pirmdiena, 2014. gada 21. aprīlis

13 lietas, kas jāatceras, kad dzīve kļūst skarba


13 lietas, kas jāatceras, kad dzīve kļūst skarba

1. Ir tas, kas ir.
Slavenais Budas teiciens vēsta: "Jūsu pretestība pret to, kas ir, arī ir tas, kas izraisa jūsu ciešanas". Padomājiet par to kādu minūti. Tas nozīmē to, ka mūsu ciešanas rodas tikai tad, kad mēs pretojamies lietām tādām kādas tās ir. Ja varat kaut ko izmainīt, tad rīkojieties! Mainiet to! Bet, ja jūs nevarat to izmainīt, tad jums ir divas iespējas:(1) vai nu pieņemt to un aiziet prom no negatīvā, vai arī (2) ļaut lai tas pārņem jūs un liek justies  nožēlojamam.

2. Tā tikai tad ir problēma, kad jūs domājat, ka tā ir problēma.
Ļoti biezi mēs paši sev esam vislielākais ienaidnieks. Laime tiešām ir atkarīga no nākotnes redzējuma. Ja jūs domājat, ka kaut kas ir problēma, tad arī jūsu domas un emocijas kļūst negatīvas. Bet, ja jūs domājat, ka tas ir kaut kas, no kā jūs varat mācīties, tad pēkšņi, tā vispār vairs nav problēma.

3. Ja vēlaties lai mainās lietas, tad jums ir nepieciešams sākt mainīties pašam.
Tava ārējā pasaule ir tavas iekšējās pasaules atspulgs. Vai zināt kādus cilvēkus, kuru dzīve ir haotiska un stresa pilna? Vai lielā mērā tas nav tāpēc, ka viņi jūt haosu sevī? Jā, tā tas arī ir. Mums patīk domāt, ka izmainot ārējos apstākļus mēs varēsim izmainīt sevi. Bet viss notiek otradi, mums ir nepieciešams izmainīt sevi vispirms, lai mūsu ārējie apstākļi mainītos.

4. Nav tādas lietas kā neveiksmes ir tikai iespējas mācīties.
Jums vajadzētu vienkārši izdzēst vārdu "neveiksme " no jūsu vārdu krājuma. Visi lielie cilvēki, kuri jebkad ir kaut ko sasnieguši ir "cietuši neveiksmi" atkal un atkal. Patiesībā, un es domāju, ka tas bija Tomas Edisons kurš teica kaut ko līdzīgu, "es necietu neveiksmes izgudrojot spuldzi, es tikai vispirms atradu 99 veidus kā to nevajag darīt." Ņemiet savas tā sauktās "neizdošanās" un iemācieties kaut ko no tām. Uzziniet, kā to izdarīt labāk nākamo reizi.

5. Ja Jūs neiegūstat to ko vēlaties, tas tikai nozīmē, ka kaut kas labāks ir ceļā pie jums.
Es zinu, ka dažkārt tam ir grūti noticēt. Tomēr tā ir taisnība. Parasti kad paskatās atpakaļ uz savu dzīvi, jums ir iespēja ieraudzīt, kāpēc tas tiešām bija labi, ka kaut kas nesanāca. Varbūt darbs, kuru neieguvāt, būtu licis jums pavadīt vairāk laika prom no ģimenes, bet darbs, kuru saņēmāt, bija daudz elastīgāks. Vienkārši ticiet, ka viss notiek tieši tā, kā tas ir paredzēts.

6. Novērtējiet pašreizējo brīdi.
Šis brīdis nekad neatgriezīsies. Vienmēr ir kaut kas vērtīgs katrā mirklī. Tāpēc neļaujiet tam iet jums garām! Drīz tās būs tikai atmiņas. Jūs negribētu palaist garām pat brīžus, kas nešķiet laimīgi. Tā kā Treiss Adkins (Trace Adkins) dzied dziesmā: "Tas tev pietrūks ... tu vēlēsies to atgriezt atpakaļ. Tu vēlēsies lai šīs dienas nebūtu pagājušas tik ātri .... tu vari tagad to nezināt, bet tev tā pietrūks ... "

7. Palaidiet vaļā savas vēlmes.
Lielākā daļa cilvēku dzīvo ar "pieslēgtu prātu." Tas nozīmē, ka viņi pievieno sevi kādai vēlmei, un kad to nesaņem viņu emocijas iekrīt negatīvismā. Tā vietā mēģiniet praktizēt "atslēgt prātu." Tas nozīmē, ka, ja jūs arī kaut ko vēlaties jūs joprojām spējat būt laimīgi neatkarīgi no tā vai esat to ieguvuši vai nē. Jūsu emocijas saglabājas laimīgas vai neitrālas.

8. Saprast un būt pateicīgam par savām bailēm.
Bailes var būt lielisks skolotājs. Un baiļu pārvarēšana arī var ļaut jums justies kā uzvarētājam. Piemēram, kad es studēju koledžā, es baidījos no uzstāšanās publikas priekšā (viena no top 3 bailēm visiem cilvēkiem ). Tāpēc tagad man šķiet smieklīgi, ka šobrīd es ne tikai katru dienu runāju grupas priekšā kā koledžas profesors, es arī pasniedzu publisko uzstāšanos! Lai pārvarētu bailes, vienkārši nepieciešami treniņi. Bailes patiešām ir tikai ilūzija. Tā ir izvēle.

9. Ļauj sev izjust prieku.
Ticiet vai nē, bet es zinu pārāk daudz cilvēku, kuri neļauj sev izjust prieku. Un viņi pat nezina kā būt laimīgiem. Daži cilvēki ir faktiski tik atkarīgi no savām problēmām un haosa viņos, ka  pat nevar iedomāties kā dzīvot bez tā. Mēģini atļaut sev būt laimīgam! Pat ja tas ir tikai uz nelielu brīdi, ir ļoti svarīgi koncentrēties uz prieku nevis grūtībām.

10. Nesalīdzini sevi ar citiem cilvēkiem.
Bet, ja jūs salīdziniet, tad salīdzināt sevi ar cilvēkiem, kuriem ir sliktāka dzīve nekā jums. Esi bezdarbnieks? Esi pateicīgs, ka dzīvo valstī, kas izmaksā bezdarbnieka pabalstu, jo lielākā daļa cilvēku pasaulē iztiek ar mazāk nekā 750 dolāriem gadā. Neizskataties kā Andželīna Džolija (Angelina Jolie)? Varu saderēt, ka ir ļoti daudz cilvēku, kuri nav viņai līdzīgi. Un jūs, iespējams, izskatāties daudz labāk nekā lielākā daļa cilvēku. Koncentrējieties uz to.

11. Neesi upuris.
Jums ir nepieciešams tikt tam pāri savā veidā. Jūs esat tikai savu domu, vārdu un rīcības  " upuris " . Neviens neko " nedara" jums. Jūs pats esat savas pieredzes radītājs. Uzņemties personisku atbildību, un saprotat ko jūs varat iegūt no grūtajiem laikiem. Nepieciešams vienkārši sākt mainīt savas domas un rīcību. Pametiet savu upura mentalitāti un kļūstiet par uzvarētāju. No cietušā par uzvaru!

12. Lietas var un spēj mainīties.
"Un tas arī pāries" ir viens no maniem mīļākajiem teicieniem. Kad esam iestrēguši sliktā situācijā, tad domājam, ka nav izejas. Mēs domājam,ka nekad nekas nemainīsies. Bet uzminiet kas? Tas notiks! Nekas nav pastāvīgs, izņemot nāvi. Atmetiet ieradumu domāt, ka viss vienmēr būs šādā veidā. Tā

13. Jebkas ir iespējams.
Brīnumi notiek katru dienu . Tiešām – tie notiek. Es vēlētos lai man būtu pietiekami daudz vietas, lai uzrakstītu par visām tām brīnumainajām lietām, kas ir notikušas ar cilvēkiem, kurus es zinu – no dabiskas izveseļošanās no 4 stadijas vēža līdz sava dvēseles biedra parādīšanos no nekurienes. Ticiet man -  tas notiek visu laiku. Jums vienkārši jātic tam, ka tas notiek.  Kad jūs ticat jūs jau esat uzvarējis cīņu.

http://www.lifehack.org

* No angļu valodas tulkoja Lolita Belozerova

 no Garavasara.com  lapas