sestdiena, 2014. gada 8. novembris

Klubs 99



Izbaudiet savu vienreizējo dzīvi!



Reiz dzīvoja kāds karalis, kurš neskatoties uz savu grezno dzīvi, bija nelaimīgs un neapmierināts. Reiz karalis sastapa kādu kalpu, kurš, strādājot, no visas sirds dziedāja. Tas dziļi pārsteidza karali- kāpēc viņš, Karalistes Augstākais Valdnieks, bija nelaimīgs un drūms, bet vienkāršam kalpam bija tik daudz prieka. Karalis kalpam jautāja: “Kāpēc tu esi tik laimīgs?” Vīrs atbildēja: “Jūsu Augstība, esmu vienkāršs kalps, manai ģimenei un pašam daudz neko nevajag- lai tik būtu jums virs galvas un vēderā silts ēdiens”.


Tāda atbilde karali neapmierināja. Tajā pašā dienā karalis vērsās pie sava uzticamā padomnieka. Izdzirdējis par karaļa problēmu un notikumu ar kalpu, padomnieks teica: “Jūsu Augstība, esmu pārliecināts, ka šis kalps nav Kluba 99 biedrs”. “Klubs 99? Kas tas tāds? “- jautāja karalis. Padomnieks atbildēja: “Jūsu Augstība, lai tā pa īstam uzzinātu par Klubu 99, nolieciet 99 zelta monētas pie kalpa mājas durvīm”.


Kalps, ieraudzījis maisiņu uz savas mājas sliekšņa, ienesa to mājās. Atvēris, vīrs no laimes iekliedzās… Tik daudz zelta monētu! Viņš sāka tās pārskaitīt. Pārskaitīja vairākas reizes un beidzot pārliecinājās, ka tur bija 99 monētas. Kalps nobrīnījās: “Kur gan palikusi pēdējā zelta monēta? Tur taču ir jābūt simtam”. Viņš pārmeklēja visu apkārtni, bet nekur neatrada trūkstošo naudas gabalu. Galu galā pārguris, viņš nolēma, ka viņam būs tik cītīgi jāstrādā, kā nekad agrāk, un jāsakrāj tik daudz, lai iegūtu trūkstošo zelta monētu un tad kolekcija būs pilna.


Kopš tās dienas kalpa dzīve mainījās. Viņš strādāja virsstundas, kļuva ļoti prasīgs un pārmeta savai ģimenei to, ka tie nepalīdz viņam sakrāt simtajai monētai. Viņš pārstāja dziedāt, kā to agrāk bija darījis, strādādams darbu. Karalis, ievēroja šo kraso pārmaiņu, un ieinteresēts vērsās pie sava padomnieka. Tas atbildēja: “Jūsu Augstība, tagad kalps pavisam oficiāli ir iestājies Klubā 99”.



Un turpināja: “Klubs 99- tāds nosaukums tiek piešķirts tiem cilvēkiem, kuriem ir viss nepieciešamais laimīgai dzīvei, bet viņi nekad nav apmierināti, jo tos urda alkas pēc kaut kā vēl trūkstoša. Viņi pie sevis saka: “Tiklīdz es iegūšu trūkstošo lietu, tā būšu laimīgs līdz mūža galam”. Mēs varam būt laimīgi pat tad, ja mums daudz nekā nav, bet tajā brīdī, kad saņemam ko vairāk vai labāku, tad mums vajag vēl! Mēs zaudējam nakts miegu un savu laimi, mēs darām pāri apkārtējiem- un tas tikai tāpēc, ka pieaug mūsu vajadzības, iegribas un vēlmes.”