sestdiena, 2014. gada 8. novembris

Garīgais ceļš

Garīgais ceļš

Visi cilvēces skolotāji ir teikuši vienu un to pašu- ka dzīves mērķis uz zemes ir sasniegt vienotību ar mūsu fundamentālo, apskaidroto dabu. Mēs esam te šajā savādajā un “tumšajā valstī”, lai izprastu un iemiesotu mūsu patieso esību. Un ir tikai viens veids, kā to paveikt. Šis veids ir- uzsākt garīgo ceļojumu, izmantojot visu savu degsmi, gara spējas, drosmi un apņēmību transformēties.

Agrāk uzskatīja, ka garīgais ceļš attiecas vienīgi uz ierobežotu cilvēku skaitu. Bet šajā laikā garīgais skatījums ir nevis elitāra greznība, bet gan izdzīvošanas jautājums.

Vieduma ceļš vēl nekad nav bijis tik aktuāls kā tagad un tik grūts.

Buda saka:
Paļaujieties uz meistara vēstījumu, nevis uz viņa personību;
Paļaujieties uz jēgu, nevis uz vārdiem;
Paļaujieties uz patieso, nevis šķietamo jēgu;
Paļaujieties uz viedo prātu, nevis uz savu ikdienišķo, vērtējošo prātu.

Būtībā visi meistari, budas un pravieši ir patiesības ziņneši, patiesības emanācijas, kas parādās neskaitāmos tēlos, lai caur savu mācību virzītu mūs atpakaļ pie mūsu patiesās dabas. Vispirms svarīgāk par to, lai atrastu skolotāju, ir atrast mācību un sekot tai, jo saikni ar meistaru atradīsiet caur saikni ar mācības patiesību. Mums visiem ir karma sastapt tādu vai citādu garīgo mācību. Sekojiet tam ceļam, kurš jūs visvairāk iedvesmo.

Sogjals Rinpoče

Kāds ir jūsu ceļš?

Vienotības uzskati šajā jautājumā ir sekojoši. Jūsu ceļu nosaka tas, kā jūs iesaistāties un risināt pasaulīgās problēmas. Meditācijai un citām darbībām ir sekundāra nozīme. Īstos izaicinājumus un pārbaudījumus dzīvē sagādā finanšu un ģimenes problēmas, veselības problēmas, attiecību problēmas.
Ja tiekat galā ar dzīves piegādātajiem izaicinājumiem, tad tas ir labākais un ātrākais garīgās izaugsmes veids. Jūsu ceļu veido tas, kā jūs reaģējat uz problēmām. Jums nav jānošķir ārējā pasaule no garīgās pasaules. Tās abas ir viens un tas pats.
Ja pareizi reaģējat uz šiem izaicinājumiem un pārbaudījumiem, tad pastāvīgi un ļoti ātri augat arī garīgi.


Šrī Bagavāns