sestdiena, 2011. gada 30. aprīlis

Vēstule no Debesīm #3484

Tāpat kā kara mākslā
9.jūnijs/2010
Dievs teica:

Garastāvoklis nedrīkst tevi ietekmēt. Pretreakcija/pretdarbība ir jāizbeidz . Tu saproti, ko es domāju. Reakcija. Aklai reakcijai. Tu pārāk ātri uzliesmo. Pamatoti vai nepamatoti, tāda reakcija ir jāizbeidz. Iespējams, tev patīk reaģēt uz notiekošo. Reizēm šķiet, ka tev sagādā laimi kaitināt citus. Tu izjūti zināmu laimi redzot ko nepareizu, ar to ir jātiek galā, tas ir jāizbeidz. Varbūt tev patīk nesaskaņas?

Eksistē daudz labāki dzīves veidi nekā meklēt aizvainojumus vai pārkāpumus un uzklupt tiem. Meklē labo un meties virsū tam. Jā, esi žigls uz smaidīšanu. Esi atsaucīgs priekam, patikai. Citādi nemaz neiesaisties. Neļauj sevi uzkurināt. Un pavisam neļauj sev aizdegties. Paliec vēss un stabils. Neiekvēlojies itin nemaz.

Kāda jēga dusmoties vai pakļaut sevi tamlīdzīgām emocijām? Kāds ir rezultāts? Varbūt domā, ka tad paliec sev uzticīgs? Tas nav vajadzīgs. Tu eksistē. Ne pie kā nav jāpieķeras.

Iespējams, tiek pacelti veci aizvainojumi un tu pievieno vecu notikumu tagadējam notikumam vai sacītajam vārdam. Tā tu katru reizi paklūpi. Noteiktas lietas tevi aizskar. Izdari sev pakalpojumu un neuzķeries uz tādiem vārdiem, darbiem, izskatu, kas tevi aizskar. Esi noteicējs, nevis reaģētājs.

Pat ja tevi patiesi kāds negodā, cik daudz tev nozīmē viņa vai viņas cieņa? Ja šis cilvēks tev sniedz padomu biznesā, vai tu tam klausīsi? Ja tas pats cilvēks izsaka tev netīkamu piezīmi, apzināti vai nejauši, tad tu kļūsti par viņa marioneti un dejo pēc viņa stabules. Tad jau iznāk, ka tu meklē strīdu vai atdzīvini sāpi.

Nav gudri iekaist par cita cilvēka netīšu un neapdomātu aizvainojumu. Jebkurā gadījumā tas ir bezjēdzīgi.

Iespējams, ka dusmojies uz sevi, ka esi iesaistījies vecā notikumā un centies sevi aizstāvēt. Nevajag. Ja kāds ir nelaipns, vai tādam jābūt arī tev? Ja kāds vēlas oponēt, vai tu oponēsi pretim? Esi stiprs, nevis aizvainots. Atceries Mani. Atceries Manas rūpes par tevi.

Es zinu, ka tu vēlies, lai tas viss reiz beigtos, jo tam nav jēgas. Ir tik daudz citu lietu par kurām ir jādomā, nevis par to vai un kurš tevi novērtē vairāk vai mazāk un kā situāciju mainīt. Novērtē sevi pats. Neaizvainojies. Citi cilvēki nav tavas dzīves elki.

Dzīvo savu dzīvi un padari to labāku.

Tā kā tas ir kara mākslā, tu izej no kaujas lauka augsti paceltu galvu tad, kad neizrādi pretestību. Tev patiešām nav jāatvaira uzbrukums. Neviens tev neliek pašam ‘sacepties’.

Kad kāds tev uzbrūk, kāpēc gan izplūst un sāpināt vēl visam pāri pašam sevi? Kad tu atzīsti, ka kāds ir nostājies pret tevi, tu uzbrūc pats sev. Tas ir vecs triks, tu vairs neko tādu negribi, vai ne? Neuzkrauj sev naidu. Esi draugs pret sevi. Dod sev viedu padomu. Tu vari to. Es lūdzu tevi tā darīt. 
Visam, kas tiek gāzts pār tevi, nemaz nav jāatbild. Dod sev atpūtu. Neļauj garāmejošai piezīmei vai pat apzinātai piezīmei aizskart tavu sirdi.

Es tevi mīlu un to, kas tevi aizskar, arī. Ļauj man atvainoties tā cilvēka vietā. Vai pieņemsi Manu atvainošanos?