piektdiena, 2014. gada 25. aprīlis

10 lietas, ko beidzot taču izbeidz darīt ar sevi


Beidz pavadīt laiku ar nepareizajiem cilvēkiem.
Dzīve ir pārāk īsa, lai pavadītu to ar cilvēkiem, kuri tevi izspiež kā citronu. Ja kāds vēlas, lai tu piedalītos viņa dzīvē, viņš arī parūpēsies par tavu komfortu. Tev nebūs jācīnās par vietu blakus viņam. Nekad nepieķeries tiem, kas nivelē tavas vērtības. Un atceries – īsti draugi ir tie, kas iedrošina tevi.

Beidz bēgt no savām problēmām.
Satiecies ar tām aci pret aci. Nē, tas nebūs viegli. Pasaulē nav radījuma, kurš spētu ideāli paciest visus dzīves triecienus. No tevis neprasa uzreiz atrisināt visus sarežģījumus. Ir normāli būt bēdīgam, izjust sāpes, sērot, pakrist. Tajā ir arī dzīves sāls – sastapties ar grūtībām, mācīties, piemēroties un galu galā problēmas risināt. Tieši tas mūs padara par cilvēkiem.

Beidz sev melot.
Tu vari to darīt ar ko vien vēlies, tikai ne ar sevi. Mūsu dzīve var uzlaboties tikai tad, kad ļaujam sev riskēt. Un pirmais solis tajā – būt godīgiem pret sevi.

Beidz mēģināt būt kāds cits.
Viens no mūsu dzīves uzdevumiem – būt pašiem šajā pasaulē, kura vēlas padarīt tevi līdzīgu visiem citiem. Kāds vienmēr būs skaistāks, gudrāks, jaunāks… Necenties sevi izmainīt citiem par prieku. Esi pats! Tie, kam tu patiešām esi vajadzīgs, mīlēs tevi tieši tādu.

Beidz turēties pie pagātnes.
Tu nevarēsi sākt jaunu dzīves nodaļu, kamēr nepabeigsi iepriekšējo.

Beidz baidīties no kļūdām.
Kaut ko darīt un kļūdīties ir vismaz desmit reizes efektīvāk nekā nedarīt neko. Katrs panākums nes savas neveiksmes, un katra neveiksme ved pie veiksmes. Beigās tāpat tu vairāk nožēlosi to, ko neizdarīji, nevis ko izdarīji.

Beidz sevi lamāt par agrāk pieļautajām kļūdām.
Tu vari mīlēt neīsto cilvēku un apraudāt savas kļūdas, bet pat ja viss iet ne tā, kā vēlētos, kļūdas palīdz mums atrast īstos cilvēkus un lietas. Mēs visi sapinamies un kļūdāmies, cīnāmies un nožēlojam savas kļūdas. Bet mēs neesam mūsu kļūdas, mēs neesam mūsu cīņa, mēs esam – šeit un tagad – un šobrīd mums ir iespēja būvēt nākotni. Lai kas arī notiktu mūsu dzīvē, tas mūs ved pie nākamā soļa nākotnē.

Beidziet meklēt kādu, kas padarītu tevi laimīgu.
Ja esi neapmierināts ar sevi, ar savu personību, tad ilglaicīgas attiecības ar kādu tevi nepadarīs laimīgu. Vispirms jārada stabilitāte savā dzīvē.

Beidz domāt, ka neesi gatavs.
Neviens nekad nejūt sevī simtprocentīgu gatavību svarīgiem lēmumiem. Lielākā daļa nopietnu iespēju liek mums iziet ārpus komforta zona. Un tas nozīmē – mēs tiešām izjutīsim zināmas neērtības.

http://www.la.lv/lietas-ko-beidzot-tacu-izbeidz-darit-ar-sevi/