svētdiena, 2012. gada 16. decembris

“Bailes no materiālām problēmām”


Stresa “bailes no materiālām problēmām” ietekme uz veselību un materiālo labklājību

Tā nebūt nav sagadīšanās, ka vairumam cilvēku, kuri sirgst ar depresiju, ir bailes no materiālām problēmām. Depresijas stāvoklī atrodas cilvēki, kuriem materiālajā dzīvē viss nav kārtībā, viņiem noteikti pietrūkst naudas. Šie cilvēki sauc sevi par garīgiem, jo viņi ir pārmēru jūtīgi. Jo dziļāka depresija, jo depresīvais cilvēks vairāk neieredz visu nedzīvo, īpaši naudu. Ekonomiskā krīze palielina šo cilvēku skaitu. Bailes no materiālajām problēmām ir ne tikai cilvēkiem, kuri cieš trūkumu, bet arī bagātiem cilvēkiem. Bagātiem cilvēkiem ir bailes zaudēt īpašumus.
Mani pārsteidza TV izskanējusī ziņa, ka Vācijā kāds miljardieris izdarījis pašnāvību, kad uzzinājis, ka ekonomiskās krīzes laikā ir zaudējis miljardus, lai gan viņa atlikusī bagātība bija mērāma miljonos. Viņš un viņa ģimene varēja dzīvi nodzīvot bez bēdu, bet cilvēks sabruka, jo viņā bija bailes, ka viņu nemīlēs, ja viņš nebūs pietiekami bagāts. Viņā bija pārlieku liela vēlme izpatikt apkārtējai sabiedrībai, kas viņu godāja viņa bagātības dēļ.
Man tiešām ir žēl bagātu cilvēku, kuri neizprot materiālisma mācību stundu un tāpēc sirgst ar depresiju. Materiālisms ir mūsu civilizācijas pamatmācību stunda. Visi cilvēki, kuri ir šajā laikā dzimuši, vēlas apgūt materiālisma mācību stundu. Materiālisms ir iedzīvošanās kāres mācību stunda. Kad es biju pusaudze, es saviem vecākiem jautāju, kāpēc mēs piedzimām Latvijā? Toreiz Latvija bija PSRS sastāvā un materiālā dzīve visiem bija grūta – veikalos neko nevarēja nopirkt, pastāvēja „blatu sistēma”. Es nevarēju saprast, kāpēc Dievs ir tik netaisnīgs? Mani vecāki nevarēja atbildēt uz manu jautājumu. Tagad es esmu atradusi atbildi uz šo jautājumu. Cilvēki, kuri ir dzimuši bijušās PSRS teritorijā un citās nabadzīgās valstīs, iepriekšējās dzīvēs nav apguvuši materiālisma mācību stundu un daļai no viņiem, kuriem materiālā ziņā klājas īpaši grūti, ir karma “pārbaude ar nabadzību”. Ja cilvēks, neskatoties uz to, ka ir nabadzīgs, turpina strādāt un attīstīt savus radošos spēkus, nabadzība reiz beidzas. Tas ir karmas pārvarēšanas brīdis. Ja cilvēks pastāvīgi bēdājas par savu nabadzību, gaužas par likteni, dusmojas un apskauž citus, viņš mācību stundu neapgūst un nevirzās uz priekšu.
Cilvēkus, kuri ekonomiskās krīzes iespaidā vai citu apstākļu dēļ baidās no materiālajām problēmām, fiziski var piemeklēt sāpes muguras krustu daļā, bet emocionālajā plānā – depresija. Cilvēkam ir tik milzīgas bailes par savu nākotni, raizes, vai viņam nebūs jācieš nabadzība, ka šīs bailes pilnībā nobloķē cilvēka galvu un cilvēks nespēj vairs izdomāt risinājumus, lai pārvarētu ekonomiskās problēmas. Pēc tam seko bezmiegs, nemiera izjūta, neapmierinātība ar dzīvi, līdz cilvēks kļūst strādāt nespējīgs. Ārstiem nākas diagnosticēt slimību – depresija.
Lai atbrīvotu bailes no materiālajām problēmām, nepieciešams sarunāties ar stresu bailes no materiālām problēmām: 
Bailes no materiālām problēmām atbrīvošanas piemērs
Mīļās bailes no materiālajām problēmām, paldies, ka pie manis atnācāt, lai celtu manu garīgo attīstības līmeni. Piedodiet, ka es jūs piesaistīju, bet citādi es nebūtu kļuvusi gudrāka, es nebūtu sākusi interesēties par garīgo pasauli, apguvusi Piedošanas mācību. Es nebūtu sapratusi, ka manī ir ne tikai bailes no materiālajām problēmām, bet arī bailes „mani nemīl”. Paldies, ka esat mani vedušas pie prāta. Šodien ir tā diena, kad es jūs atbrīvošu no sevis. Lūdzu, piedodiet man, ka es jūs tik ilgi turēju savā cietumā un nelaidu laukā. Diemžēl es līdz šim nesapratu, ka manī ir bailes no materiālajām problēmām. Jūs savu darbu esat padarījušas, tādēļ tagad varat būt brīvas un iet savu ceļu. Es jūs atbrīvoju no sevis. Lūdzu, ejiet savu ceļu tur, kur jums ir jāiet. (Mēģiniet domās redzēt, kā bailes no materiālajām problēmām aiziet projām.)
Mīļais ķermeni, lūdzu, piedod man, ka es tev ar savām bailēm no materiālajām problēmām nodarīju pāri. Piedod man, ka tev nācās ciest tikai tāpēc, lai es kļūtu gudrāka.  
Lūdzu, piedod, vīrs, ka es biju tik liela muļķe un nenovērtēju tavu mīlestību, apraku savu mīlestību darbā, nesaprotot, ka mīlestība ir svarīgāka par naudu. Lūdzu, piedod man, ka es tevi nepratu mīlēt bez nosacījumiem.
Mīļais dēls, lūdzu, piedod man, ka es tev nesniedzu pietiekami mīlestības un veltīju sevi tikai darbam un naudas pelnīšanai. Lūdzu, piedod man, ka nepratu tevi mīlēt bez nosacījumiem.
Lūdzu, piedodiet man visi, kam es ar savām bailēm no materiālajām problēmām esmu nodarījusi pāri (vēlams lūgt piedošanu katram atsevišķi).
Mīļā mamma, es piedodu tev, ka tu manī radīji bailes no materiālajām problēmām un neprati mani mīlēt bez nosacījumiem. Es tev piedodu, ka materiālie labumi tev bija svarīgāki par manu laimi. Es zinu, ka tu biji tikai mana skolotāja, ka apzināti nevēlējāties manī radīt bailes no materiālajām problēmām. Es tev no visas sirds piedodu tavas kļūdas reizēs, kad pastiprināji manī bailes no materiālajām problēmām.
(Vēlams piedot visiem pārējiem, kuri dzīves laikā pastiprinājuši bailes no materiālajām problēmām vai veicinājuši pieļaut kļūdas, piemēram, sievietei būtu jāpiedod valstij, ka tā neprot risināt ekonomiskās problēmas un darba devējam, ka tas rada nedrošības izjūtu).
Es piedodu pati sev, ka esmu tāda, kāda esmu. Es tikai mācos. Es tagad saprotu, ka mana dzīšanās pēc naudas bija saistīta ar to, ka es neapzinājos, ka manī ir tik lielas bailes „mani nemīl”, kādēļ es pieļāvu kļūdas. Es tagad saprotu, ka tās bija manas neapgūtās mācību stundas, kuras tagad apzinos. Es esmu skolniece, kura no savām kļūdām mācās. Es mīlu sevi! Es piedodu sev visas savas kļūdas.
Lai vieglāk varētu izprast bailes no materiālajām problēmām, jāsaprot Dievišķais došanas-ņemšanas likums. Nekad nebaidieties palikt bez naudas. Ja jūs meklēsiet risinājumu un no sirds strādāsiet, Dievs vienmēr jums palīdzēs. Jūsu Gars zina, ka jums ir nepieciešama māja, tāpēc viņš nekad neiedzīs jūs stūrī. Jūsu Dvēsele vienmēr izvēlēsiet tādus instrumentus, kas palīdzēs vest jūs pie prāta, lai jūs izprastu materiālisma mācību stundu.
Cilvēkiem, kuriem ir bailes no ekonomiskajām problēmām, tās noteikti pāraug ekonomisko un materiālo problēmu nepieņemšanā. Šie cilvēki sāk cīnīties pret materiālo pasauli, kas arī nav pareizi. Mēs nevaram iztikt bez materiālās puses, bet ir nepieciešama pareiza attieksme pret to. 
Ja cilvēks nav iemācījies atbrīvot bailes, kas radušās saistībā ar ekonomiskajām problēmām, viņam radīsies materiāla rakstura problēmas. Kurš neatbrīvosies no dusmām uz ekonomiskajām problēmām, to šīs problēmas iznīcinās. Tas notiek atbilstoši katra baiļu vai dusmu pakāpei.
Piemēram, ja cilvēkam ir bailes zaudēt darbu, un viņš par to turpina uztraukties, tad viņš patiešām zaudēs darbu. Ja cilvēks dusmojas, ka viņam makā nav naudas, ka nevar uzturēt ģimeni, un nesaprot, kur slēpjas patiesais problēmas cēlonis, nesaprot, ka tā ir mācību stunda viņam – jebkurā situācijā meklēt risinājumu un iespēju nopelnīt citādā veidā, tad šim cilvēkam neradīsies iespēja nopelnīt naudu, līdz beidzot cilvēks no savām dusmām un naida saslims. Varbūt slimība viņu padarīs gudrāku.
Ja jūs gaidāt, ka jūsu ekonomiskās problēmas atrisināsies pašas no sevis, vai pieprasāt, lai tās atrisinātu citi, piemēram, valsts, jo viegli uzelpot spēsiet tikai tad, kad viss būs kārtībā, tad jūs maldāties. Šķietamās labklājības periods ātri beigsies, un drīz atkal radīsies problēmas, tikai daudz sarežģītākas. Cilvēki man jautā, ko tad materiālisma mācība stunda mums māca? Tā māca mums mainīt vērtību sistēmu un saprast, kas dzīvē ir pats svarīgākais. Dzīvē pats svarīgākais ir mīlestība visplašākajā nozīmē. Diemžēl tie, kas sevi ir aprakuši darbā, vairs nezina, kas ir mīlestība, jo dzīšanās pēc naudas ir viņu pamatnodarbe. Viņi gan saka, ka strādājot procesa, nevis naudas dēļ, bet tā nav patiesība. Ja viņiem procesa dēļ lūgtu pastrādāt par brīvu, tad mēs redzētu, cik daudzi no viņiem būtu ar mieru to darīt.
Bailes no materiālajām problēmām ir tikai viens no depresiju veicinošajiem stresiem, bet tas ir svarīgs stress tieši šajā materiālisma mācību stundu apgūšanas laikmetā. Iemīliet šīs bailes un jūs atklāsiet daudz citu gudrību, ko šīs bailes jums grib atklāt, piemēram, ka jūsos slēpjas stress – skaudība, bailes „mani nemīl”, neapmierinātība, ka nekas nenotiek tā, kā es gribu, kauna izjūta u.c.
Atbrīvojiet savus stresus, īpaši bailes „mani nemīlēs”, ja nebūšu materiāli pietiekami nodrošināts, un jūs ieraudzīsiet, cik dzīve ir skaista un bezgala interesanta. Kad būsiet atbrīvojuši savus stresus, tad jūsu prāts, saņemot informāciju no sirds, izdomās risinājumu kā sevi un ģimeni materiāli nodrošināt. Kamēr jūsu galva atradīsies stresu jūgā, diemžēl būs sajūta, ka ir bezizejas situācija.
Es vēlreiz atkārtošu, ka Dievs mūs nekad neiedzen stūrī. Vienmēr ir atrodama izeja, bet parasti pat vairākas. Ja esam sastapušies ar grūtībām, tas nozīmē, ka šīs grūtības mums ir nepieciešamas, kuras Dievs, mūs bezgalīgi mīlot, ir izvēlējies. Dievs nekad neizvēlas tādas grūtības, ar kurām jūs nevarētu tikt galā. Jo augstāk attīstīts Gars, jo grūtību pakāpe ir lielāka – katram pēc spējām un nepieciešamības.
Autore: Elvita Rudzāte
 
http://domatajs.lv/stresa-bailes-no-materialam-problemam-ietekme-uz-veselibu-un-materialo-labklajibu/