sestdiena, 2012. gada 11. februāris

Ješua "Par sapņiem un problēmām ap tiem, par garlaicību"



Sveicināti, dārgie! Es tā priecājos par iespēju lasīt šos sūtījumus, tie man ir saprotami. Es gribētu pajautāt Ješua par cilvēka miega procesu. Kas notiek tajā momentā, un kāpēc mēdz būtu tik grūti pamosties, it kā nākas sevi piespiest ievilkties šajā realitātē. Jautā sev: kādēļ? Tas ir, zūd motivācija, kaut arī pēc tam it kā viss nokārtojas. Un vēl, kāpēc ir grūti pamosties agrāk, pirms esi izgulējies?
Man arī būtu interesanti uzzināt par tādām cilvēciskām īpašībām/sajūtām kā garlaicība un perfekcionisms/ētiskums. No kurienes tās rodas? Kā tām izsekot?

Es sveicu tevi, dārgā, un šo jautājumu, kuru mēs jau agrāk apspriedām. Es ar labpatiku atbildēšu tev, jo jautājums ir uzdots citā kontekstā un nedaudz citā tāda jēdziena kā “sapnis” apzināšanās plaknē. Jūsu sapņi, kuros jūs atrodaties, tas ir dabisks process ķermenim. No vienas puses miegs nepieciešams ķermenim funkcionālo spēju atjaunošanai un noskaņošanai darba turpināšanai. No otras puses sapņos jūs veicat milzīgu darbu, kuru jūs nespējāt veikt, atrodoties apzināšanās stāvoklī. Jūsu sapņi ir ļoti daudz-plānu un ļoti daudzveidīgi. Sapņos jūs zemapziņas līmenī mēģināt pabeigt nepabeigtās emocionālās lietas, kuras sākat, atrodoties apzinātā stāvoklī.

Sapņos jūs arī tiekaties ar saviem garīgajiem skolotājiem un glabātājiem, saņemat no viņiem norādījumus, apspriežat kaut kādas dzīves problēmas un mēģināt gūt padomu. Jūs vēlāk saņemat uzvednes, kuras atnāk pie jums saprotamu vai simbolisku tēlu (saprotamu jūsu dvēselei) veidā, un tas visbiežāk ir tas, ko jūs saucat par pravietiskiem sapņiem. Tādejādi sapņos jūs darāt lielu garīgu darbu, kuru veic dvēsele. Bez tam, atkarībā no tā, ar kādu garīgu darbu jūs nodarbojaties reālajā dzīvē, jūs varat ceļot savos sapņos tālu aiz šīs planētas robežām un tikties ar jūsu paralēlajiem iemiesojumiem citās pasaulēs, un saņemt no viņiem garīgu palīdzību. Pēdējais, protams, attiecas uz cilvēkiem, kuri atrodas tagad maigās augšupcelšanās procesā. Tādu cilvēku kļūst arvien vairāk, un tas veicina viņu attīstību un pašapzināšanās, veicina apziņas augšupcelšanās procesu. Tomēr vairums cilvēku turpina sapņos mitināties apsargātā speciālā vidējā astrāla līmenī, tā saucamajā sapņu redzamības astrālā, un iespējas pārvietoties ārpus šī līmeņa viņiem pagaidām ir nepieejamas.

Par pamošanās grūtībām: tas ļoti bieži ir saistīts ar to, ka jūs iekšēji emocionāli protestējat, noraidāt to realitāti, kura eksistē jūsu iekšienē, un jūsu neapmierinātību ar savu dzīves uztveri. Šeit man ir ļoti svarīgi atgādināt tev, dārgā, par to, ka ne realitāte nosaka mūsu dzīves apstākļus, garīgās priekšrokas un jūsu izvēles, bet tieši jūsu domas un jūsu iekšējais stāvoklis nosaka to realitāti un dzīves uztveri, kas jums ir. Un, ja jums reizēm nav vēlēšanās mosties, atgriezties reālajā dzīvē, tad ir vērts aizdomāties, kas tad patiesībā traucē jums jūsu iekšējā stāvoklī atrasties priecīgā dzīves sajūtā un vēlmē priecīgi un viegli izzināt dzīvi matērijā. Jums, esot tādai problēmai, vajag atrast iemeslus, atrast tos sevī, paskatīties uz tiem bez aizspriedumiem un godīgi, nemēģinot neko no sevis slēpt. Jums nepieciešams ļoti patiesi attiekties pret savu iekšējo būtību, pacensties izdzirdēt, ko jums saka priekšā jūsu dvēsele, un nokoriģēt savas domas un savu attieksmi pret dzīvi. Tad mainīsies jūsu realitāte un izzudīs negatīva attieksme pret dzīvi un tas nekomfortablais stāvoklis, kad nav vēlēšanās iziet no miega stāvokļa un turpināt reālo dzīvi. Tādejādi, šī korekcija ir ļoti nepieciešama, un jums vajag pievērst uzmanību svarīgam jūsu iekšējā stāvokļa un jūsu dzīves uztveres savstarpējās sakarības un savstarpējās atkarības principam. Ne realitāte iedarbojas uz jūsu apziņu, bet otrādi. Jūsu iekšējais stāvoklis un jūsu domas nosaka jūsu realitāti. Ja jūs mērķtiecīgi un ar mīlestību attieksieties pret sevi un savu apziņas stāvokli, ja jūs apzināsieties dižo un dievišķo jēgu dzīvei, tajā skaitā arī savai, tad jūsu reālā dzīve izmanīsies. Tā nesīs jums tikai prieku un apmierinājumu, un vajadzība pēc ilgstoša miega un nevēlēšanās mosties pazudīs jums paša dabiskākajā veidā.

Par grūtību mosties agrāk, kā esi izgulējies: ja jums kāda iemesla dēļ nepieciešams iziet no miega stāvokļa un tas nav paredzēts ar jūsu lēmumu iepriekšējā vakarā, tad jūs vienkārši nonākat situācijā, kad stihiski procesi iejaucas tajos sapņu redzēšanas procesos, kad jūs izejat garīgas mācības miegā, darbos, kurus veic jūsu dvēsele. Un, ja jūs, piemēram, atrodaties tajā brīdī stāvoklī, kad sazināties ar saviem garīgajiem skolotājiem vai saviem citiem iemiesojumiem monādē, citām jūsu lielās kosmiskās dvēseles (Augstākā Es) daļiņām, tad tāda piespiedu izmešana no miega stāvokļa rada neērtības gan jūsu ķermenim, gan jūsu apziņai. Pie tam kļūs izskaidrojamas tās stāvoļu neērtības, ko jūs izjūtat šajā gadījumā. Vajag censties izvairīties no tādiem momentiem un vajag izskatīt iespējamos ietekmes variantus uz jūsu reālo dzīvi, taču ne gribas kontroles pār reālo dzīvi ceļā, bet savu iekšējo patieso vajadzību un stāvokļu izpētes ceļā. Ja jūs sekosiet savām iekšējām vajadzībām un iekšējām vēlmēm, kuras nāk no jūsu sirds dziļuma, no jūsu dabas dziļuma, nāk intuitīvā līmenī, tad jūsu realitāte pieskaņosies jums, un negaidītu izvilkšanu no miega pārsteigumi sasniegs minimumu vai vispār izbeigsies.

Par garlaicību un perfekcionismu/ētiskumu: tā arī ir iekšēja problēma, un tā ir garīguma problēma, un tā arī prasa jūsu izskatīšanu un arī prasa, lai jūs izzinātu iemeslus ne caur meklējumiem ārpus sevis, bet prasa meklējumus savā iekšienē. Visas atbildes jūs atradīsiet tikai sevī ar patiesu un godīgu iegremdēšanos savā iekšienē. Tikai ar patiesu vēlmi saprast sevi, ar mīlestību pret sevi un savām patiesajām vajadzībām jūs spēsiet atrast atbildes uz jūsu jautājumiem. Tās atnāks pie jums jūsu pašu domu, apskaidrību veidā, vai no daudzajām uzvednēm, kuras dod jums dzīves procesā jūsu eņģeļi. Tikai tādā veidā jūs spēsiet aiziet no garlaicības sajūtas un vēlēšanās norobežoties no jūsu patiesajām vajadzībām jebkurā no ārējām jūsu dzīves izpausmēm. Tieši šī nevēlēšanās vai slinkums, vai bailes ieskatīties savā iekšienē un dot sev iespēju sajust jūsu patiesās vēlmes un vajadzības arī noved pie tā, ka jūs mēģināt norobežoties ar ārējiem atribūtiem no garīgā darba. Radot sev apkārt dažādas ilūzijas, mākslīgus ārējus apstākļus, jūs naivi domājat, ka spēsiet aiziet no kādām iekšējām sāpēm un neapmierinātības ar sevi un savu realitāti, ko jūs radāt sev paši. Taču no sevis nevar aiziet, un jūsu dvēsele neapstāsies vēlmē aizklauvēties līdz jūsu apziņai, un dzīve tā vai citādi piespiedīs jūs vērst savu skatu sev dziļumā. Es iesaku iet prom no tām ilūzijām, kurās jūs gremdējat sevi, mēģinot aiziet no garlaicības, un izmantojat tam daudzveidīgas ārējās ietekmes metodes un ārēju dekorāciju un efektu uzstādīšanu. Tas viss ir ilūzijas, kuras rada jūsu prāts, un tas neatrisina pašu problēmu, bet tikai novilcina tās atrisināšanu. 

Nenodarbojieties ar pašapmānu. Dzīvojiet mierā ar savu iekšējo pasauli, ar savām iekšējām vajadzībām. Klausieties savu dvēseli, un jūs būsiet laimīgi, jums nebūs nepieciešams būvēt sarežģītas dekorācijas apkārt sev. Es vēlu tev un visiem jums sekot jūsu garīgajām programmām, mācieties klausīties sevi no iekšienes un vienkārši ļaujiet sev būt laimīgiem un mīlētiem. Atcerieties, ka dzīve ir dievišķa, un tā nekad nav pārstājusi jūs mīlēt. Jūs paši esat dievišķas būtnes, tad atļaujiet taču sev pieņemt dievišķo mīlestību caur iespēju dzīvot, un atļaujiet sev mīlēt sevi un būt laimīgiem. Atļaujiet sev patiesi priecīgu un laimīgu dzīvi, atļaujiet sev mīlēt sevi patiesi un tieši, un es runāju ne par ego, bet par jūsu iekšējo bērnu, – brīnišķīgu un neparasti patiesu, kurš dzīvo katrā no jums. Tad pārpilnība visās tās izpausmēs kļūst jūsu dzīves daļa, dabiska daļa, jo Mīlestība un Pārpilnība ir viens un tas pats, un tā ir neierobežota.
ES ESMU JEŠUA
Pieņemts 31.07.2009. Nika
tulkoja jānis Oppe