sestdiena, 2017. gada 18. marts

Kas ir apzināšanās? Kāpēc to vajag?

Cilvēks piedzimst, iet skolā. Tad mācās, strādā kādu darbu vai arī ir uzņēmējs un pelna tādā veidā naudu. Cilvēks iemīlas un apprecas, dzimst bērni. Tad cilvēks cenšas iegūt slavu vai kļūt pazīstams. Dzīve ved cauri pacēlumiem un kritumiem. Cilvēks daudz ēd, tam ir dažādas izklaides. Tāpat cilvēks arī palīdz citiem. Un gluži tāpat arī sarada problēmas ar citiem. Tas viss ir daļa no dzīves.
Vienotības teiktais ir ļoti, ļoti vienkāršs. Stāstām par mazām lietām. Kad ēdat, tad visā pilnībā dzīvojiet ēšanā! Tas nozīmē, ka jums ir jāapzina tas, ka jūs ēdat. Kad raizējaties par sievu vai bērnu, tad jums patiesi ir jāapzina savas raizes. Ja esat greizsirdīgs vai dusmīgs, tad apziniet to. Lai kas notiktu, apziniet to. Un nav svarīgi, kas tieši tas ir. Svarīgi ir, vai cilvēks apzinās to, kas ar viņu notiek? Tas nozīmē – apzināties pat vienkāršās lietas. Apzināt savu elpošanu, apzināt staigāšanu, apzināt sievas seju, apzināt to, ka skatieties bērna sejā, apzināt visas savas sajūtas, gūt sev piepildījumu un apzināt to.
Apzinoties darīt vienkāršas, normālas lietas - to mēs saucam par iesaistīšanos dzīvē. Mazo lietu veikšanu mēs saucam par apzināšanos. Šādi turpinot, notiek lielas lietas, bet jums uz to nav jāfokusējas. Jums jākoncentrējas uz vienkāršām praktiskām lietām. Viss pārējais notiek automātiski. Visas pārējās lietas - par ko runā Vienotības universitāte. Ja to darīsiet, tad kaut kur nokļūsiet. Ja to nedarīsiet, tad nekur nenokļūsiet. To arī nozīmē jēdziens - iesaistīties dzīvē.”

Šrī Bagavāns
Facebook SAULES TEMPLIS