trešdiena, 2017. gada 22. marts

Ūdens - Dehidrācijas problēmas

https://www.draugiem.lv/blogs/post/14914036?utm_source=say

Slimības simptomi - ir slimības izpausmes. piemēram, sausa mute - tā nav slimība, bet tās simptomi, t.i. dehidrācijas simptomi.

Sindromi - ir simptomu kompleksi: trīs , četri, pieci simptomi.
Slimības tiek novērotas vairākas izpausmes, un mēs varam saukt slimību vārdā, jo izraisītājs ir zināms.

1. Slāpes - šķidruma līmeņa samazināšanās radītājs organismā, Šim signālam ir jāizraisa noteiktas darbības. Mēs nedrīkstam pieļaut slāpes, tādēļ dzeram tīru ūdeni. Slāpju gadījumā var dzert tikai ūdeni, nevis citus dzērienus, kā mēs to bieži darām.

2. Sausa mute - ir tiešs dehidrācijas rādītājs. Sausa mute rodas tad, ja dehidrācija ir ne mazāka kā trīs procenti. Tas liecina par strukturālajām pārmaiņām aizkuņģa dziedzera šūnās.

3. Aizcietējums, vēdera izejas kavēšanās, neregulāra vēdera izeja - ūdens cilvēka organismā uzsūcas asinīs resnās zarnas līmenī ar ekstrakciju no nesagremotām atliekām. Ja izkārnijumi ir cieti un izskatās izdeguši - tas ir tiešs dehidrācijas pierādījums. Šajā gadījumā, ir nepieciešams dzert ūdeni tukšā dūšā ne mazāk par 1 litru, nevis lietot caureju izraisošas zāles.

4. Sausa āda. - Daudzi cilvēki sūdzas: " Man ir sausa āda." Ko viņiem parasti iesaka speciālisti?
Mitrinoš krēms! Kāda jēga ir uzklāt krēmu uz ādas virsmas, ja tā nesaņem ne ūdeni, ne barības vielas no iekšas. Cilvēka ādas šūnas, kā koka miza, noveco, kļūst sausas, nolobās un nokrīt. To vietā rodas jaunas šūnas. Tādēļ, atmirušās šūnas, tāpat kā vecu koka mizu, atpakaļ nevar atgriest. Tās jau ir mirušas. Tāpēc arī mitrinoši krēmi sniedz tikai īslaicīgu efektu.

5. Sausi mati, sausi un noslāņojušies nagi arī norāda uz ūdens trūkumu organismā.

6. Paaugstināts kuņģa sulas skābums.
Organismā nevar būt paaugstināts skābums, var būt pazemināts ūdens daudzums. Ja mēs paņemam 100 g ūdens un ieliekam tajā 2 g skābes, sanāk 2% skābe. Bet ja mēs paņemam 50 g ūdens un ieliekam tajā tos pašus 2 g skābes, tad skābuma pakāpe ir daudz lielāka.  Tas pats notiek arī kuņģī. Kuņģa šūnas neražo pārāk daudz skābes, tātad trūkst ūdens, un tādēļ, skābuma procents ir lielāks. Dzeriet vairāk ūdens, un kuņģa sulas skābums tiks normalizēts. Bet samazināts skābums - tā jau ir kuņģa gļotādas šūnu atrofija. Kuņģis pastāvīgi iznīcinām kuņģa gļotādas parietālās šūnas, un tās galu galā iet bojā.

7. Bieza žults un žultspūšļa akmeņi.
Žults kvalitātes un reoloģijas traucējumi, piemēram, sabiezēšana, smiltis, akmeņi, liecina par ūdens trūkumu organismā. Žulti ir jābūt noteiktam ūdens daudzumam un sārmainībai 8,8 pēc pH skalas. Kad pietrūkst ūdens, žūlts kļūst ļoti koncentrēta, tā paskābinās, sabiezē un nogulsnējas. Tā ir aizsarg reakcija pret kodīgo skābju kaitīgo darbību.

8. Sāls, smilts un akmeņi nierēs.
Tas arī ir saistīts ar ūdens trūkumu. Tiek palielināta kodīgo skābju koncentrācija urīnā. Kā aizsargreakciju, organisms izmanto netoksisko sāļu veidošanos. Urīns kļūst pārāk skābs un viegli kalcinējas.

9. Locītavu knikšķēšana, sāļu nogūldījumi locītavās un mugurkaulā, skrimšļu deformācija, artroze.
Visām šīm problēmām ir trīs galvenie iemesli: pirmais un galvenais iemesls - dehidrācija, otrkārt, baktērijas, un treškārt, vitamīnu un minerālvielu (galvenokārt, silīcija un sēra) trūkums.

10. Cukura diabēts. Notiek paralēli ar pastiprinātu ūdens dzeršanu un izdalīšanos.

11. Sirds išēmiskā slimība, ateroskleroze notiek paralēli ar ūdens trūkumu un asins sabiezēsanos.

12. Vecākiem cilvēkiem hemoglobīna līmeņa paaugstināšanās asinīs notiek relatīva ūdens trūkuma un asins sabiezēšanos.

13. Katarakta. Vecuma tālredzība ir saistīta ar acs lēcas blīvuma palielināšanos, kas savukārt, ir saistīts ar acs lecas dehidrāciju.

14. Galvas smadzeņu asinsvadu išēmiskais insults. Iemeslu var būt daudz, taču pamatā ir mikrocirkulācijas traucējums. ūdens daudzuma samazināšanās un asins reoloģisko īpašību izmaiņas var izraisīt asinis recekļu veidošanos un mazo asinsvadu bloķēšanu.

15. Alerģiskās slimības. Alerģisko slimību polietioloģiskā attīstība var būt saistīta ar olbaltumvielu pārākumu, fermentu trūkumu un audu atūdeņošanās procesiem, kā arī ar intoksikāciju. Gļotas uzkrājas organismā un bloķē deguna, bronhu, trahejas un balsenes mazos limfātiskos asinsvadus. Dehidrācija tikai saasina šīs problēmas. Tautas medicīnā, lai uzlabotu atkrēpošanu, tika izmantots lils daudzums karstu, sārmainu dzērienu, piemēram, piens ar sodu vai silts minerālūdens.

16. Centrālās nervu sistēmas darbības traucējumi vecākiem cilvēkiem.
Vecumam atnākot, strukturālās-distrofiskās audu izmaiņas noved pie centrālās nervu sistēmas neironu funkciju traucējumiem, un šķidrumu mikrocirkulācijai te ir izšķiroša nozīme.

17. Depresīvi stāvokļi. Organisma paskābināšanās ar toksiskajiem atkritumiem, taukskābju trūkums un dehidrācija izraisa depresīvus stāvokļus. Ir nepieciesama organisma attīrīšana, uzņemot lielu daudzumu laba, silta un sārmaina ūdens.

18. Visu veidu saindēšanās: ekoloģiska, ķīmiska, pārtikas. Organismam trūkst ūdens, lai savlaicīgi izvadītu toksīnus. Tas nav pilns saraksts ar simptomiem, sindromiem un slimībām, kas ir saistīti ar kopejā, intracelulārā, starpšūnu un intravaskulārā ūdens trūkumu.

Ūdens - ir glābšana no daudzām patoloģijām!