piektdiena, 2012. gada 6. jūlijs

Atrastas jaunas norādes par pasaules galu


Atrastas jaunas norādes par pasaules galu    DELFI Izklaide |
 
03. jūlijs 2012
 
Arheologi Gvatemalā atraduši jaunus pierādījumus vairākkārt jau izvirzītajai un vēlāk noraidītajai hipotēzei, ka pasaules gals gaidāms šī gada 21. decembrī.
Izrakumos arheoloģiskajā iecirknī La Corona atrasti jauni maiju uzraksti (attēlā), kas datēti ar 695.–696. gadu pirms mūsu ēras.
Unikālās maiju civilizācijas artefakti norāda uz 21. decembri kā pasaules galu, tomēr, kā apgalvo izrakumu vadītājs Marčello Kanuto, tas nav pareģojums, bet gan informācija par senās valsts politikas vēsturi.
La Corona izrakumi notiek kopš 2008. gada, lai gan agrāk šo vietu uzskatīja par nelegālo arheologu izpostītu.
Tomēr laupītāji nav aiztikuši daudzus akmeņus ar uzrakstiem to sliktā stāvokļa dēļ: melnajā tirgū tādām drupām nav augstas vērtības. Pateicoties tam, arheologiem izdevies atrast garāko maiju indiāņu vēstījumu, kāds jebkad atklāts Gvatemalā.
Pirmie uzraksti tika atšifrēti šā gada maijā, un zinātnieki atzina, ka tajos ir norādes uz 2012. gadu – šis no 56 hieroglifiem veidotais uzraksts atradies uz kāda kāpņu posma.
Tai pašā laikā ekspedīcijas vadītājs uzsver, ka indiāņi izmantojuši šo kalendāru valstiskās stabilitātes saglabāšanai, nevis apokalipses pareģošanai.
http://izklaide.delfi.lv/divaina-pasaule/mistika/atrastas-jaunas-norades-par-pasaules-galu.d?id=42481984