sestdiena, 2014. gada 9. augusts

Pētersīļu sula – viena no stiprākajām sulām, kura ietekmē organismu


Šī sula – vienkārši vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu noliktava. Tā satur vitamīnus C,B,K,PP, retinolu, karotīnu, nikotīnskābi un bioflavanoīdu, apveltītiem ar spēcīgu antioksidantu ietekmi un stiprina asinsvadus.

 Pie visa derīgo vielu daudzuma, šī sula ir ar maz kaloriju daudzumu ( uz 100 ml – 47 kalorijas), 85% sastāv no ūdens, satur apmēram 8% ogļhidrātus, 4% olbaltumus, praktiski nav taukvielu.

Ārstnieciskās īpašības
 1. Urīndzenošais efekts.
 Sulu rekomendē pie urīnceļu slimībām. Sulas lietošana palīdz organismam izvadīt lieko šķidrumu, tai pašā laikā novērš tūsku ir pretmikrobu un pretiekaisuma iedarbība.

 2. Lieko sāļu izšķīdināšana organismā.
Skaitiet, ka regulāra un stingri dozēta pētersīļu sulas lietošana, spēj izšķīdināt smiltis un akmeņus nierēs, urīnpūslī un žultspūslī.

3. uztur vairogdziedzera normālu funkciju, virsnieru dziedzeru, stimulē aknu un zarnu darbību.
 4. Ieteicams lietot pie apetītes zuduma, gremošanas traucējumiem, gastrīta ar zemu skābumu, pie hipertonijas.
 5. Pētersīļu sula sniedz izteiktu cukura pazeminošo efektu, tāpēc to iekļauj cukura diabētiķu uzturā.
6. Pētersīļu sulas un svaigu biešu sulas sajaukums, regulāri lietojot, saved kārtībā menstruālo ciklu, noņem spazmas.
 Uzmanību! Lai ārstētos ar pētersīļu sulu ieteicams no ēdienkartes izslēgt gaļu, cukuru, cieti saturošus produktus.

 *Kā gatavot pētersīļu sulu.
 Pētersīļu kušķīti kārtīgi nomazgājiet. Vislabāk izmantot svaigi noplēstus, bet ja tādas iespējas nav, pētersīļus var uzglabāt ledusskapī nedēļu, vai sasaldēt saldētavā. Noņemt visas sadzeltējušās un bojātās lapiņas. Iemērkt zaļumus aukstā ūdenī uz pusstundu. Sulu var izspiest ar sulu spiedi, vai sasmalcināt , un izspiest caur marli.


 * Pētersīļu sula – diezgan koncentrēta, tāpēc lietot labāk atšķaidītu ar ūdeni.
 Pēc sulas izspiešanas tūlīt arī viņu lietojiet, bez sāls un cukura piedevām. Dzert maziem malkiem, nedaudz paturot mutē, tas palīdzēs sulai sajaukties ar siekalām un kuņģis viņu labāk pieņems.


 * Ieteicamā deva – ne vairāk kā 1 ēdamkarote dienā. Ļoti veselīgi kombinēt viņu ar gurķu, burkānu, spinātu vai selerijas sulām.

http://dievietei.focus.lv/show/1023/pete