piektdiena, 2017. gada 3. marts

Ceļš pretim apgaismībai un atbrīvošanai

Ceļš pretim apgaismībai un atbrīvošanai (mokšai)
“Katram cilvēkam ir jāiegūst BAGĀTĪBA. Bez bagātības šajā pasaulē neko nevaram paveikt. Tāpēc ir jāuzkrāj bagātība. Un caur to ir jāizpauž savs Es.
Tālāk seko otrā dzīves pakāpe - cilvēkam ir jāpiepilda savas VĒLMES. Cilvēkam ir jāapmierina vēlmes.
Tad nāk DHARMA. Tas nozīmē strādāt un palīdzēt citiem.
Tad seko nākamā sadaļa tiem, kuri meklē apgaismību. Tiem, kuri vēlas kļūt apgaismoti. Kamēr pirmās trīs nav piepildītas, ceturto (Moksha- atbrīvošana) nevar sasniegt.
Cilvēka Patībai ir jābūt apmierinātai, jāgūst piepildījums gan bagātībā, vēlmēs un arī ieguldījumā. Tikai tad, kad tas viss ir sasniegts, tad ir iespējams ceturtais - mokša vai atbrīvošana. Lai pie tā visa nokļūtu, ir jāpārvar mentālie bloki. Ir jātiek galā ar traumām. Tas viss ir jāpārvar, lai sasniegtu veiksmi un piepildītu vēlmes. Ja tās ir sasniegtas, tad jau paša procesa laikā cilvēks kļūst par ‘kareivi’. Cilvēkam ir jābūt kareivim, lai sasniegtu atbrīvošanu. Kamēr šķēršļi nav attīrīti, viņš nevar sasniegt mukti (atbrīvošanu).
Piemēram, pateicoties kādai pagātnes traumai vai mentālajām nosacītībām, kādam cilvēkam neveicas naudas pelnīšanā. Tā trauma, tā mentālā nosacītība kavēs viņa atmodu, apgaismību vai garīgā ceļa attīstību. Tāpēc viņam ir jāsasniedz un jāiegūst visas šīs lietas. Tad veidojas dabīga izaugsme. Ja cilvēks, nepiepildot visus iepriekšminētos trīs punktus saka, ka grib kļūt apgaismots un sasniegt mukti (atbrīvošanu), tad nesasniegs to.
Cilvēkam ir jāpiepilda savs Es. Tāpēc tādu uzsvaru liekam uz panākumiem, uz panākumiem katrā dzīves nodarbē un jomā.”
Šrī Bagavāns

 Facebook SAULES TEMPLIS