otrdiena, 2014. gada 25. novembris

Kā tikt galā ar emocijām?

Emocijas


Šrī Bagavāns:
“Kā tas nākas, ka emocijām, kas ir vistīrākais smadzeņu bioķīmisko reakciju rezultāts, piemīt tāds spēks?

Emocijas, kas dzīves laikā nav apzinātas un pieņemtas, uzkrājas dziļākajos apziņas slāņos. Un viss reiz noliegtais atgriežas atpakaļ ar atriebīgiem izkropļojumiem. Tieši tāpēc ģimenē bieži vien notiek nepatīkamu emociju izpausmes. Cilvēku problēmas vēl vairāk sarežģās. Tiek uzkrātas un savijas kopā daudzas situācijas. Jo vairāk problēmu, jo vairāk cīņu un tas savukārt rada vairāk depresijas un nospiestības, un tā tālāk un tā joprojām.

Vai tad, kad jums ir grūti, ģimene ir tā, kas palīdz atgūt mieru un spēku vai arī ģimene ir tā, kas visbiežāk saņem jūsu neapmierinātības izpausmes?

Kādām emocijām ļaujat izpausties pret ģimeni, kad jums ir grūti brīži?

Par spīti cilvēka vislabākajiem centieniem un nodomiem, eksistē bailes un vilšanās. Un vienīgais risinājums ir apzināt un pieņemt faktu par tādu lietu un emociju eksistenci-neslēpjoties no tām. Tas nozīmē būt pieņemošam, būt saprotošam pret sevi.

Viss, kas tiek pamanīts un pieņemts, kļūst nedestruktīvs. Tas nenozīmē, ka jums jāstaigā pa pasauli un šīs emocijas jāpauž apkārtējiem. Viss, kas jums jādara- esiet saprotošs un pieņemošs pret sevi. Tas ietver 3 vienkāršus soļus:

1.)         Pieklustiet, apsēdieties un sāciet vērot elpu
2.)         Nomierinieties un atbrīvojieties
3.)         Apziniet emociju- vai tās ir bailes, sāpes vai naids. Sakiet sev- jā, esmu sāpēs, esmu bailēs vai esmu dusmīgs. Viss kārtībā.


Iekšēja patiesības atzīšana palīdz pieņemt un saprast sevi. Šo var praktizēt jebkurā laikā, kad emocijas ir bloķētas vai dzīve šķietami sagriezusies otrādi. Lai satraukuma un stresa brīžos atgrieztos atpakaļ pārpilnībā un piepildījumā, apsēdieties kopīgā lūgšanā- ja vien jūsu ģimenē un kultūrā tas ir pieņemami. Šāda rīcība attaisno sevi un vairo enerģiju, kā arī dzīvē piesauc dievišķo svētību.”

Tulkoja Māra Brante