emocionāli nenoturīgs. Vienīgais labums, ka mūsu valsts pamathoroskopā tas atrodas Vērša zīmē. Šāds stāvoklis piešķir zināmu stabilitāti, jo Vērsis ir īstens darba darītājs un spītīgs arkla vilcējs. Viņš mums uzliek pienākumu strādāt, strādāt un vēlreiz strādāt. Un turēties pie tā, ko saucam par “savu kaktiņu, savu stūrīti zemes”.

Jā, Latvijas horoskops ir sarežģīts, un tajā jau pašos pamatos ierakstītas dažādas ķibeles un traģiski likteņceļi. Pāri kartei smagi gulstas, astrologu valodā runājot, lielais kvadrāts jeb krusts, kas savieno Sauli, Mēnesi, Veneru, Urānu un Saturnu. Šīs kombinācijas nozīmē, ka gaidāmi smagi pienākumi, depresīvas noskaņas, nomāktas emocijas, grūtības materiālajā jomā, pēkšņas izmaiņas, nestabilitāte. Un vēl atsevišķi negatīvajā aspektā – opozīcijā  – savienojas Marss un Plutons. Šāda kombinācija norāda uz vardarbību, turklāt Marsa atrašanās divpadsmitajā, slepenības un noslēgtības, mājā vēsta par slepeniem ienaidniekiem.

 Kā vēsturisku apstiprinājumu šim planētu vēstījumam Edijs Spāre min 1940. gadu, kad PSRS armija iebruka un okupēja Latviju. Un –  vai nav taisnība? Asins straumes, kritušie dažādās frontēs, brālis pret brāli, skarbie likteņceļi Sibīrijā... Plutons un Marss visbargākajās izpausmēs.
 
2001. gada 11. septembra terora akts Ņujorkā tulkojams kā Plutona veicināta vēlme ārdīt pastāvošo pasaules kārtību. Planētu stāvokļi, tāpat kā vēsture, atkārtojas. Un tieši tāpēc 1929. gada Lielajai depresijai, kas sākās ASV un aizrāva līdzi visu pasauli, ir zināmas līdzības ar to, kas notiek tagad.
Viss atkārtojas. Toreiz – “zelta”, šoreiz – “treknie”
Ja kādā horoskopa kartē jau pamatā ieliktas neveiksmes, tad, planētu stāvokļiem debesu jumā mainoties, tās var tikai saasināties un padziļināties. Tiesa, labu kombināciju gadījumā būs vieglāk, taču sākotnējais stāvoklis vienalga tur “sēdēs iekšā”.


Turpinot sarunu par Latvijas likteni, Edijs Spāre uzsver, ka jebkuru tālo planētu (Jupiters, Saturns, Urāns, Neptūns, Plutons) kombinācijas atspoguļojas gan sociāli, gan valstiski un to izpausmes skar ne tikai mūs, bet plašākus reģionus, pat visu pasauli. Tāpat kā tas, kas notiek tālu pāri okeāniem, vairāk vai mazāk kā atbalss atnāk līdz mūsu mazajai zemītei. Astrologs uzsver – lai dziļāk izprastu pašreizējo krīzi, jāpaskatās uz planētu stāvokli 1929. gadā, jo iezīmējas zināmas līdzības. 
 Jāatgādina, ka tas bija laiks, kad pasaulē sākās Lielā depresija, kuru tagad nereti min kā salīdzinājumu ar pašreizējo situāciju. Laikam ne velti radies teiciens, ka vēsture atkārtojas; arī toreiz viss sākās Amerikā un norisinājās ļoti līdzīgi. Pagājušā gadsimta divdesmitos gadus mēdza dēvēt par “zelta divdesmitajiem” (bet mēs savus aizvadītos – par “treknajiem”), jo strauji auga labklājība, visapkārt valdīja optimisms. Amerikāņi kā traki pirka akcijas (mēs – nekustamos īpašumus), to vērtība auga, sākās prātam neaptveramas spekulācijas. Bet 1929. gada oktobra beigās burbulis plīsa (nu gluži kā tagad ar īpašumiem!) ar lielu blīkšķi. Volstrītā, Ņujorkas biržā, akciju cenas dārdēdamas gāzās lejup, un tā gada 24. oktobris pasaules ekonomikas vēsturē iegājis ar nosaukumu “melnā ceturtdiena”. Akciju vērtība samazinājās uz pusi, cilvēki centās no tām ātrāk atbrīvoties, visapkārt valdīja histērija. Ekonomiskais krahs izplatījās pa visu pasauli.


 Un kā bija pagājušajā gadā? Viss atkal sākās Amerikā līdz ar ceturtās lielākās ASV investīciju bankas „Lehman Brothers” sabrukumu. Un – kāds bija iemesls? Lieli aizņēmumi, nesamērīgas investīcijas nekustamajā īpašumā, vairāk nekā 613 miljardu dolāru liels parāds un neskaitāmi darījumi ar daudziem uzņēmumiem. Atkal panika biržās, neticība, ka kaut kas tāds var notikt... Tomēr notika. Visas pasaules ekonomika līdz ar ASV investīciju banku krita lejup.

“Kā varam to izskaidrot ar planētu kombināciju palīdzību?” interesējos. Edijs Spāre ieskatās horoskopu kartēs un sāk salīdzināt vēsturiskās paralēles no astroloģijas viedokļa: “Toreiz, 1929. gadā, Urāns veidoja negatīvu aspektu pret Latvijas kartes Urānu un Marsu horoskopa kartes otrajā mājā, kur skatāmies finanšu lietas. Tādējādi planētu kombinācijas iezīmēja krīzes momentu un satricinājumus. Savukārt pērn Plutons, kas atbild par globālām lietām, arī valūtu (tostarp dolāru), 9. septembrī kļuva direkts, tas ir, sāka kustību uz priekšu un iezīmēja pirmās banku krīzes pazīmes. Atcerieties, dažām finanšu kompānijām problēmas parādījās jau tajās dienās, bet „Lehman Brothers” bankrotēja 15. septembrī, sašūpojot visas pasaules finanšu tirgus. Pagājušā gada rudenī arī jau minētais Urāns nostājās opozīcijā ar Saturnu, kas tulkojams kā krīzi pastiprinošs apstāklis. Tas sāka darboties pagājušā gada 4. novembrī, kad ievēlēja ASV prezidentu Baroku Obamu. Toreiz daudzi pret viņa kandidatūru protestēja, notika demonstrācijas. No visa tā, kas sākās pagājušajā gadā, augļus mēs saņemam tagad, bet Saturna un Urāna kombinācija ilgs līdz nākamā gada 26. aprīlim.”
Astrologs par sevi pasmaida – viņš esot sazvērestības teoriju piekritējs, tāpēc pieļaujot iespēju, ka dolārs tiks devalvēts vai likvidēts. Viņaprāt, astroloģiski uz to norāda tas, ka šā gada 11. septembrī Plutons atkal kļuva direkts, turklāt 15. novembrī tas piedevām vēl izveidos kvadrātu ar Saturnu. “Pat no ANO tribīnes ir izskanējusi doma, ka dolārs jālikvidē, lai glābtu pasaules ekonomiku. Tātad tie nav tikai mani izdomājumi, šāda informācija parādās arī plašākā mērogā,” secina Edijs Spāre. “Tāpat parādās ziņas, ka Amerika vietējā mērogā tiek drukāts amero, kas būs paredzēts iekšējiem norēķiniem. Kāds amerikāņu astrologs jau pirms diviem gadiem izteicis pieņēmumu, ka varētu tikt likvidēta ASV Federālo rezervju banka, un es šai prognozei pilnībā pievienojos. Krīze rudenī tikai saasināsies, bet, ja devalvēs vai likvidēs dolāru, pasaules ekonomika sabruks (ja vien neieviesīs kādu jaunu, starpvalstu norēķiniem derīgu valūtu).”


Astrologs uzsver, ka ir trīs lielvalstis, kas ar savu ražošanu faktiski uztur pasaules ekonomiku; tās ir Japāna, Krievija un Ķīna. Un tajās atrodas 90% ASV valūtas rezervju. Kas notiks ar šo valstu ekonomiku, ja ASV dolāra vērtība samazināsies desmitkārt? Latviju tas tiešā veidā ietekmēt nevar, jo esam pārāk maziņi, tomēr esam iesaistīti globālajā pasaules ekonomikas tīklā.

“Vēl ir jautājums – kam izdevīga šī krīze, un kas sekos pēc tās?” Edijs Spāre ir noskaņots uz dziļākām pārdomām. “Iespējams, krīze radīta tādēļ, lai likvidētu visas privātās un neatkarīgās bankas. Varbūt padomā ir izveidot lielas banku apvienības, ko kontrolētu naudas aizdevēji, kuri daudzām valstīm tagad piešķir līdzekļus, bet – lai stimulētu banku sektoru, nevis tautsaimniecību. Daudzas valstis (kā zinām, arī Latvija), ir parādā starptautiskajiem aizdevējiem, un tie var iejaukties valsts iekšējās lietās, pat neļaujot uzlabot iekšējo ekonomisko situāciju. Iespējams, pēc 2010. gada augusta vai septembra vairs nebūs nevienas mazas privātās bankas. Proti, visas būs nokļuvušas valsts vai aizdevēju paspārnē, lai pēc Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas norādījumiem mūs kontrolētu vēl stingrāk... Turklāt jāatceras, ka tās visas ir privātas bankas, ko pārvalda pāris cilvēku, nevis valstu vadītāji!”
 
Mistikas un noslēpumu apvītais Mēness Latvijas pamathoroskopā ieņem nozīmīgu vietu. Valsts prezidents Valdis Zatlers vēlēts uz pilnmēnesi.

Par masonu brālību un pasaules pārdali
 Edijs Spāre uzsver, ka iepriekš stāstītais nebūt nav viss – planētas sola vēl dažādas pārmaiņas. Aplūkojot jau minētos Plutona un Saturna stāvokļus, kā arī Jupitera un Plutona kvadrāta aspektu, kas būs 2010. gada jūlijā un augustā, varot secināt, ka saasināsies spriedze un ir pat iespējama varas transformācija. Iespējams, lielās valstis, ko tēlaini varam uzskatīt par plutonisko “atbrīvotāju”, līdzībās izsakoties, mēģinās parakstīt tādu kā jaunu Ribentropa-Molotova paktu...


 Taču, lai arī kādos vārdos ietērpjam iespējamo pasaules varas pārdali, Edijs Spāre ir pārliecināts, ka tāda būs: “Ekonomiskā pārbūve, jaunu valstisku robežu noteikšana, globāli politiski lēmumi pasaulē un arī izmaiņas Latvijā varētu sākties šoruden – laikā no 25.  oktobra līdz 10. decembrim – un noslēgties nākamgad augustā vai septembrī. Iespējams, lielo valstu vadītāji nāks klajā ar jauniem paziņojumiem.” Iespējamo globālo izmaiņu stāvokli vēl paspilgtina krīzes aizsācēja un pasaules lietu pārdalītāja Plutona atrašanās Mežāža zīmē, kurā tas iegāja pērn un atradīsies līdz pat 2024. gadam. Arī šī kombinācija saistāma ar vēsturiski nozīmīgiem notikumiem.

“Plutons kustas ļoti lēni. Pilnu apgriezienu ap Sauli tas veic un cauri visām zodiaka zīmēm iziet 248 gadu laikā. Iepriekš tas Mežāža zīmē atradās 18. gadsimta otrajā pusē, un viens no tā laika vēsturiski nozīmīgākajiem notikumiem bija Amerikas Savienoto Valstu izveidošana 1776. gadā. Nav noslēpums, ka ASV dibināja masonu brālība, un, domāju, arī tagad šī brālība atkal piesaka savu eksistenci un sāk no jauna dalīt varu. Nevis pa drusciņai, bet globāli. Ja tas, piemēram, notiek tirdzniecības jomā, tad visos segmentos – tiek likvidēti visi mazie pārpircēji, lai viss nokļūtu vienās rokās. Kādās? Tas ir jautājums...”

Edijs Spāre uz pasaules lietu kārtību aicina paraudzīties plaši – cauri gadsimtiem un pāri robežām: “Mazliet ielūkosimies vēsturē. Franciju 12. gadsimtā dibināja templieši. Pēc tam viņus izsūtīja, bet viņi nostiprinājās trijos reģionos – Anglijā, Zviedrijā un Šveicē. Un interesanti, ka Eiropas Savienībā nav iestājusies Šveice, bet Eiropas naudu nav ieviesusi neviena no šīm valstīm. Anglija un Zviedrija ir pirmās valstis, kas piedalījās Eiropas Savienības dibināšanā. Bet kāpēc šīs valstis ir paturējušas savu valūtu? Norvēģi savukārt nolēma neiestāties Eiropas Savienībā, un viņiem tagad ir kārtīgs ekonomikas spilvens – 400 miljardus dolāru liels ārzonu labklājības rezerves fonds. Viņi jūtas pasargāti un mierīgi. Pieļauju, ka varbūt jau šoruden pat šīs valstis ieviesīs vēl kādas izmaiņas un dalīs ietekmi...”

Trešais pasaules karš...?
Paralēles pašreizējai situācijai astrologs velk arī ar planētu stāvokli 1933. gadā, kad Plutona atrašanās kvadrāta aspektā ar Urānu arī iezīmēja krīzi, pēkšņas varas maiņas un agresiju. Tas bija laiks, kad Vācijā pie varas nāca Ādolfs Hitlers. Šis aspekts jau kādu laiku bija darbojies, tāpēc agresijas uzplūdi, dedzināšanas un represijas pret citādi domājošiem sākās jau agrāk. Edijs Spāre teic, ka Vāciju vēsturiskā kontekstā varētu uzskatīt par izpildītājiem, kurus sūta uz priekšējām līnijām kā tā dēvēto lielgabalu gaļu. Šīs valsts pamathoroskopā ir stiprs Marss, kas norāda uz kaujinieciskumu un agresiju.


 Taču vēlreiz jāatgādina, ka nevar vienu vai otru valsti vērtēt atrauti no pārējās pasaules. “Krievija, Vācija, Anglija, Zviedrija... Viss jāskatās kompleksi, un jāpēta, kā šīs valstis manipulē ar pārējo pasaules daļu. Krievijas internetā ir atrodama neoficiāla karte, kurā redzams jauns pasaules sadalījums. Ļoti interesants. Karte izveidota tā, ka Krievija, Ukraina, Baltkrievija, daļa Turcijas, daļa Gruzijas, Bulgārija un Rumānija atrodas Krievijas sastāvā. Rodas jautājums – kāpēc? Pašreizējā pasaules karte (izņemot Baltiju un vēl dažas valstis, kas atguva neatkarību) iezīmējās ar 1939. gadu, kara sākumu. Kaut kas sāka veidoties jau Pirmā pasaules kara laikā, 1914. gadā, bet tolaik plāni neīstenojās, tāpēc tika provocēts Otrais pasaules karš. Tā radās pasaules sadalījums, kurā mēs līdz šim dzīvojām. Nākamā pasaules pārdale varētu sākties tā, ka Amerikas un Eiropas militārie spēki ieietu Irānā, bet musulmaņi apvienotos un sāktu karu pret Rietumu pasauli,” astrologs izklāsta savu versiju par iespējamo notikumu attīstību.

“Vai tas nozīmētu trešo pasaules karu?” jautāju. “Apmēram. Citi gan saka, kas tas jau ir sen sācies...” Edijs Spāre domīgi nosaka. Un pastāsta, ka, pētot 2001. gada 11. septembra notikumus, kas satricināja pasauli, atklājis – šajā laikā bija negatīvs aspekts, opozīcija starp Saturnu un Plutonu, bet šogad 15. novembrī starp abām planētām sākas pat vēl negatīvākais kvadrāta aspekts. Ko tas izraisīs? Karus? Milzu agresiju? Terorismu? Rietumu pasaule ies pret musulmaņiem un otrādi?

“Jā, iespējams, tiks provocēta agresija un politiski darījumi. Tā kā Plutons pārvalda terorismu, domāju, mainīsies terorisma būtība. Iepriekš Plutons atradās Strēlnieka zīmē, un tas piesaistīja reliģijas tēmu – Austrumu pasaule cīnījās par savu ticību. Tagad notiks cīņa pret iekārtu, ko simbolizē Mežāža zīme. Līdz šā gada 11.  septembrim Plutons bija retrogrāds jeb atslābis, bet tagad tas atkal ieņem savu ierasto direkto stāvokli. Astroloģijā retrogrādās planētas liek iedziļināties lietas būtībā, bet, pārejot direktā stāvoklī, planēta liek darboties. Tas nozīmē, ka atkal sākas dažādas militāras aktivitātes. To mēs televīzijas ziņās varam redzēt jau tagad – gan Afganistānā, gan Irākā, arī Pakistānā uzvirmo terorisma viļņi. Atliek gaidīt, kas notiks tālāk, it īpaši Indijā, Izraēlā, Ķīnā, tās pierobežā un citur,” domā astrologs.

 Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, laikā, kad iestājās Karību jūras krīze un PSRS armija iegāja Kubā, darbojās opozīcijas aspekts starp Saturnu un Urānu. Arī toreiz cilvēki runāja par trešā pasaules kara draudiem. Karš, par laimi, nesākās, bet bija ļoti nopietna politiskā un ekonomiskā krīze. Tagad situācija ir līdzīga – debesīs strādā tas pats aspekts, tikai planētas ir mainījušās vietām. “Būtisks ir arī jautājums – ko darīs Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs? Un izskatās, ka viņš dara tieši to, ko es prognozēju. Proti, viņš ļoti agresīvi uzbrūk visām pasaules valstīm. Domāju, ka Medvedevs oktobra beigās, novembra sākumā paziņos pasaulei kaut ko tādu, pēc kā mēs varam gaidīt lielus saviļņojumus.”

Astrologs piebilst, ka pasaules politikā ir arī “tumšie zirdziņi”, par kuriem dzirdams gaužām maz, bet kuri var nospēlēt lomu lielajos vēstures pagriezienos: “Pagaidām reti kur tiek pieminēts Jordānijas princis, kurš dzimis Saules aptumsuma dienā. Nesen vienīgi parādījās ziņas, ka pret viņu noticis atentāts. Taču es pieļauju, ka viņš varētu būt tā figūra, kas apvienos arābus. Mans astroloģijas pasniedzējs no Krievijas Boriss Izraitels par viņu runāja jau deviņdesmitajos gados. Kāpēc? Man šķiet, ka Jordānijas princis ir ļoti interesanta personība. Patlaban viņš ļoti biedriski izturas pret Ameriku, bet visādi var būt... Ja ne viņš, tad kāds cits apvienos musulmaņu pasauli. Eiropā dzīvo miljoniem musulmaņu, un viņi to pavisam vienkārši var sagraut no iekšpuses. Un tad krievi nāks kā atbrīvotāji. Turcija pievienosies nevis Eiropas Savienībai, bet musulmaņu pasaulei, tiks iekarota Grieķija, Bulgārija, Rumānija. Faktiski daži Bulgārijas un Moldovas pārstāvji jau tagad diezgan atklāti ir izteikuši vēlmi atgriezties Krievijas sastāvā. Tā Eiropa sadalītos divos reģionos – Ziemeļeiropā (Polija, Skandināvija, Baltija) un Dienvideiropā... Starp citu, šajā vasarā notika vairāku valstu sanāksme, kurā tika runāts, ka jāveido Dienvideiropas alianse – no Anglijas līdz Vācijai ieskaitot.”
 
Astrologi saka: ja publisko pasākumu rīkotāji kaut nedaudz ielūkotos zvaigznēs, varbūt mums izdotos izvairīties no masu nemieriem, agresijas un sadursmēm. Katrai dienai ir savs astroloģiskais fons.

Latvijas tuvākā nākotne
 Taču lai paliek plašā pasaule, jo katram no mums svarīgāk šķiet tas, kas notiek mūsu mājās – pašu labklājība, drošība, mīlestība, miers un saticība. Ko planētu kombinācijas tuvākajā nākotnē sola tieši Latvijai? Iepriecināt nevarēsim – šis un nākamais gads kopumā nebūs viegli.


  “Faktiski īstā krīze tagad tikai sāksies. Ko darīs tie 50 000 vai 100 000 bezdarbnieku, ja pabalsti beigsies, bet darba vietas nav izveidotas? Jāgaida lieli nemieri. Šā gada Latvijas kartē, ko veidoju līdz ar astroloģiskā jaunā gada sākumu 2009. gada 20. martā pulksten 14:45, Mēness atrodas Mežāža zīmē un sestajā mājā, kas apzīmē darba un sociālās lietas. Šādā kombinācijā cilvēki ilgojas pēc drošības un stabilitātes, bet, ja valdība neko nedarīs, lai veicinātu sociālo labklājību, atkal būs izbraukšanas vilnis. Patiesībā tas ir jau sācies,” astrologs raksturo pašreizējo situāciju.

 Arī Valda Dombrovska valdībai krīzes brīdis varot iestāties tuvāko mēnešu laikā. Mūsu valstsvīru klupšanas akmeņi ir jomas, kas cilvēkiem patlaban praktiski rūp visvairāk, – darba lietas un veselības aprūpe. Cilvēkus spiedīs kredīti, to atmaksas iespējas būs ierobežotas. Ko īsti dara mūsu valdība? Dažādas dīvainas lietas...

“Ivars Godmanis, kad vēl bija premjers, paziņoja, ka ekonomiku var stimulēt, tikai samazinot nodokļus, bet pēc mēneša valdība visu izdarīja pilnīgi pretēji. Kāpēc? Droši vien ir rīkojums no augšas. Kas ir augša? Šis jautājums paliek atklāts. Lai izprastu politiku, nepārtraukti jājautā: kāpēc?” tā Edijs Spāre. “Cik ilgi tā var turpināties?” gribu zināt.

 Astrologs teic: planētu stāvokļi norāda, ka samērā drīz iedzīvotāji būs gatavi radikālām pārmaiņām un varbūt pat atbalstīs kādas ekstrēmas darbības. It īpaši, ja šīs pārmaiņas būs attiecināmas uz valdību. To apliecina kombinācija jaunajā astroloģiskajā 2010. gada kartē, kurā Mēness savienosies ar 1918. gada horoskopa kartes Mēnesi un atradīsies pārmaiņu mājā. Vēl šis Mēness ieslēdz arī 1918. gada kartes aspektus, kas jau pavisam droši norāda uz to, ka garantēt mierīgu valsts varas pastāvēšanu vai mierīgu varas maiņu nav iespējams.

 Tajā pašā laikā planētu aspekti ir harmoniski, un tas liecina, ka sabiedrība pārmaiņas uztvers viegli un tās pat pieprasīs. Bet likteņu lēmējs Saturns Latvijas horoskopa karti turēs grožos visu nākamo gadu – tam ir aspekti pret visām noslēdzošajām, nozīmīgajām planētām. Dzīve solās būt dinamiska. Edijs Spāre pieļauj, ka Latvijas politikā parādīsies jauni spēlētāji, jo šis ir laiks, kad opozīcija var apvienot spēkus.

“Tomēr vajadzētu padomāt, vai galējie radikāļi ir tie labākie? Nojaukt viņi prot, bet uzcelt kaut ko jaunu? Nākamā gada rudenī notiks Saeimas vēlēšanas, un Latvijas karte tomēr rāda, ka jaunie politiskie spēki varētu būt tie labākie, jo desmitā jeb Valsts mājā ir Marss ar pozitīviem aspektiem. Taču planētu stāvokļi arī vēsta, ka valsts pārveidošanā aktīvi jāpiedalās mums visiem,” tā astrologs. Un piebilst, ka jostas ciešāk būšot jāsavelk līdz nākamā gada vasarai vai varbūt pat rudenim.
 Kaut arī priekšā ir skarbi laiki, cerība uz izķepurošanos tomēr ir – jo nekas nav mūžīgs. Arī planētu negatīvie stāvokļi.


Guna Kārkliņa / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/11155/as