svētdiena, 2012. gada 22. jūlijs

Nepadodieties garastāvoklim, emocijām un dusmu uzvirmojumiem





Nepadodieties garastāvoklim, emocijām un dusmu uzvirmojumiem
Džons Smolmens


Tuvojoties vissvarīgākajam momentam cilvēces vēsturē, daudzi izjūt nogurumu, aizkaitinātību, garastāvokļa svārstības, veselības problēmas, attiecību problēmas, utt., tāpēc ziniet, ka viss, kam ir jānāk jūsu priekšā, lai jūs atmodinātu līdz galam, arī tiek dots jums un jūsu apziņai, un dažkārt tas var būt diezgan nepatīkami. Pamaniet un sekojiet līdzi savam garastāvoklim, emocijām, dusmām, bet neiesaistieties. Nav svarīgi: „Kāpēc tā sanāca?” „Ko tas nozīmē?” „Ko pateicu, izdarīju/ domāju pareizi vai nepareizi?” Vienkārši vērojiet... sajūtiet... ļaujiet.... un atbrīvojiet. Nekādu vērtējumu, nosodījumu, kaunināšanas, jo šī patiešām visa ir ilūzija un tieši tāpēc nav vajadzības kļūt pārmērīgi sarūgtinātiem. Jā, tas var būt arī grūti, bet atcerieties to, ka jums ir saņemama un pieejama bezierobežojumu palīdzība no garīgajās pasaulēs mītošām būtnēm, kuras alkst jums palīdzēt- tikai lūdziet!

Atslēga ir piedošana. Ļoti bieži jūs sevi nevajadzīgi kauniniet par šo vai to, jo audzināšana reiz jūs iegrožojusi šādi vai tādi un bērnībā esat gana daudz dzirdējuši dažādus aizrādījumus un nosodījumus, bet patiesībā jūs nosodāt vai nožēlojat tikai tos brīžus, kad notikuši kādi notikumi- „ja es būtu/ nebūtu tā darījis, tad tas un tas būtu/ nebūtu noticis.” Sekojoši- sevis vainošana un vainas meklēšana sevī vai citos ir bezjēdzīga un sāpīga nodarbošanās, kas neko tā arī neatrisina un atpakaļ neatgriež. Galu galā, nekas jau nav patiesībā noticis. Tas tikai varētu šķist vai izskatīties ļoti reāli, bet daļa no atmodas procesa ir nonākt pie lielākas un pilnīgākas apziņas par ilūzijas iluzoritāti.

Kad atbrīvosiet visu to, kas nomāc jūsu emocionālos prātus, tad redzēsiet, ka samazinās satraukumi un stresi un pieaug miera sajūtas. Jums nav klusumā un vienatnē jāvada savas dienas, vērojot- kā tas viss slīd garām. Tieši tāpat nav nekādas vajadzības kaut ko attaisnot un meklēt attaisnojumus. Tas viss jau ir garām. Un pagājis. Lietojot mums dotās spējas urdīt vecas lietas un padarīt tās par nozīmīgiem notikumiem un gadījumiem, mēs tikai pastiprināti uz tiem fokusējamies, pieķeroties arvien ciešāk, un turpinot iezemēt sevi iluzorajā sapnī, kura aspekti ir šīs nebūtiskas sastāvdaļas.

Kā jau daudzi apgaismotie daudzkārt ir teikuši „Jūs visi esat garīgas būtnes un izejat tikai īslaicīgu pieredzi kā cilvēki.” Tā tas arī ir, un tas paies, tāpēc nesatrauciet sevi, raizējoties vai cenšoties to mainīt,- tikai mainiet savu attieksmi, savu uztveri un izbaudiet pēc tam atnākušo atvieglojumu.

Jūs atrodaties tur, kur esat tieši savas izvēles dēļ, un, lai apgūtu Mīlestības un piedošanas mācību stundas un ar savu piemēru palīdzētu citiem. Realitātē ir tikai Mīlestība, kaut arī tai ir daudz un dažādi aspekti un izpausmes, un piedošana ir tikai viena no apgūstamajām atmodas ceļa mācībām. Piedošana ir apjausma par to, ka neviens jau nav jūs aizskāris, sāpinājis, nodevis vai nodarījis pāri un tieši tas jau daudziem ir tik grūti saprotams un pieņemams. Jūs visi mūžīgi eksistējat Dieva dievišķajos apskāvienos un iluzorā pieredze, kuru patlaban izejat, ir pašu individuāli un kolektīvi pieņemtā izvēle, kad jūs šķietami atdalījāt sevi no Viņa. Bet tas joprojām ir tīri iluzori, lai cik reāli un patiesi arī izskatītos.

Vienīgā izeja ir Dieva Mīlestības spēks, kas jums tiek piedāvāts bez mitas un apstājas. Eonu garumā jūs esat ignorējuši šo piedāvājumu un ieslīguši ilūzijas maldos, nepiekrītot, pretojoties, strīdoties viens ar otru par to, kurš rīkojas pareizi, kurš nē, tad dodaties karos, lai pierādītu cik pareizs esat un cik maldīgi ir citi. Tagad, protams, lielākā Zemes iedzīvotāju daļa ir apjautusi šo nekustīgo, tukšo un augstprātīgo dzīvesveidu. Par faktu nu jau kļuvusi apjausma par to, ka jūs patiešām visi esat viens, ka viena cilvēka rīcība ietekmē visus, īpaši, kad vērojat to, ko esat izdarījuši ar planētu un viens ar otru.

Tieši šī apjēga jūs ir novedusi līdz tam, ka jāveic pamatīgas pārmaiņas attieksmes jomā, kas saistītas ar to, kam ticat un caur kurām izsakāt savus uzskatus. Jūs vairs ne tik ļoti uzspiežat un cenšaties panākt savu pār citiem un citi pār jums. Tajā pašā laikā, ja vēršat savu uzmanību uz tām pasaules vietām, kurās risinās kari, kas šķiet kļuvusi jau endēmiski, tad bieži vien šķiet, ka pasaulē nekāda progresa nav. Bet tad, kad meklējat pierādījumus brīnumiem un labajām norisēm, tad pamanāt gan attiecību pārmaiņas, gan atmodu tik daudzās un dažādās jomās, vietās un situācijās.

Mierīgi sēžot, atpūšoties vai meditējot, sūtiet savu enerģiju tam, lai dalītos un sadarbotos, integrētos ar citu cilvēku tādām pašām enerģijām un nodomiem visā pasaulē, un ziniet, ka jūsu vēlmes un griba ir pilnīgā saskaņā ar Dieva gribu. Jūs atrodaties uz atmodas ceļa, tā finišs jau ir redzams, un nekas nespēj jūs aizkavēt turp nonākt.

Ļoti lielā mīlestībā, Sauls.

tulkoja Māra Brante