pirmdiena, 2014. gada 3. novembris

ATŠĶIRŠANAS ZOBENS

ATŠĶIRŠANAS ZOBENS

Meistars, ar Benjamina Krēmes starpniecību, 2014. g. 6. Septembrī

(no žurnāla Share International vācu versijas 2014. gada oktobra numura)

Daudzi cilvēki domā, ka, neraugoties uz Maitrejas klātbūtni pasaulē, viss ir kļuvis vēl apdraudošāks un nestabilāks kā līdz šim. Viņi jautā, ko Hierarhija īsti dara, lai mīkstinātu daudzās problēmas un grūtības, kas viņos izraisa bailes un izjūtu, ka viņi nav gatavi šodienas paaugstinātajam spriegumam.
Tomēr patiesībā pasaule tiek tieši uz to sagatavota. Liela sprieguma un pārmaiņu laikos cilvēki apspriež problēmas no sava dabiski aprobežotā skata punkta, kas attiecas uz sabiedrības faktisko stāvokli. Viņiem ir priekšstats, ka visiem šiem notikumiem ir līdzīga ietekme un nozīme nākotnei, turpretī īstenībai atbilstošais aplūkošanas veids, kāds ir tikai Meistariem, ir pilnīgi citāds. Meistari redz notikumus tā, it kā tie notiktu divdimensionālā laukā – un tas arī tikai potenciāli. Viņi zina, ka daži manifestējas un izraisīs pārmaiņas pasaulē, kamēr citi paiet bez tālākām konsekvencēm. Savā aprobežotajā skatījumā cilvēce domā, ka visi šie notikumi ir svarīgi viņu nākotnei, bet tā tas pilnīgi droši nav. No Meistaru perspektīvas, cilvēce vēl nekad nav bijusi tik gatava šai jaunajai pasaulei, kas mums nesīs nākotni. Inspirācijas un gatavības laiks iestāties par vispārējo labumu vēl nekad nav bijis tik tuvu kā šodien.

Kad Kristus teica, ka viņš atgriezīšoties (un proti, laikā, kad mēs to negaidīšot), tad viņš runāja arī par to, ka viņš nenāks ar maigiem vārdiem par viltus mieru, bet gan nāks ar zobenu, atšķiršanas zobenu, kas šķirs tēvu no dēla un brāli no brāļa. Ko mēs šodien redzam, ir šī atšķiršanas zobena darbība. Maitrejas mīlestības enerģija stimulē katru: to, kas mīl un iestājas par taisnīgumu un dalīšanos, bet arī to, kas rada pasaulē nošķiršanos, šķelšanos un alkatību. Ar to, ka pretstati, kurus rada atšķiršanas zobens, kļūst skaidri, cilvēki ir spējīgi pieņemt īstu lēmumu par savu nākotni – par visu cilvēku nākotni, nabadzīgo un izsalkušo, kā arī naudas cilvēku un miera sagrāvēju nākotni pasaulē. Katram no mums ir jāizvēlas, kurā šo pretstatu pusē mēs varēsim atrast patiesību.

https://www.draugiem.lv/#/user/2871393/blog/?p=12570425