piektdiena, 2012. gada 6. jūlijs

Nedaudz par dzimšanas dienas svinībām… un ne tikai to



Sirsnīgs paldies Veltai Brazauskai par līdzdalību raksta tapšanā
1.daļa.
Šoreiz es gribu pastāstīt par dzimšanas dienu un par to, kā mēs katru gadu piedzimstam no jauna. Astroloģijā to sauc par Saules atgriešanos, jeb Solāru.
Nosaukums Solārs ir cēlies no vārda Saule. Un tiem, kam patīk vilkt paralēles un meklēt līdzības fonētiskajās skaņās, tad te sanāk visai daudzsološs vārds – sola, solīt.
Būtībā, tā jau arī ir - solījums jaunajam gadam. Taču šis jaunais gads sākas nevis ar 1 janvāri, kā mēs oficiāli esam pieraduši svinēt jaunā gada iestāšanos, bet katram ar savu dzimšanas dienu. Tā ir diena, kad Saule atgriežas savā punktā, savā grādā, kā tas bija jums piedzimstot. Līdz ar to jūs piedzimstat atkal no jauna uz vienu nākošo gadu. Jāpiebilst gan, ka Saules ieiešana tieši grādā var atšķirties pat par dienu- uz priekšu vai atpakaļ. Tas saistīts ar to, ka mūsu kalendāra īpatnības neatbilst zvaigžņu laikam. Vairums cilvēkiem tas būs ātrāk. Taču šo momentu vēlams zināt maksimāli precīzāk.
No visiem spīdekļiem uz mūsu debesjuma - Saulei ir vislielākā nozīme. Un lai būtu pavisam precīziem – tā ir Zemes apgriešanās ap Sauli un ne otrādi. Šī Zemes apgriešanās ap Sauli arī ir viena noteikta cikla noslēgums mūsu dzīvē. Ir nomainījušies visi gadalaiki un mums ieslēdzies jauns laikposms.
Tam ir liela nozīme. Šajā laika ritumā ir uzradies kaut kas jauns un mēs uz gadu ieslēdzam jaunu programmu. Un tas nozīmē, ka mums rodas iespēja izmainīt mūsu likteni ar mūsu pašu brīvas gribas palīdzību un mūsu izvēli. Un te jau var runāt par scenārija pārrakstīšanu. Šajā mirklī mēs varam iesākt pilnīgi jaunu dzīvi un sevi pārprogrammēt.
Kā jau minēju, šis laiks mums var kļūt par jaunas dzimšanas sākumu, tāpēc ļoti svarīgi nenoslogot šo dienu ar bezjēdzīgiem tusiņiem, dzeršanām un svinēšanām. Taču tieši to mēs arī darām. Apzogam paši sevi. Tāpēc kļūst saprotams, kāpēc austrumos nesvin dzimšanas dienas. Tā ir tīri eiropiešu privilēģija, kā, starp citu – daudz kas cits…
Viss, kam sakars ar Solāra ieslēgšanās mirkli – tam visam būs liela nozīme. Tāpēc svarīgi šajā brīdī pavadīt laiku bezkontaktformā. Apmēram 2 stundas pirms un 2 – pēc Solāra. Darbā klusēt ir grūti; izliecieties par kurlmēmu, piemēram – jums sāp kakls un iekaisušas ausis. Bet vēl labāk šajā laikā vispār neiet uz darbu.
Pašu Saules atgriešanās momentu cilvēkam labāk pavadīt esot vienatnē ar sevi. Tas ir tikpat maģisks laiks, kā Saulgrieži. Saule apliecina jūsu esību, jūsu garīgo būtību ,tas ir – jūs pašus. Šajā laikā labāk ir ne ar vienu nekontaktēties, vismaz aktīvi nē. Jo tad tiek uzskatīts, ka tad cilvēks sevi iztērē, izmētā savu Saules enerģiju apkārt un pašam nekas nepaliek. Tam iedevu un tam iedevu, un pašam iztukšītis. Padomājiet par sevi… par mīļo. Tas viss ir astromaģija.
Kā liecina novērojumi, ka ja dzimšanas diena tiek svinēta tās klasiskajā veidā – ar skaļiem aplausiem, iedzeršanām un tusiņiem, tad pēc tam gads tiek pavadīts tukšgaitā, seko rosīšanās un pat labākie notikumi, ko sola Solārs, var tā arī nepiepildīties. Turpretim sēžot mierīgi un sarunājoties tikai pašam ar sevi – viss būs normāli. Kad Solārs jau pagājis, tieši pēc diennakts varat jau sākt svinēt.
Tikai tad, kad Solārs (Saules ieslēgšanās) jau pagājis, tad tik varat korķēt šampanieša pudeli vaļā un svinēt uz nebēdu gluži kā Jaunajā Gadā. Starp citu – to mēs arī nesvinam ātrāk. Skaitām minūtes, lai varētu savu vēlēšanos izteikt tieši īstajā brīdī. Nez ko paši ar savu personisko Jauno Gadu tā nedarām.
Tāpat pastāv ticējums, ka dzimšanas dienu nedrīkst svinēt agrāk. Senākos laikos nebija pieņemts pat sveikt, lai, nedod Dievs, cilvēkam neieslēgtu ne to programmu un neaizvilinātu Laimi pa maldu ceļiem.
Solārs tiek būvēts uz to vietu, kur tas mūs pārsteigs. Tur, kur mēs atrodamies – Amerikā vai Austrālijā vai Aļaskā… Galvenais saglabāt statisku stāvokli, t.i – neatrasties vilcienā, vai lidmašīnā vai kuģī. Īpaši tie, kas dodas kruīza ceļojumos atzīmēt savas dzimšanas dienas. Liels risks, ka nākamais gads tā arī paies izplūdušā formā. Ļoti svarīgi ir, ne tikai tas – cikos, bet arī kur un kurā vietā ieslēgsies jums jaunais Solārs.
Kāpēc tieši diennakts? Tāpēc, ka lūk šeit mēs esam nonākuši pie otrās daļas.
 
2.daļa.Terrārs.
Tātad – kāpēc tieši diennakts? Tāpēc, ka diennakts cikls ir pats mazākais no visām prognožu metodēm. Tam pat nosaukums Terrārs ir radies no vārda Terra – Zeme.
Šoreiz gribu pastāstīt no simboliskā viedokļa ko nozīmē nodzīvotās dienas pēc dzimšanas dienas. Jebkuru pārmaiņu ciklam ir jāpaiet ne mazāk par diennakti. Simboliski viena diena būs viens mēnesis gadā.
Tāpēc katru mēnesi, kad Saule ir pārvietojusies par 30 grādiem – jūs varat atzīmēt savu mazo dzimšanas dienu. Tiesa, tam tāpat kā lielajam Solāram, ir nepieciešams uz to brīdi atrasties vienā statiskā stāvoklī, lai tas ieslēgtos. Vismaz 2 stundas pabūt uz vienas vietas. Piemēram, ja jums dzimšanas diena iekrīt 15 datumā, tad katru mēnesi Saule ieies tieši dzimšanas grādā 16, 17 vai 18 datumā. Tas atkal ir saistīts ar mūsu kalendāra īpatnībām un zvaigžņu laika neatbilstību. Astrologs šīs dienas var noteikt pēc savam tabulām. Taču arī nezinot to, jūs varat vienkārši paļauties uz savām sajūtām.
1.Pirmais mēnesis pēc dzimšanas dienas simboliski atainos visu gadu, jo ar dzimšanas dienu iesākas gan lielie gada, gan arī mazie – mēness notikumi. Pirmais mēnesis vienmēr būs īpašs radošiem ļaudīm un diezgan kritisks visiem pārējiem. Kritisks tāpēc, ka cilvēks it kā kļūst redzams, kļūst pamanāms – iziet sabiedrībā, saulē…
Jebkura kļūda, jebkurš nodarījums, kas pieļauts pirmajā mēnesī, tiks sodīts uzreiz. Tūlīt un tagad, un neatejot no kases. Tas atrodas zem Auna zīmes, tāpēc arī Auna mistērijas šeit saslēdzas ļoti spilgti. No sērijas - "Украл, выпил — в тюрьму". Sods atnāk tūliņ, gluži tāpat, kā balva arī…
Pirmais Solārs prasa maksimālu piepūli un lielu spēku atdevi. Un galvenais – cilvēkam nav tiesību kļūdīties, jo par kļūdām nāksies maksāt. Lūk, tāpēc daudziem cilvēkiem pirmajā mēnesī pēc dzimšanas dienas uzrodas pārmērīga aktivitāte un neiedomājams daudzums pieļauto kļūdu. No šejienes morāle – 7 reizes nomēri pirms nogriez. Un nevajag kā auniem lekt uz jauniem vārtiem.
Pirmais mēnesis ir kritisks arī veselībai, īpaši mantotajām un iedzimtajām slimībām. Daudzi cilvēki neiztur tā spriedzi. Daudzi mirst uz reizi pēc savas dzimšanas dienas – īpaši sirdslimnieki un cilvēki, kas ir ļoti dzīvespriecīgi. Saucās – pārsvinējās. Sarīkoja dzīres uz visu pasauli un pats atmeta ķedeles…
2.Otrā mēneša ietekmi vairāk izjutīs materiālisti. Tāpēc būs cilvēki, kam šis mēnesis neko neietekmēs. Šajā laikā daudzi notikumi risinās lēni, pamatīgi. Lēnāk brauksi – tālāk tiksi. Cilvēkam rodas labas iespējas kaut ko uzkrāt, nostiprināt pamatus zem kājām. Laiskums un apātija. Taču tas tomēr ir arī sākums.
Šajā mēnesī ar draugiem rēķināties nesanāks. Nav ļaunāku ienaidnieku par vakardienas labākajiem draugiem.
Tas būs bīstams arī tāpēc, ka ir saistīts ar dažāda veida kārdinājumiem materiālajā sfērā, arī fiziskajā. Cilvēku šajā laikā ir vieglāk nopirkt. Iedot tam kukuli. Daudzi cilvēki arī iekrīt šādi – tieši otrajā mēnesī pēc dzimšanas dienas. Šajā laikā cilvēki sevi izjūt svarīgākus esam, iespaidīgākus – jo vairāk naudas, jo krutāks. Vēlme pēc smukas dzīves un fiziskām baudām.
Tāpat tas saistīts ar pirkumiem. Tāpēc šī mēneša enerģētika nes sevī briesmas ieslīgt materiālisma purvā.
3.Trešais mēnesis ienes jauninājumus mūsu kontaktos. Jaunas tikšanās, jaunas iepazīšanās, taču tāpat šajā laikā paaugstinās klačošanās un visādi lieki un nevajadzīgi sadzīves sīkumi. Izbraucieni un rosīšanās. Nesaskaņas ar kaimiņiem saasinās. Tracina ikdienas sīkumi, kuru dēļ nevar uzsākt ko svarīgāku. Dažādas papīra lietas.
Šis ir labs laiks, lai uzkrātu spēkus, laiks jauniem plāniem un projektiem.
4.Ceturtais mēnesis ir ļoti kritisks. Šeit sāksies pārbaudījumi pa īstam. Uzpeld pagātnes problēmas un bērnības atmiņas. Visi mūsu kompleksi kā uz delnas. Tāpēc daudzi šajā laikā ir īpaši jūtīgi un ievainojami. Skumjas, nespēja priecāties. Īpaši sāpīgi šo Solāru uztver tie, kas bērnībā bijuši adoptēti, vai tie, kam bijusi smaga bērnība. Viņiem šķiet, ka tie nesaņem pietiekoši mīlestības, ka tuvinieki tos nicina un neciena. Te var sastapt vientulību divatā. Viss sākas no mājām un sīkumu dēļ. Nepatīkamas lietas, kas atkārtojas un atkal, un atkal atgādina par sevi.
Kā izturēties šajā laikā? Pirmkārt jau neuzprasīties un nelekt uz ecēšām, jo tas ir viens no nāvīgākajiem mazajiem Solāriem. Ļoti kritisks un ļoti bīstams. Daudziem tas var būt dziļas depresijas laiks, daudziem problēmas ar vecākiem un mantojuma lietas.
Nesāciet ieviest jaunas programmas un nekaliet plānus. Nevajag iesākt arī nekādas svarīgas lietas šajā mēnesī. Tas jādara 2 un 3 mazajā Solārā. Bet šajā laikā labāk nelīst no mājām laukā, no savas alas un ģimenes, savādāk tūliņ sāksies nepatikšanas. Nebūtu slikti arī atcerēties aizgājējus šajā laikā.
Daudzi cilvēki ceturtajā mēnesī mirst. No dažādām slimībām, no skumjām, no vientulības. Šajā laikā cilvēkam pat savas mājas sienas kļūst nospiedošas. Ļoti smagi reaģē uz tuviniekiem, uzskata tos par ienaidniekiem.
 
5.Piektais mēnesis – prieka mēnesis. Ja cilvēks godam ir izturējis 4 mēnesi, nav velti tērējis savus spēkus, tad 5 Solārā to gaida liels prieks un laime. Apmierinājums ar dzīvi. Bauda. Vienus velk uz tusiņiem, uz diskotēkām, citiem tas kļūst par radošu pacēlumu.
Vai var cilvēks šajā laikā nomirt? Var, bet tikai no prieka. Vai pie spēļu galda, pie ruletes, vinnējot lielu naudas summu, piemēram.
Sievietes dēļ var nomirt, vai gluži otrādi – tās trūkuma dēļ. Mīlestības dēļ. İr taču gadījumi – no lielas baudas un saldkaisles mirst. Bērnu dēļ. Slimīgas reakcijas dēļ uz tiem. Bērnu nepateicība šajā laikā asi izjūtama. To trūkums.
Daudzi radoši cilvēki šajā laikā mirst. Aktieri no sirds pārpūles. Izliek visu sevi uz skatuves līdz pēdējam.
Taču jāatzīmē, ka šajā mēnesī tādu gadījumu nav daudz. Tas ir un paliek visradošākais un priecīgākais mēnesis.
 
6.Sestajā mēnesī kļūst aktuālas veselības problēmas. Tāpēc šis Solārs arī ir kritisks. Šajā laikā nepieciešams pievērst uzmanību sīkumiem. No sīkumiem, kas palaisti garām – var sanākt lielas nepatikšanas. Ieturēt diētu - paaugstinās organisma saindēšanās iespējas. Tas ir uzņēmīgs pret dažāda veida vīrusiem. Šajā laikā cilvēki mirst no slimībām.
7.Septītais mēnesis nav viennozīmīgs. Pret cilvēku pastiprināta interese no sabiedrības puses. Šajā laikā liela nozīme citiem cilvēkiem – to liela ietekme uz mūsu likteni. Dažkārt tie pārņem to savās rokās. Ne vienmēr tas var izrādīties labi, viss būs atkarīgs no tā, ar kādiem cilvēkiem esam kopā. Šajā laikā jāizvēlas sev partnerus.
Viskritiskāk šo mēnesi izjūt cilvēki, kam nav ģimenes. Jo, ja cilvēkam nav ģimenes, tad laiku aizpilda ienaidnieki. Tāpēc tiem, kas ir tendēti uz partnerattiecībām, labāk būt precētiem. Un labāk, ja partneris ir tuvu ideālam.
Nomirt šajā laikā var no laulātā drauga rokas (ir taču dzirdēti gadījumi), tāpat- tiesas zālē, piemēram izdzirdot spriedumu. Vai no ienaidnieka rokas. Īsāk sakot, cilvēks šajā laikā sastopas ar pretestību, pretrunām un opozīciju.
8.Astotais mēnesis skaitās vissliktākais, viskritiskākais un visfatālākais. Turklāt cilvēku velk kā ar magnētu uz sevis iznīcinošām lietām uz pašiznīcināšanos. Daudzi nevis vienkārši mirst šajā laikā, bet burtiski pievelk nāvi ar savu enerģiju. Tie ir fatālisti un cilvēki ar smagiem likteņiem.
Pašnāvības visbiežāk notiek 4 un 8 mazajā Solārā. Nomirt no skumjām, no depresijas. Cilvēks neiztur un salūzt. Sliktākajā gadījumā tad jau labāk dzert antidepresantus un jauniešiem bromu dzert. Hormoni ļoti eksaltēti darbojas un jaunieši bieži uz tā iekrīt. Uz seksuāla pamata. Ļoti spēcīgs fatuma pievilkšanas spēks. Cilvēks pats neapzinās. Narkomāni pārdozē devu šādos periodos. Uztaisa sev Zelta dūrienu. Tāds harakiri paveids tiem, kas iet mazākās pretestības ceļu.
Kā likums, šajā Solārā ir kāds sakars ar nāvi; kaimiņš nomiris, vai vēl kas tamlīdzīgs. Nelāgas ziņas. Šajā laikā cilvēks pievelk tādas situācijas. Jābūt uzmanīgam uz ceļa, pie auto stūres un šķērsojot ceļu. Cilvēks kļūdt par magnētu kritiskām situācijām.
Visiem fatālistiem šajā laikā jābūt ļoti uzmanīgiem, arī cilvēkiem, kam pastiprināts riska faktors dzīvē. Piemēram, – nosliece uz nelaimes gadījumiem vai traumām. Jo kā likums – šajā laikācilvēku pašu velk uz paaugstinātu risku, izaicināt likteni un pakutināt sev nervus. Uzsist adrenalīnu. Par sekām parasti jau nedomā. Taču, kad tas atnāk – tad jau par vēlu. Izmēģina ar gumijām lekt, kuras izrādās par garu, vai aptrūkst. Un tamlīdzīgi.
9.Devītā mēneša enerģētika atkal būs ļoti labvēlīga. Īpaši cilvēkiem ar sievišķo kosmogrammu. (Ūdens, Zemes tipa). Šis laiks ir ļoti labs radošai realizācijai, visa veida projektiem un skolas lietām. Šajā laikā ceļojumi būs vispiesātinātākie un iespaidiem bagātāki. Brauciet un ceļojiet šajā laikā droši.
Vai var nomirt šajā laikā? Ar ļoti retiem izņēmumiem. Īpaši reti cilvēkiem atrodoties tālumā no mājām, bet ja mirst, tad zem savas mājas jumta.Tāpēc var braukt droši uz tālajām zemēm, un jo tālāk, jo labāk. Ņemt šajā laikā atvaļinājumus ceļošanai, jo uzturoties ārpus mājām, arī dzimtās sienas palīdzēs.
10.Desmitais mēnesis būs kritisks. Tāpat kā 4. Un īpaši jau cilvēkiem, kas ieņem lielus un augstus amatus. Šajā laikā daudzi priekšnieki un politiķi krīt no saviem augstumiem un neceļas vairs. Tāpēc tieši cilvēkiem, kuru rokās valsts vara - tas būs smags pārbaudījums. Uz izturību. Kā likums – priekšniekiem šajā laikā neveicas. Saasinās problēmas ar strādniekiem. Tie rīko piketus, streikus un boikotus. Pieprasa algas paaugstinājumu un raksta sūdzības. Šai laikā nāk valsts kontroles un dažāda veida pārbaudes.
Parastiem cilvēciņiem, kas nav sociāli aktīvi un publiski redzami - tas dzīvi neietekmēs nekādi. Taču ja cilvēkam ir ko zaudēt, varu, amatu, statusus un cieņu vai popularitāti, tad 10 mēnesis būs tieši tas, kas arī uzliks savu nospiedumu šīm lietām.
Šī mēneša devīze būs – ‘’gribēju kā labāk, sanāca, kā vienmēr’’. Vai – ‘’cik vilku nebaro, tik un tā uz mežu skatās’’. ‘’Nedari labu – nesaņemsi sliktu’’ utt.
Bieži gadās tā, ka cilvēkiem dzīves laikā šis Solārs neieslēdzas, taču līdzko tie iegūst popularitāti un ieņem attiecīgo stāvokli sabiedrībā – tā tūliņ sāk rullēt nepatikšanas.
Īstenībā jau - tā ir pārbaude uz to, vai cilvēks tiešām ir savā vietā.
11.Vienpadsmitais mēnesis – tas nu atkal ir labs mēnesis. Šajā laikā notiek neparedzami notikumi, pārmaiņas, haoss, bet viss tas ir labvēlīgs. Viegls. Šajā laikā ir jāmeklē un jāievieš savā dzīvē jauninājumi. Tā sakot – jaunas vēsmas un svaigu gaisu. Laiks, lai labi izvēdinātu savu dzīvi. Cilvēku arī pašu velk mainīt likteni, unkā likums – pārmaiņas arī notiek. Tas var būt laimīgs gadījums, loterijas biļete. Galu galā - izvilkt zelta zivtiņu no upes.
Šajā laikā cilvēki mirst ārkārtīgi reti. Un ja arī tas notiek, tad to var saukt par Dieva dāvanu vai Dieva žēlastību. Tā nu būs tā pacelšanās debesīs…
12.Divpadsmitais mēnesis - par šo periodu nu laikam zina katrs. Šis laiks ir īpaši kritisks. Kāpēc tieši 12 mēnesis tiek uzskatīts par īpaši riebīgu? Tāpēc, ka šis periods ir divdabīgs. Nes sevī dubult-sliktuma potenciālu. Daudz noslēpumu, neskaidrību un nenoteiktības. Izlien fobijas un neskaidras bailes. Tas viss loti traucē šajā laikā un var izsprāgt uz ārpusi kā pārgatavojies augonis.
Šis laiks būs slikts cilvēkiem, kuru dzīve rit sabiedrības acīs. Šeit nu slepenie ienaidnieki kļūst aktīvi un sarosās. Šajā laikā cilvēku ir visvieglāk ietekmēt un samaitāt. Noskaust, uzlikt ļaunu aci un nolādēt. Nobloķēt tam enerģiju, ietekmēt psihiski un pakļaut. Cilvēks kļūst viegli iespaidojams un vadāms. Tāpēc arī šajā laikā ir loti viegli novirzīt no ceļa. Pat visizturīgākos. Psihika kļūst lokana, gribasspēks atslābst.
Taču pat neskatoties uz visu sliktumu, ir cilvēki, kam šis laiks ir labs un nes izdevīgumu..Īpaši vientuļniekiem un cilvēkiem, kas dzīvo slepus dubultu dzīvi. Labs laiks tiem, kas atrodas specdienestos un visām spiegu būšanām. Visiem tiem, kas rīkojas ēnā atrodoties un slēpjoties aiz citu mugurām. Dažādiem intrigantiem, ziņu pienesējiem un tādā garā. Ar vārdu sakot – visam, par ko klusē avīzes un par ko var runāt tikai čukstus.
Šajā mēnesī biežāk kā citās reizēs uznāk dzēruma periodi, kā likums, tās ir skumjas, depresija un sevis žēlošana. Tipa – mani neviens nemīl un nevienam neesmu vajadzīgs. Samazinās fizioloģiskā aktivitāte.
Miršanas statistika krasi paaugstinās, varbūt tāpēc mēnesi pirms dzimšanas dienas cilvēki biežāk piemin kā visus pārējos. Un pat cilvēki, kam ar astroloģiju nav nekāda sakara – ir pamanījuši šo likumsakarību. Bieži šajā laikā mirst jūtīgi cilvēki, cilvēki ar psihiskas dabas problēmām, piemēram, šizofrēniķi.
Tāpēc šo laiku labāk pavadīt mierīgi meditācijās un lūgšanās. Jo jebkurā gadījumā ārējā pasaule jūs tik un tā šajā laikā nepieņems un nesapratīs.
Pēcvārds: Tas nu ir ļoti īss pastāstiņš no visa tā, ko vēl varētu pastāstīt, taču ceru, būs noderīgs. Labāk būt brīdinātam – vienmēr var palikt spilventiņu tur, kur zināsi, ka nokritīsi.
P.S. Par Supersolāru parunāsim citreiz…
Lai veicas!
Materiāls sagatavots pēc P. Globas lekciju pierakstu motīviem.
Šo rakstu/ pārskatu sagatavoja un uzrakstīja: Rasma Barutcu.