piektdiena, 2014. gada 4. aprīlis

Izdarot jūsu pašu izvēles - Pamelas čenelings ar Ješua

Izdarot jūsu pašu izvēles
Pamelas čenelings ar Ješua
Angliski tulkojuši Marija Baesa un Franks Tehans

Dārgie draugi, es jūs visus no sirds sveicu. Jūtiet manu sirdi, ar kuru es esmu saistīts ar jums. Ieelpojiet mani. Starp mums ir brālība, apziņas līdzība starp jums un mani un lielāku dvēseļu draugu, gaismas darbinieku, grupu. Daži jūs zināt, citi – nezināt, vismaz ne Zemes izpratnē, bet pastāv radniecība, lielāka savienība, kuras daļa jūs esat. Jūtiet šo savienību savā iekšienē.

Jūs visi cenšaties atrast līdzsvaru starp jūsu zemes esību un jūsu dvēseles esību. No vienas puses, jūs esat zemes cilvēks, dzimis ķermenī un ar konkrētas personības iezīmēm, un jūs esat audzināts Zemes kultūrās un tradīcijās. No otras puses, pastāv jūsu dvēseles, jūsu kosmiskā mantojuma ilgāka realitāte. Jūsu dvēsele ir daudz vecāka nekā viena dzīve, un viņa ir izveidojusi lielu pieredzi dažādos iemiesojumos. Kā virsotne tam, kā dvēsele, jūs esat daļa no lielākas garīgas ģimenes, kura papildus jūsu zemes ģimenei, daļēji mājo uz Zemes un daļēji citās pasaulēs.

Jūsu dvēseles savienošanās ar Zemes es jums bieži ir neskaidra. Kā jums abus integrēt? Daudzi no jums jūt dvēseles realitāti. Jūs jūtat kaut ko plūstam cauri, kas “nav no šīs Zemes”, kaut kas, ko nevar izskaidrot ar jūsu audzināšanu, gēniem vai kultūras vidi. Ir kaut kas unikāls un neizmērojams, kas padara jūs par “jūs”. Jutīgi cilvēki var uzķert atskārtu par savu dvēseli, jo viņi intuitīvi ir savienoti ar iekšējo pasauli viņpus telpas un laika, un viņi bieži vēlas būt pilnībā no šīs pasaules. Viņi jūt, ka viņu Mājas, viņu Avots, ir tur, un viņiem ir taisnība. Tomēr, tā kā jūs dzīvojat kā cilvēka būtne, šeit un tagad, ir nepieciešams dot savienojumu ar jūsu dvēseli iemiesojumam – “rokām un kājām”. Jums nevajadzētu nodalīt savienojumu starp jūsu dvēseli un Zemi, gluži otrādi, ejiet vēl stiprāk šajā savienojumā un dariet to ar entuziasmu un aizrautību. Tad jūs patiesi būsiet integrējis jūsu Zemes es un dvēseles es.

Iemesls, kādēļ jums tas bieži ir grūti, ir tāds, ka jūs daudzi, gaismas darbinieki, nostādāt savu dvēseli augstāk par Zemes personību. Jūs pieņemat, ka jūsu dvēsele labāk zina, kas jādara. Tomēr, lai arī jums kā Zemes būtnei vajadzētu ļauties iedvesmojumam no savas dvēseles, jūs esat, un jums vajadzētu būt tam, kurš nosaka izvēles un pieņem lēmumus. Jūs esat tas, kurš galu galā rada jūsu dzīvi, un ļaujiet paskaidrot.

Jūs bieži brīnāties: “Ko man tagad darīt? Kā man rīkoties šajā situācijā? Ko tas man nozīmē?” Jūs tiecaties meklēt atbildi ārpus sevis un līdz ar to, es domāju, ārpus savas Zemes personības. Ja neesat vēl tik tālu ceļā uz iekšējo attīstību, jūs meklējat cilvēku ārpus sevis, kurš dotu jums atbildi, kādu, kuru respektēt, kādu, kuram, kā jūs domājat, ir nepieciešamās zināšanas šajā jautājumā. Tātad jūsu jautājums mēdz būt: “Vai jūs varat man pateikt, ko darīt?” Kad jūs tā darāt, jūs padarāt sevi mazu – runājot par izpratni un zināšanām – noliekot otru cilvēku virs sevis. Tomēr, kad jūs kļūstat garīgi nobrieduši, jūs uzņematies atbildību par sevi un savām izvēlēm. Jūs joprojām varat konsultēties ar otru cilvēku, kuru jūs ļoti cienāt, kuru jūs respektējat, un jūs varat novērtēt šī cilvēka padomu no visām pusēm, bet jūs izlemjat, ko darīsiet ar šo padomu. Tas ir nobriedušas dvēseles, pieauguša cilvēka ceļš.

Tagad jūs visi zināt, ka jums nevajadzētu balstīties uz citu cilvēku jūsu izvēlēs, bet jūs joprojām to darāt jūsu attiecībās ar saviem garīgajiem pavadoņiem un savu dvēseli. Piemēram, jūs brīnāties: “Ko man darīt šajā situācijā? Kāda ir labākā izvēle priekš manis?” Drošības nolūkā jūs vēršaties pēc padoma pie garīga avota: pie jūsu pavadoņiem, skolotājiem vai eņģeļiem no otras puses, pie jūsu paša augstākā es. Vai nu jūs konsultējaties ar garīgu mediju, lai nodrošinātu sevi ar “augstāku” informāciju, vai arī jūs mēģināt sazināties ar savu dvēseli, jūsu augstāko es, vai ar saviem pavadoņiem. Bet palūkojieties tuvāk, ko tas nozīmē. Jūs faktiski darāt to pašu, ko vēršoties pie cita cilvēka, lūdzot viņa padomu: jūs meklējat atbildes ārpus sevis.

Protams, jūs varat teikt: “Jā, bet šie garīgie avoti patiešām zina labāk par mani, ko darīt, viņi labāk pārredz perspektīvu, mani pavadoņi ir attīstītāki kā es, mana dvēsele dzīvo augstākā dimensijā, tāpēc ir labi griezties pie viņas pēc padoma.” Bet atkal jūs noniecināt savu “mazo” Zemes personību, to darot. Jūs bieži uzskatāt, ka jūsu Zemes personība nav pati gudrākā un augstākā jūsu daļa, un tad jums ir jāgriežas pie kādas “autoritātes”, kura labāk saprot situāciju un ko jums vajadzētu darīt ar jūsu dzīvi. Tā ir kļūda, un tas ir mans vēstījums šodien.

Pirmkārt, dvēsele nav ideāla – viņa arī attīstās. Viņa ir dinamiska realitāte, kura pastāvīgi bagātinās ar pieredzi. Dabiski, dvēselei piemīt perspektīva, kura pārsniedz cilvēka būtnes perspektīvu, un bieži vien lielāks redzējums. Dvēsele arī visu saprot dziļāk, un viņai ir plašāks skatījums uz visu puzzli, kamēr jums uz Zemes rokās ir daži puzzles gabali un jūs neredzat kopainu. Bet svarīgi ir tas, ka, jā, ir labi just savu dvēseli, savienoties ar viņu, konsultēties ar viņu un iegūt informāciju no daudzdimensionālā, attīstītā, dinamiskā avota. Bet galu galā tas esat jūs, Zemes es, kurš nes jūsu Zemes vārdu – tas unikālais es, kurš jūs esat tieši tagad – kuram ir jāizdara izvēle! Izvēles moments ir jebkurā lietā, ko jūs darāt, kurš ir un vienmēr būs pilnīgi jūsu. Ne jūsu dvēsele, ne jūsu pavadonis, ne visgudrākais skolotājs uz Zemes – pat ne Dievs – nevar to izdarīt jūsu vietā. Faktiski, īsts garīgais skolotājs nevēlas jūs pārņemt.

Nepieciešams, lai savas paša izvēles vērstos pie jūsu paša unikālā spēka: tā jūs radāt savu Zemes dzīvi pēc saviem ieskatiem. Un piedevām, jūs joprojām varat vērsties pie visiem zināšanu un vieduma avotiem, kā Zemes, tā arī kosmiskajiem. Bet jūsu izaicinājums ir sasaistīt šos ārējos avotus ar jūsu iekšējo patiesību un just, kas jums ir piemērots un kas nē. Nav tādas lietas, kā absolūtas zināšanas – viss ir relatīvs. Kas ir patiess, jūsu dzīvē atklājas pats attiecībās starp jums un pasauli, un šīs attiecības ir unikālas un atšķirīgas katram cilvēkam. Nav svarīgi, cik daudz informācijas jūs saņemat no savas ārienes, svarīgi ir tas, lai jūs novērtētu šo informāciju un saistītu to ar savu situāciju – jūsu ikdienas realitāti un jūsu Zemes esību – lai redzētu, vai tā ir piemērojama.

Jūtiet savu Zemes personību, ar visiem viņas aspektiem: viņas bailēm, sāpēm, cerību, prieku un visām tām emocijām, kuras tik dziļi un jūtami veido Zemes, cilvēcisko dzīvi. Šīs emocijas bieži ir mulsinošas, pat nomācošas, un jūs meklējat kādu, kam pieķerties virs vai ārpus sevis. Bet es gribu uzsvērt, ka atbilde un pamats atrodas jūsu iekšienē, un nevis jūsu dvēselē vai jūsu augstākajā es, bet jūsu iekšienē. Jūs faktiski esat jūsu augstākais es un jūsu dvēsele, bet jūs esat daļa, nevis kopums. Jūs esat jūsu vienotā Es aspekts, jūs esat aspekts, kurš ir iemiesojies šeit un tagad un kurš krāj pieredzi, un šī iemesla dēļ jūs zināt labāk, kas ir labs priekš jums.

Nolaidieties jūsu ķermenī, kurš ir tik cieši saistīts ar jūsu Zemes es. Ļaujiet jūsu apziņai nolaisties jūsu ķermenī komfortablā, atslābinātā veidā. Iztēlojieties, ka jūsu apziņa ir gaisma, un šī gaisma ir tas, kas jūs esat un kas izdara izvēles. Viņa izvēlas būt pilnīgi šeit un tagad un nolaisties jūsu krūtīs, jūsu vēderā, jūsu augšstilbos un ceļgalos, un visu ceļu lejup uz apakšstilbiem un pēdām. Ļaujiet gaismai pilnīgi pārņemt jūsu ķermeni, un jūtiet jūsu ķermeņa spēku un vitalitāti. Jūtiet, ka jūsu ķermenis ir kas daudz vairāk kā fizisko šūnu kombinācija: viņš ir dzīva, vieda, iedvesmas pilna būtne. Un kas esat jūs? Jūs esat tas, kurš ir savienojies ar šo ķermeni šai dzīvei. Jūs esat brīnišķīgs un bezgalīgs, un jūs esat savienojies ar šo būtni, kura tagad nes jūsu vārdu. Jūtiet drosmi un vīrišķību, ar kādu viņa to darīja.

Jūs atnācāt uz šejieni kā gaismas stars no jūsu dvēseles, un jūs iemiesojāties šajā ķermenī un šajā personībā, kura ir pilnīgi jauna. Jūs esat savas dvēseles daļa, bet jūs pievienojat dvēselei arī kaut ko jaunu un unikālu, un tas esat jūs. Jūs esat pašpaļāvīgs veselums, jūs neesat atkarīgs no spēkiem, lielākiem par jums. Jūs esat radījums pats par sevi – labāk teikt: radītājs pats par sevi. Jūtiet šīs būtnes vērtību un spēku, un skaistumu. Mana dziļākā vēlēšanās ir, lai jūs apzinātos savu paša vērtību un vairs nerunātu par augstāko vai zemāko es, bet lai jūs apzinātos savu Zemes es kā jūsu eksistences enkuru, šeit un tagad. No šī es jūs varat konsultēties ar citiem Zemes avotiem, ceļvežiem, skolotājiem, terapeitiem, konsultantiem, ārstiem vai jūsu pašu dvēseli meditācijas vai iekšējās apceres veidā un ņemt visu šo informāciju, bet tad tā būs jūsu paša veikta izvēle.

Un kā jums to darīt? Tas, iespējams, ir jūsu nākošais jautājums. Pamēģiniet to. Iztēlojieties, ka jums tagad jūsu dzīvē ir jautājums, kurš dzen jūs bezcerībā un par kuru jūs domājat: “Es patiešām nezinu, ko darīt.” Tagad pilnīgi nolaidieties savā Zemes es, pasakiet savu vārdu, jūtiet apziņas gaismu jūsu vēderā, jūsu saknes čakrā. Tad atkal uzdodiet sev jautājumu un jūtiet, kā atbilde nāk augšup no dziļas iekšienes: no jūsu pamata, jūsu kodola. Jūs patiešām to zināt. Jums ir iekšējas zināšanas un resursi, kuri nepieciešami, lai atbildētu uz jūsu dzīves jautājumiem.

Tas ir jūsos, jūs esat enkurs, zināšanu, pieredzes, gaismas savākšanas punkts. Un visā, ko jūs veidojat šajā dzīvē, jūs izdarāt izvēles, kuras balstās uz jūsu spēku un uztveri. Šo paša spēku, šo paša brīvību. Tas ir tas, kas padara jūs “lielu” un ļauj augt paša apziņai, tāpēc sāciet uzticēties savai paša uztverei un izvēlēm, savai sajūtai, kas ir labākais priekš jums. Te nav runa par droši zināmām lietām, bet par uzdrīkstēšanos uzticēties tam, kas jūs esat un ko jūs jūtat dziļi iekšienē. Jūs esat šeit, nevis lai veiktu “perfektas” izvēles, bet pieredzētu savu paša radošo spēku, mācoties un augot no izvēlēm, kuras izdarāt.

Tas ir iemesls, kāpēc es tagad vēlos jums simboliski nodot gaismas lāpu, lai paustu, ka jums nav jāraugās uz mani pēc gaismas. Viņa ir jūsos, un es vēlos, lai jūs to zinātu, es vēlos viņu atdot atpakaļ jums. Pagātnē jūs pārāk bieži meklējāt ārpus sevis. Raugieties, vai jūs varat pieņemt lāpu, ko es jums piedāvāju, un apgūt kā kaut ko, kas ir jūsu. Skatieties, kur šī lāpa ieiet jūsu ķermenī, kur ir viņas miera vieta. Tas ir tur, kur mitinās jūsu dziļākās zināšanas par to, kāds ir jūsu ceļš. Jūs izdarāt izvēles, un jūs mācāties no izdarītajām izvēlēm, un tas ir tieši tā, kā tam vajadzētu būt šajā cilvēka dzīvē.

Nevērtējiet par zemu patieso spēku, kurš piemīt “jums”, iemiesotajam Zemes jums. Tas ir vistuvākais vieduma avots, kāds jums jebkad ir bijis. Jūs esat savas dzīves radītājs.
 
© Pamela Kribbewww.jeshua.net
Tulkoja Jānis Oppe

http://www.jeshua.net/lv/newage/newage17.htm