ceturtdiena, 2014. gada 6. novembris

Budistu Lama pirmo reizi Rīgā dos augstākās pamācības - Budistu Lama pirmo reizi Rīgā dos augstākās pamācības

Budistu Lama pirmo reizi Rīgā dos augstākās pamācības
Budisms māca cilvēkiem kļūt bezbailīgiem, priecīgiem un labestīgiem. Tā ir galvenā reliģija daudzās Austrumāzijas valstīs, bet kopš 20. gadsimta septiņdesmito gadu sākuma dziļās budisma zināšanas ar neiedomājami lielu metožu skaitu iedvesmo arvien vairāk Rietumu iedzīvotāju. Buda māca par absolūto un nosacīto realitāti. Viņa pielietotās metodes padara budismu par instrumentu, kas maina mūsu ikdienas dzīves kvalitāti. Budisms nesludina dogmas, bet tieši otrādi - mudina uzdot kritiskus jautājumus.
Budistu Lama pirmo reizi Rīgā dos augstākās pamācības


Lamas Oles Nidāla kurss par budismu notiks Rīgā no 8.novembra līdz 9.novembrim.
Kursa programmā - budisma lekcijas, filmas par Tibetu, meditācijas, atbildes uz klausītāju jautājumiem, informēja Antons Dudko.
Lekcijas vadīs Dimanta Ceļa skolotāji no dažādām valstīm, kā arī Lama Ole Nidāls.

 
Lama Ole Nidāls ir visā pasaulē plaši pazīstams budisma meditāciju meistars. Viņš ir 10 grāmatu, kas iztulkotas 25 valodās un izdotas vairāk nekā 40 valstīs, autors. Viņa grāmata «Buda un mīlestība», kas izdota 2012. gadā, kļuva par bestselleru.
Lama Ole Nidāls ir izveidojis vairāk nekā 650 meditāciju centru 60 eiropeiskās kultūras valstīs. Lama Ole māca uz visiem kontinentiem un divreiz gadā apbrauc apkārt zemeslodei, lasot lekcijas par budismu.
Budisms nav nekas cits kā sava prāta iepazīšanas un pilnveidošanas ceļš.
Rīgā Lama Ole vadīs Lielā Zīmoga kursu.
Šajā kursā Lama Ole komentē un izskaidro visdziļākos tekstus par prāta dabu, ko uzrakstījuši dižie jogi un Dimanta Ceļa skolotāji no Indijas un Tibetas, un pastāsta, kā izmantot augstākās pamācības ikdienā.
«Lielā Zīmoga skatījumu var salīdzināt ar zīmēšanu uz ūdens virsmas: viss ir īstajā laikā un īstajā vietā, bet izzūd jau pašā rašanās brīdī. Tādas ir apskaidrotās darbības - ārpus cerībām un bailēm, bez pieķeršanās un nepatikas.»
Kurss notiks no 8. līdz 9.novembrim Rīgā, Olimpiskajā Sporta centrā, Grostonas ielā 6b.
Vairāk informācijas, biļetes: budisms.lv

http://apollo.tvnet.lv/zinas/budistu-lama-pirmo-reizi-riga-dos-augstakas-pamacibas/671516