ceturtdiena, 2017. gada 2. marts

Luīza Heija: pārtrauc sevi biedēt ar savām domām!

http://www.528.lv/luiza-heija-partrauc-sevi-biedet-ar-savam-domam/

1. Pārstāj sevi kritizēt! Kritika nekad nevienu nav mainījusi. Atsakies no sevis kritizēšanas. Pieņem sevi tādu, kāds esi. Kad tu sevi kritizē, tavas pārmaiņas ir negatīvas. Kad tu sevi pieņem, tu mainies pozitīvi.
2. Pārstāj sevi biedēt un terorizēt ar savām paša domām! Tas ir briesmīgs dzīvesveids. Atrodi sev kādu tēlu, kas tev ir patīkams (man tā ir dzeltena roze), un nekavējoties pārslēdzies no biedējošam domām uz patīkamām. 
3. Esi augstsirdīgs, labestīgs un iecietīgs. Esi iecietīgs pret sevi. Esi labestīgs pret sevi. Esi iecietīgs, jo tu taču apgūsti jaunu domāšanas veidu. Attiecies pret sevi kā pret patiesi mīlamu cilvēku.
4. Esi labestīgs pret savu saprātu. Ienīst sevi nozīmē ienīst savas domas. Nevajag to darīt! Labāk izmaini tās.
5. Slavē sevi! Kritika noārda tavu garu. Uzslavas to stiprina. Slavē sevi pēc iespējas biežāk. Saki sev, cik labi tu tiec galā ar katru sīkumu!
6. Atbalsti sevi!  Atrodi labāko veidu, kā to izdarīt! Vērsies pie draugiem, ļauj viņiem sev palīdzēt. Ir gluži dabiski lūgt palīdzību, kad tev tā vajadzīga.
7. Mīli savas nepilnības. Apzinies, ka pats tās esi radījis, lai apmierinātu kādas savas vajadzības. Tagad tu meklē kādas jaunas savas vajadzības. Tā kā maigi atbrīvojies no vecajām, negatīvajām un uzvedības stereotipiem.
8. Rūpējies par savu ķermeni. Iemācies pareizi ēst. Kāds ēdiens tev vajadzīgs, lai pilnvērtīgi uzturētu dzīvību un augstu enerģētiku? Iemācies kādus fiziskos vingrinājumus un dari tos. Kuri no tiem sagādā tev baudu? Maigi rūpējies par savu Dievnamu, kurā tu pats dzīvo!
9. Strādā ar spoguli. Biežāk skaties sev acīs. Paud savas jūtas. Skatoties spogulī, piedod sev. Skatoties spogulī, runā ar saviem vecākiem un piedod viņiem. Kaut reizi dienā saki sev: “Es tevi mīlu! Es patiešām tevi mīlu!”
10. Dari to tagad! Negaidi kamēr tev sakārtosies lietas, tu notievēsi, atradīsi labāku darbu, izveidosi jaunus sakarus. Sāc tagad un izdari visu, kas atkarīgs no tevis.

Autors: Luīza Heija
Tulkoja: Ginta FS