piektdiena, 2012. gada 20. jūlijs

Tikšanās "Remembering jeb Atcerēšanās" 21.jūlijs 11:00


Vēl ir brīvas 4 vietas. 


Tikšanās "Remembering jeb Atcerēšanās" 
21.jūlijs 11:00  
Šis unikālais process ir ceļojums klusumā caur mīlestību, un mīlestībā caur klusumu. Zikra, elpa, mūzika, deja, dzeja, sufija ceļš un prieks aiznesīs mūs sirds atvērtajā visumā, durvīm, tiltu, mūsu esības kluso ezeru. Sufi griešanās strukturētais process, dzena sēdēšana un dzena staigāšana. Griešanās aizved mūs līdz mūsu daudzajām izpausmēm, kamēr sasniedzam vienotības stāvokli; sēdēšana za-dzen stāvoklī, sufi dzejas klausīšanās un haikas palīdzēs atcerēties mūsu patiesās dabas gudrību un klusumu.
Klusuma un miera atrašana griešanās procesā; dziesmas un dejas atrašana – sēdēšanā. 


Sūfisms ir sena sirds gudrības izpausme, un šīs gudrības mīlestības ceļš.
Dzen ir šīs gudrības klusums un debesis. 


„Jūras tukšums ļauj viļņiem celties.
Kalnu ielejas tukšums ļauj balsij atbalsoties.
Sirds tukšums rada Budu.”
                                  Bukko 


Tikšanās reizē mēs gan atcerēsimies Videha dotās Sufi-Dzen prakses, gan izmantosim skaņu un video… un, protams, griezīsimies un atkal griezīsimies… 


Izsaku visdziļāko pateicību visiem saviem Skolotājiem un visiem saviem Skolniekiem, kuri man palīdzēja un turpina palīdzēt iet pa sevis iepazīšanas ceļu… un gaidu mūsu tikšanos, kura varētu kļūt par vēl vienu iespēju palīdzēt sev un palīdzēt citiem, un palīdzēt iedegt Dievišķās Mīlestības uguni vēl spoāku mūsu sirdīs… 


Par sevi varu pateikt: "Esmu Ceļa gājējs" jeb kā Alberto no Teotihuakanas (Teotihuacan) viesu nama „Dreaming house” omulīgajās telpās saka par sevi – viņš nav ne skolotājs, ne šamanis, tikai dalās pieredzē, sajūtās un zināšanās, un kaut ko var ieraudzīt, kaut ko var ieteikt un kaut kā var palīdzēt (teiksim, cilvēkiem atvērties un satikt sevi, kādu savas būtības daļiņu).
Kopā ar Videha esmu bijis gan Konjā, gan viņa vadītājos semināros un citās tikšanās reizēs - klausījies un uzsūcis, atvēries un aizvēries un atkal atvēries, nācis un gājis, un vienkārši bijis klāt... šīs tikšanās reizes radīja manī dziļu cieņu, mīlestību, rezonansi un bijību. 


Līdzi jāņem spilventiņš/paklājiņš, kur sēdēt, un ērts apģērbs un zeķes, kurās var "virpuļot". 


Lūgums ieplānot laiku vismaz 4 stundas. 


Norises vieta: Kr.Valdemāra 34-3 


Dalības maksa: 6 Ls. 


Ar vislabākajiem vēlējumiem,
Kaspars, 29435539, kaspars@inlighthouse.lv