sestdiena, 2014. gada 19. aprīlis

Garīgi spēcīga cilvēka pazīmes:

Garīgi spēcīga cilvēka pazīmes:
1.Viņi velti netērē laiku  sevis Žēlošanai.
Viņi nesēž bezdarbībā, jūtoties vainīgi par  kaut ko  (piemēram par to, ka neļāva sevi izsūkt  energovampīram) vai graužot nagus par to, ko citi par viņiem padomās (ja  viņi pilsētas  centrā apsēdiesies  zem koka meditēt). Viņi uzņemās atbildību par  savu lomu šajā dzīvē un pieņem to faktu, ka dzīve ne vienmēr ir  viegla vai taisnīga.
2. Viņi nezaudē  kontroli pār  sevi.
Viņi nevienam neļauj sevi vadīt un nedod varu pār  sevi un nereaģē uz ārēju spiedienu ar negācijām.
3. Viņi nevairās no pārmaiņām.
Viņi ir elastīgi, vienmēr gatavi pārmaiņas vērst par labu. Viņi saprot, ka pārmaiņas ir neizbēgami procesa posmi un prot  visam  pielāgoties.
4. Viņi netērē enerģiju uz  to, ko nespēj pārvaldīt.
Viņi nežēlojas par šķēršļiem, bet  sakoncentrējas tikai uz to, ko spēj pārvaldīt. Viņi atzīst, ka reizēm vienīgā lieta, ko viņi spēj pārvaldīt  ir viņu pašu attieksme pret notiekošo.
5. Viņi necenšas  visiem iepatikties vai izdabāt.
 Viņi spēj savienot  savu labestību un taisnīgumu ar spēju pateikt  Nē un iebilst. Viņi spēj būt  stingri pret  cilvēkiem, kuri centušies viņus padarīt nelaimīgus.
6. Viņi nebaidās iziet uz apzinātu risku.
Viņi neuzņema s muļķīgus  vai pārsteidzīgus  riskus, bet  uzņems  apdomātus riskus. Viņi  vispirms ievāc  vajadzīgo informāciju, izsver  riska pakāpi un iespējamos ieguvumus, pirms  pieņem lēmumu un  sāk darboties.
7. Viņi neieciklējas uz pagātnes iespaidu.
Viņi pieņem savu pagātni kāda tā bija un mācās  no tās. Taču viņi  nepārdzīvo  neveiksmes  un neatceras  slavas momentus. Viņi dzīvo šeit un tagad un plāno nākotni.
8. Viņi nepieļauj vienas un tās pašas kļūdas  vairākkārt.
Viņi uzņemas atbildību par  savu uzvedību , mācās no pagātnes kļūdām un nākotnē pieņem labākus risinājumus.
9.Viņi neskauž  citu panākumus.
 Viņi  no sirds priecās  par  citu sasniegumiem ( piemēram garīgo mācību izpratnē, evolūcijas  lecienos). Viņi nejūtas  apmānīti, kad  citi viņus apsteidz, bet atzīst, ka tas  sasniegts smagā darbā un viņi ir gatavi strādāt  tikpat smagi, lai sasniegtu  tādus pat  rezultātus.
10. Viņi nepadodas pēc pirmās neveiksmes.
Viņi neveiksmes izmanto lai uzlabotu savas prasmes nākotnē. Viņi ir gatavi mēģināt  vēl un vēl, kamēr gūs panākumus.
11. Viņi nebaidās no vientulības.
Viņi nebaidās klusuma, būt  vienatnē ar  savām domām, viņi  velta bezdarbības momentus pārdomām, kā uzlabot nākamos soļus. Viņi nav atkarīgi no draugiem , citeim cilvēkeim, attiecībām, izklaidēm, bet  spēj būt laimīgi vienatnē.
12. Viņi nedomā, ka visa pasaule ir  viņiem parādā.
Viņi nejūtas  labāki par citiem, nedomā, ka pasaulei  kaut kas ir jādod viņiem, ka citiem  ir jārūpējas par viņiem. Tā vietā viņi meklē iespējas, kuras balstītas uz viņu pašu prasmēm un spējām.
13. Viņi negaida ātrus  rezultātus.
Tā  vietā, lai iespringtu uz ātriem panākumiem, viņi izmanto  savu laiku un  prasmes priekš labākās no visām iespējām un apzinās, ka reālas  izmaiņas prasa laiku.