ceturtdiena, 2014. gada 17. aprīlis

Produkti, kurus nevar ēst tukšā dūšā



Lai samazinātu risku saslimt ar dažādām slimībām, nepareiza uztura dēļ, ir svarīgi zināt, kuri produkti jums var kaitēt, ja tos ēd tukšā dūšā.

Citrusaugļi.
Šie augļi var izprovocēt dažādas alerģijas, kā arī gastrītu, ja tos ēd tukšā dūšā.  Pirms jūs izdzeriet apelsīnu sulu, apēdiet auzu pārslu putru.

Banāni.
Banānos ir daudz magnija, kas regulē sirdsdarbību. Ja banāni tiek ēsti tukšā dūšā, tas var izjaukt kalcija un magnija balansu organismā.

Svaigi dārzeņi.
Skābes, ko satur svaigi dārzeņi, var kairināt kuņģa gļotādu. Kas var veicināt kuņģa čūlas, vai gastrīta saasināšanos.

Jogurts.
Lai cik dīvaini tas neliktos, bet šajā sarakstā ir iekļuvis arī jogurts. No rītiem jūsu organismam nav nekādas vajadzības pēc jogurta baktērijām, jo tas tiek lieliski pats galā. Tāpēc jogurta vērtība, ēdot to tukšā dūšā, ir pielīdzināma nullei. Labāk jogurtu lietot ir divas stundas pēc brokastīm, vai vakarā,

Auksti dzērieni.
Aukstie dzērieni no rīta, var aizturēt, vai pat apturēt normālu vielmaiņu, labāk dzert mazliet siltus dzērienus,

Saldumi.
Tukšā dūšā saldumus ēst nedrīkst. Žultspūslis nav spējīgs, no paša rīta izstrādāt vajadzīgo insulīna daudzumu. Saldumu ēšana no rītiem paaugstina cukura līmeni asinīs.

Kafija.
Kafijas dzeršana tukšā dūšā negatīvi ietekmē jūsu veselību, jo kafijā esošās vielas, kairina jūsu kuņģi, savukārt tas liek kuņģim papildus izstrādāt skābi. Pēc laika, tas var veicināt saslimšanu ar gastrītu.