Galvenais noteikums, lai eņģeļi, erceņģeļi, garīgie skolotāji un meistari varētu tev palīdzēt, ir – tava vēršanās pie tiem. Brīvās gribas likums noteic, ka viņi, atrodoties "viņā aizkara pusē", nedrīkst iejaukties bez tavas atļaujas.
Lūgumam, kas uzrakstīts ar roku, piemīt lielāks spēks nekā domās izteiktajam. Tādā veidā tas iegūst taustāmu formu, bet tas, savukārt, paātrina rezultāta iegūšanu. Viņu galvenais uzdevums ir palīdzēt mums mūsu dzīves ceļā, tādēļ viņi mūsu vēlmes pilda ar vislielāko entuziasmu. Taču tas, kā šīs vēlmes īstenojas, atkarīgs no mūsu formulējuma.
Protams, ka striktu "komunikācijas noteikumu" nav un nevar būt, taču dažus pamatprincipus ir vērts iegaumēt.

Lūdz sev saprotamā valodā

Grāmatās var atrast precīzas formulas, kā vērsties pie eņģeļiem, taču "Kluchimasterstva.ru" eksperte neaizstāv šo viedokli. Galvenais, lai lūgums nāktu no sirds un būtu saprotams pašam lūdzējam.
Daudzas lūgšanas ir sastādītas specifiskā valodā, kura reti kuram saprotama, tādēļ, ja izmanto gatavus tekstus, aizvieto nesaprotamos vārdus ar tādiem, kuru nozīmi zini.

Skaidri noformulē lūgumu

Ir tāda anekdote – brauc vīrs metro un domā pie sevis: "Sieva – muļķe, draugi – uzmetēji, dzīve neizdevusies." Aiz muguras viņam stāv eņģelis, visu pieraksta un domā: "Cik dīvainas vēlmes, un galvenais – katru dienu vienas un tās pašas! Bet neko darīt – jāpilda!"
Tavi palīgi visu saprot burtiski, tāpēc precīzi un konkrēti formulē savas vēlmes, ja gribi, lai tevi pareizi saprot. Pirms izsaki lūgumu, apdomā to, tam jābūt saprotamam ne tikai tev, bet arī citiem. Mūsu garīgie skolotāji šajā ziņā ne ar ko neatšķiras no citiem sarunu biedriem.
Iedomājies sevi tā vietā, pie kā vērsies, nolasi lūgumu un novērtē, cik skaidri tajā pausta doma. Vai tu pats saprastu, ko pateici?
Ir maldīgi domāt, ka Dievs (Visums) tāpat zina, ko tu gribi, jo tu taču visu laiku par to prāto. Turklāt parasti mēs domājam kā reiz par to, ko negribam dabūt, vai par to, kas mūs nomāc. Paanalizē pats, kādas domas visbiežāk ir tavā galvā! Par ko domā – to arī dabūsi. Kā anekdotē par eņģeli.
Eņģeļi uz mūsu lūgumiem atbild, tikai mēs ne vienmēr saprotam vai saskatām viņu atbildi.

Lūdz lai parāda veidu, kā atrisināt problēmu

Kaut arī eņģeļi mums doti palīgos, tomēr apgūt dzīves mācībstundas mēs izvēlējāmies paši. Citiem vārdiem, viņi mūsu vietā neieviesis kārtību mājās un nepelnīs dienišķo iztiku. Dot spēku, pārliecību vai parādīt ceļu, kā tikt ārā no problēmsituācijas, viņi var, bet rīkoties – tā ir tava prerogatīva.
Kur tad jēga vērsties pie viņiem, ja risināt problēmu tik un tā nāksies pašam?

Ar augstāku spēku palīdzību tu daudzkārt ātrāk atradīsi izeju no nelabvēlīgiem apstākļiem, bet dažos gadījumos "brīnumainā kārtā" vispār izvairīsieties no tās. Tomēr apzinies starpību, ka tu nevis novel no sevis atbildību, bet vienkārši nodod problēmas risināšanu savai gudrākajai daļai. Eņģeļi – tie esam tie paši mēs, ja ticam koncepcijai, ka itin viss ir vienots, ka esam Dieva daļiņas.

Nekautrējies prasīt

Vēršanās pie augstākajiem padomdevējiem – tā nav lūgšanās pēc palīdzības. Tev ir tiesības lūgt un pat pieprasīt.
Cilvēki raduši domāt, ka pie augstākiem spēkiem jāvēršas ar piesardzību un pat bailēm. Un pēc tam jāsēž un jāgaida, kad no augšas tiks dota svētība. Ja nav palīdzējuši, tātad esam par kaut ko nosodīti un jātiek galā pašiem...
Taču patiesībā viņi to tikai gaida, kā mums palīdzēt. Viņi zina to, ko nezinām mēs, atrodoties trīsdimensiju pasaulē, cilvēka ķermenī.
Daudzi baidās prasīt, domā, ka tas darāms kaut kādā īpašā veidā, citādi nesapratīs vai, vēl ļaunāk, sadusmosies, ka nepienācīgā formā vērsāmies. Bet eņģeļi un garīgie skolotāji nav labāki par mums, vienkārši viņu vibrācijas ir augstākas. Tāpēc viņi redz "pilnu bildi", bet mēs – tikai daļu.
Taču dažos gadījumos ir nepieciešams prast cieti paziņot par savām vajadzībām. Zemāk aprakstītas tādas situācijas un gatavas prasības, ko vari izmantot, ja tā atgadījies.
Situācija: tev vienlaikus uzklupušas daudzas problēmas.
Prasība: viss! Pietiek! Paldies, ieraudzīju. Obligāti tikšu skaidrībā ar to vēlāk.

Situācija: sarežģītā situācija nepāriet, tu nespēj rast izeju un nesaproti, ko tev tas māca.
Prasība: es nesaprotu, ko jūs gribat man parādīt? Parādiet risinājumu man saprotamā veidā visdrīzākajā laikā.

Situācija: tu netiec galā ar asu sāpju lēkmi.
Prasība: piesaucu eņģeļu-dziedinātāju brigādi! Lūdzu sāpes transformēt gaismā!

Situācija: transformācijas process norit pārāk intensīvi.
Prasības: lai visas izmaiņas notiek man nekaitīgā režīmā! Lūdzu, samaziniet jaudu! Piebremzējiet! Man nepieciešama atelpa. (Esi maksimāli konkrēts, piemēram: es lūdzu apturēt transformācijas procesu uz tādu un tādu termiņu.)

Situācija: tu esi apjucis un nezini, kur iet tālāk.
Prasība: prasu skaidrību, atbalstu un vadību!

Ekstrēmā situācijā, kad dzīvībai draud briesmas, eņģeļiem ir tiesībās iejaukties bez mūsu prasības.

Kad un kā komunicēt ar garīgajiem padomniekiem

Kādā veidā un kādā laikā komunicēšana ar eņģeļiem un padomdevējiem gariem būs visefektīvākā?
1. Pirms miega un tūlīt pēc pamošanas, kā arī naktī, kad grūti aizmigt. Šajos laikos smadzeņu darbība palēninās un pāriet uz alfa viļņiem. Tieši šādu stāvokli mēs sasniedzam pirms ieslīgšanas meditācijā. Turklāt šādos brīžos pieaug iespējas sadzirdēt patiesā Es balsi.
2. Rakstveidā. Kad tu pieraksti savu prasību, atveras zemapziņa, Pilnīgi iespējams, ka atbilde atnāks tūlīt pat. Ja tas nenotiks, tev būs iespēja pārbaudīt savu lūgumu "uz konkrētību" un novērtēt, vai tas ir saprotams.
Lūgumam, kas uzrakstīts ar roku, piemīt lielāks spēks nekā domās izteiktajam. Tādā veidā tas iegūst taustāmu formu, bet tas, savukārt, paātrina rezultāta iegūšanu.
Pat tad, ja esi pieradis visu darīt pats, atceries, ka tev līdzās vienmēr ir tavi neredzamie draugi. Kādēļ gan vienmēr paļauties tikai uz paša spēkiem? Tu vienmēr vari vērsties pie savas viedākās daļas, un tavs jautājums atrisināsies daudzkārt ātrāk un vieglāk. Kad nodibināsi tuvu saikni ar smalko pasauli, tu atradīsies dievišķās enerģijas plūsmā, iemācīsies uzticēties un atbrīvosies no nemiera.