otrdiena, 2012. gada 25. decembris

Dievišķais Piesaistes likums



Jūs droši vien esat dzirdējuši teicienu: „Tāds tādu atradis”. Šis teiciens nozīmē, ka cilvēki piesaista sev līdzīgos. Ne velti ir cits teiciens: „Paskaties, kādi ir tavi draugi, un zināsi, kāds esi tu pats”. Dažkārt mēs redzam skabargu cita acī, bet neredzam baļķi savējā.

Cilvēks citus vērtē atbilstoši savam raksturam un pārliecībai. Mēs ļoti vadāmies pēc savas radītās vērtību sistēmas, pieņemot, ka mūsu radītā vērtību sistēma ir vienīgā pareizā, un mums ir grūti pieņemt citas vērtību sistēmas. Tas, ko sakām par citu cilvēku, atklāj mūsu būtību. Katrs cilvēks citos redz pats sevi. Jo lielāki paša trūkumi, jo vairāk krīt acīs otra cilvēka negativitāte. Parasti lekcijās, kad runāju par šo jautājumu, cilvēki sarosās, jo negrib piekrist tam, ka cilvēks citos redz sevi pašu. Piemēram, ļoti bieži cilvēki, kuri ienīst citus cilvēkus ar atkarības problēmām, pašiem tādas ir tikai viņi to negrib pamanīt. Nespēja iztikt bez rīta kafijas arī ir atkarība. 

Nedrīkst dusmoties uz otru cilvēku, kurš varbūt nepatīk. Vienmēr jāatceras, ka otrā cilvēkā, kurš mūs tracina, pēc būtības mēs redzam savu slēpto pusi

Dažkārt cilvēki man vaicā, kā tas tā var būt, ka man darbā nākas sastapties ar nenovīdīgiem cilvēkiem. Tad es skaidroju, ja tu sev darbā piesaisti nenovīdīgus cilvēkus, tad arī pats klusībā kādu apskaud, tikai skaļi to nesaki, vai tā nav? Visos gadījumos esmu saņēmusi apstiprinošas atbildes.

Kad sapratīsiet, ka jūs paši sev piesaistāt to, ko esat pelnījuši – sev līdzīgus cilvēkus, tad vairs nedusmosieties uz tiem, kas jums nodarījuši pāri. Pāridarītāji ir tikai jūsu skolotāji, kas vēlas atvērt jums acis.

Autore: Elvita Rudzāte
http://domatajs.lv/dieviskais-piesaistes-likums/