ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs

Seno lina kreklu šūšanas seminārs


Labvakar,
Saldus novadā, vasaras izskaņā, notiks praktisks seminārs - senā linu kreklu šūšana. Ja sen ilgojaties pie tautas tērpa linu kreklu, pēc pirts gan sildošu, gan atvēsinošu kreklu, kreklu spēcinošam nakts miegam vai vienkārši dažādai ikdienas lietošanai linu kreklu, tad ir iespēja iemācīties un uzšūt linu kreklu tā kā to darīja mūsu senči, katram kreklam pieliekot darinātājas labās domas un mīlestību.
Pielikumā ir plašāka informācija.
Ja pašiem nav šī informācija saistoša, bet zināt kādu, kas sen vēlas iemācīties uzšūt linu kreklu, varat informāciju pārsūtīt.
Ar cieņu,
Ilga Ķuze
tālr.26311363


Seno lina kreklu šūšanas seminārs

Semināru vadīs Vija Liepa, kurai ir tautas tērpu darināšanas pieredze dažādos semināros un kura ir konsultējusies pie speciālistiem Latvijas Vēstures muzeja Arheoloģijas un Etnogrāfijas nodaļās

Semināra ietvaros iemācīsimies sagatavot lina audumu šūšanai, nomērīt krekla valkātāju, aprēķināt un izgriezt krekla detaļas un sašūt visu kopā, kā to varēja darīt mūsu senči. Čaklākās rokdarbnieces pēc semināra mājās aizbrauks ar seno linu kreklu.
Seminārs notiks 23. un 24.augustā brīvdienu un viesu namā "Brekši" Saldus novada, Zirņu pagastā, http://turisms.saldus.lv/26903/pirtis0/

Dalības maksa 20Ls (t.i. maksa par lina audumu, naktsmītni, pirti) jāmaksā pēc pieteikšanās un apstiprinājuma saņemšanas dalībai seminārā.

Semināra norise: 23.augustā plkst. 10:00 – 20:00, 24.augustā plkst.9:00-17:00
Praktiska informācija:
Līdzi ņemamās lietas:
  • Labas grieznes/šķēres;
  • Šujamā adatiņa;
  • Mērlenta;
  • Sev ērts apģērbs;
  • Pirts lietas – dvieļi, cepure vai galvas dvielis, slotas (jau sagatavotas vai gatavosim uz vietas), augu maisījums, iemīļota eļļa vai citas mīļas pirts lietas;
  • Personīgās lietas gulēšanai, higiēnai.

Ēdienreizes gatavosim kopā pašas, tāpēc būs jāņem līdzi pārtikas produkti, kurus sadalīsim pēc tam, kad būs zināmi semināra dalībnieki.
Piesakoties norādiet – gulēsiet teltī vai gultā.
Šūsim kreklus, mācīsimies un dziedāsim tautas dziesmas.

Pieteikšanās līdz 20.jūlijam
Sīkāka informācija pa tālruni 26311363 (Ilga)

Seminārs notiek projekta “Latvisko zīmju spēks“ ietvaros. Projektu atbalsta Saldus novada projektu fonds.