otrdiena, 2012. gada 31. jūlijs

Prezidents: Tuvākie pāris gadi nesīs izmaiņas, kuras pat prātā nenāk


Prezidents: Tuvākie pāris gadi nesīs izmaiņas, kuras pat prātā nenāk
 
http://www.apollo.lv/zinas/prezidents-tuvakie-paris-gadi-nesis-izmainas-kuras-pat-prata-nenak/522925
LETA Pirmdiena, 2012. gada 23. jūlijs 08:22 Komentāri: (187)
(Ir vērts izlasīt arī komentārus)
 
Tuvākie pāris gadi pasaulē nesīs tādas izmaiņas, kuras pat prātā nenāk, un kuru dēļ Latvijā un Eiropā būs jāveido jaunas rīcībspējīgas varas struktūras, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš, jautāts, vai redz sevi prezidenta krēslā arī uz otru termiņu.
Līdz tam prezidents sola panākt konkrētus rezultātus jau iesāktajos darbos. «Ir, protams, daudz kas tāds iesākts, kur jāmēģina panākt konkrētus rezultātus. Tomēr tuvākie pāris gadi nesīs tādas izmaiņas, kuras pat prātā nenāk.»
«Es jums varu droši apgalvot, ka pasaule būs izmainījusies, būs pavisam cita uzbūve un citas vajadzības. Esmu par to pārliecināts,» situāciju pēc trīs gadiem raksturoja valsts pirmā persona.
Prezidents ir pārliecināts, ka Latvijai būs vajadzīga citāda varas struktūra.
«Starptautiskā Valūtas fonda paziņojumā teikts, ka Eiropa runā, bet nerīkojas. Es pieļauju, ka daudzu Eiropas pārvaldes struktūru konstrukcija pati par sevi neļauj rīkoties. Būs jāveido struktūras, kas ir rīcībspējīgas. Tajās struktūrās Latvijai būs liela nozīme. Es ceru, ka mēs tagad esam pietiekami izglītoti un sagatavoti, lai varētu tur piedalīties un teikt savu vārdu,» sacīja Bērziņš.