svētdiena, 2012. gada 18. novembris

A.Viloldo "Dzīves paplašināšana pasaulē, kas saraujas"


Dzīves paplašināšana pasaulē, kas saraujas

„Četri vēji” Alberto Viloldo

16.novembris/2012
Skatieties, kur gribat, šobrīd visur sajūtams negatīvās apziņas samilzums. Ieslēdziet ziņas, paskatieties, kas notiek finanšu sistēmā, palasiet laikrakstus vai vienkārši stāviet rindā savā iecienītajā kafejnīcā un ieklausieties apkārt valdošajās runās, un redzēsiet, ka patlaban valda nīgrs noskaņojums.
Kā zināms, tad par ko domā, tur plūst enerģija. Citiem vārdiem- uz ko koncentrējamies, tas arī vairojas. Tāpēc, kā mēs katrs kā indivīds varam pagriezt šo negatīvo enerģētisko tendenci, lai tā neieietu mūsu lielajā un varenajā pasaulē? Kā mēs varam te ko mainīt?
Atbilde ir vienkārša, ja kaut nedaudz papētām valdošos dabas likumus (vai visuma likumus). Kamēr filozofi, zinātnieki un citi prātotāji atsaucas uz dabas likumiem un to tiešo iedarbību uz mūsu dzīvēm, tikmēr Raimonds Holivels (Raymond Holliwell- “Working With the Law”) aprakstījis dabas pamatlikumus un to, kā mūsu dzīves darbojas (vai nedarbojas), kad esam sinhroni ar šiem dabas pamatlikumiem un to, kā mēs no tiem attālināmies.

Ritma likums


Nu, piemēram, Ritma likums runā par to, ka viss gan ceļas, gan krīt. Pēc izplešanās seko saraušanās. Paisumam seko bēgums, mēness pieaug un tad dilst, arī jebkura darbība vai darbs ir ciklisks. Daba iekārtota kā svārsts. Kad tiek sasniegts kulminācijas punkts, tad pirms iesākas atpakaļ vērsta kustība, vispirms notiek tāds kā svārstīšanās mirklis, kas uzkrāj enerģiju un tad sākas pretēji vērsta kustība. Kad tiek sasniegts svārstību galējais punkts, tad kustība sākas pretējā virzienā.
„Četru vēju” mācībā labi pazīstams šis vilcināšanās brīdis pirms svārsts iesāk savu atpakaļ kustību. Jūs to brīdi, kad sāksies pretējā kustība, sevī sajūtat vai apzināties ātrāk (pirms) prāts to izsaka vārdos,- vai arī tad, kad redzat to jau notiekam dzīvē un ap jums- tad jums ir iespēja izvēlēties- SAVAS domas un savu paša noskaņojumu.

Kur patlaban jūsu dzīvē atrodas svārsts?

Nē, nē, tikai nemeklējiet kādu svārstu ĀRPUSĒ. Koncentrējieties uz svārstu SEVĪ. Jūs varbūt domājat, ka nespējat neko paveikt visas cilvēces attīstības labā vai ietekmēt tās notikumu gaitu, bet lieta ir tāda, ka jūs paši vien nosakāt, kā personīgi uztverat ārpusē notiekošo.
Jūs paši vien izvēlaties, kur svārsts atrodas jūsu domu apziņā. Vai jūs padodaties visapkārt valdošajām bailēm, šaubām un raizēm? Vai arī paliekat zināšanā par to, ka jūsu būtībā mīt liels spēks...spēks, kas ļauj ne tikai izvēlēties kā svārsts kustēsies jūsu privātajā dzīvē, bet arī to, cik spēcīgi jūsu apziņa ietekmē un pārklājoši iedarbojas uz citu cilvēku dzīvēm?

Kompensācijas likums


Holivels savā grāmatā runā arī par Kompensācijas likumu un atgādina mums par to, ka dzīvojam devīgā un pārpilnā visumā. Pavērojiet dabu un redzēsiet, ka tur nav skopulības. Visums nedarbojas ar trūkuma sajūtu; tā tas netika radīts!

Daba investē (iegulda) sevī, lai ražotu vēl lielāku pārpilnību.
Kad mēs „buksējam” vai izvēlamies nedarboties un vilcināmies investēt ko jaunu savās dzīvēs (un attiecīgi arī citu cilvēku dzīves)... kad nolemjam, ka visiem spēkiem jāsaglabā tas, kas mums jau ir, jo iespējams, ka neko vairāk nedabūsim...mēs neesam harmonijā; mēs neesam plūsmā ar to, kā darbojas daba.
Kompensācijas likums ļauj mums redzēt to, ko mēs investējam savās dzīvēs. Daba pati zina, ka sēklai vispirms ir jāiesējas, lai no tās izaugtu ozols. Tā zina, ka vispirms ir jārada ziedu pārpilnība, lai piesaistītu bites un putnus, kuri apputeksnēs un iznēsās sēklas.
Viens no maniem iecienītākajiem teicieniem skan šādi: „Mēs sēžam auksta kamīna priekšā un sakām- sasildi mani un tad es pielikšu arī malku.”
Tā tas nedarbojas! Ja neesat apmierināts ar „karstumu”, ko saņemat savā dzīvē, tad lieti derētu papētīt, ko tad esat tajā investējuši- ieguldījuši. Vai jūs VISPIRMS rīkojaties pārpilnībā ar pārliecību, ka visas jūsu vajadzības tiks apmierinātas?
Tā vietā, lai pavadītu dienas, sākot no rīta līdz vakaram, grabinot kopā sēklas vai riekstiņus, pacentieties kādu dienu tikai dot, dot, dot. Daba dievina un ir sajūsmā par pārpilnību. Pavadiet visu dienu domājot par to, ko vēl varat kādam dot, un redziet un sajūtiet, kā jutīsieties vakarā. Vēl labāk, saskatiet, kas jums atveras un paveras, kad sākat paplašināt savu dvēseli nevis savilkties čokurā!
  • Izmaksājiet kādam kafiju vai nopērciet kādam svešiniekam transporta līdzeklī biļeti.
  • Palaidiet sev pa priekšu 3 citas mašīnas.
  • Ziedojiet kādai labdarības akcijai.
  • Uz visu dienu izslēdziet ziņu raidījumus un tā vietā visas dienas garumā klausieties Boba Mārlija “Three Little Birds”. (Tulkojot šo teikumu man prātā ienāca mūsu „Zelta sietiņš”)
  • Atkārtojiet un klausieties to vēl un vēl līdz varat dziedāt līdzi.
  • Pierakstieties uz kādām nodarbībām vai kursiem, kurus tik ļoti labprāt vēlētos jūsu dvēsele, un dodiet tai izaugsmes iespējas.
  • Piesakieties pasniegt ēdienu bezpajumtniekiem.
  • Aizsūtiet pa pastu cilvēkam, kuru mīlat, apsveikuma kartiņu.
  • Piezvaniet skolotājam, kurš mainījis jūsu dzīvi un pasakiet viņam vai viņai „paldies”.
  • Atlieciet kādu rītdienas darbu, lai varētu no rīta aizvest bērnu uz skolu.
  • Nopērciet vienu sendviču vairāk un iedodiet to ubagam.
  • Nopērciet kaut ko īpaši garšīgu un atdodiet to trūkumcietējiem. Ja trūkumcietējs gadījumā būtu jūs, tad- kas jums garšotu vislabāk un, ko jūs vēlētos saņemt?
  • Attīriet kaimiņa piebrauktuvi tā lai viņš nezinātu, kas to darījis un ar smaidu uz lūpām aši dodieties prom.
Tā jūs varat apstādināt svārstu. Pienācis laiks mums visiem sanākt kopā un dalīties mūsu darbos visu augstākajam labumam.
Drīz vien apjautīsiet, ka brīdī, kad spējat pagarināt pozitīvā svārsta telpu un izplatīt visaptverošu labumu, jūs sāksit saskatīt izgaismotas iespējas un „laimīgus notikumus”, kuri it kā nejauši ienāks jūsu dzīvē un par kuriem agrāk pat nespētu iedomāties.
Neļaujiet sevi ietekmēt pasaules viedoklim. Palieciet saskaņā un sinhronitātē ar lielāko, enerģētisko, visuma likumu...un vērojiet ko šīs vibrāciju pieskaņošanās dara ar jums.
_______
Alberto Villoldo

Tulkoja Māra Brante