otrdiena, 2014. gada 5. augusts

Kā sevi restartēt?


Ātrais pašrestarts:)

Kā sevi restartēt?

Normunds Smaļinskis

Nu ko esi kā pinekļos sasiets? Tā reiz teica vecāka gadagājuma cilvēki, ja kas neveicās vai negāja tā īsti labi. Reizēm dzīvē ir posmi, kad liekas, ka dzīves straume ir apstājusies un tevi ienesusi kādā rāmi stāvošā ūdenī un nekas nenotiek. Šķiet, ka visi procesi gluži vai pamiruši. Nav nekādas kustības un tas var raisīt depresiju, dusmas vai kādas citas negatīvas sajūtas, kuras laužoties uz āru var radīt jaunas papildu problēmas jau esošajām. Datoru lietotāji labi zina, ka, ja dators sācis niķoties un pēkšņi vairs nedarbojas gluži labi, jānospiež pārstartēšanas poga, kas liks datoram pašam vēlreiz ieslēgties pa jaunam un ielādēt visas programmas vēlreiz. Bieži vien ar to pietiek un nav jāmeklē kvalificēts datortehniķis, lai urķētos kur dziļāk. Dators pārlādē savas programmas un var droši strādāt tālāk. Bet – vai mēs savu dzīvi arī nevaram līdzīgi kaut drusku pārlādēt un uzlabot tās tālāko kvalitāti? Varam mēģināt! Lūk, daži secīgi soļi, kas tagad vasarā, kad ir varbūt vairāk brīva laika, palīdzēs ielūkoties dziļāk sevī un varbūt pārstartēt dažas novecojušas programmas.

Pagātnes pieņemšana. Mēs visi savā dzīvē uzkrājam gan pozitīvus notikumus, gan tādus, kurus par tādiem uzskatīt gan laikam nevaram. Pozitīvie notikumi un labie sastaptie cilvēki, kuri mums devuši labas ierosmes un padomus, pieskaitāmi pie pozitīvas mūsu dzīves pieredzes untādas lietas mūs vienmēr rosinās iet augšup. Tādas atmiņas vairos mūsu enerģiju jauniem labiem darbiem un jaunai pozitīvai pieredzei. Savukārt skumji notikumi un pat traģiski momenti dzēsīs mūsu radošo enerģiju. Tajos nevajag pārlieku gremdēties un dzīvot tikai pagātnē, lai cik tas grūti nenāktos. Ir jātiek tam pāri, šādas lietas jāpieņem un te var palīdzēt meditatīvas prakses un budistu domas zelta grauds – viss šajā dzīvē ir pārejošs. Pieņemsim visu, kam esam izgājuši cauri ar domu – es to pieņemu un eju tālāk! Mūsu spēka punkts ir tagadne, jo tieši šobrīd, šodien, es veidoju savu nākotni! Pagātni es vairs izmainīt nespēju, svarīgs ir tas, ko daru tieši šobrīd! Ir jāsaprot un jāpieņem, ka uz dažiem mūs nomokošiem jautājumiem, kuri paslēpušies pagātnē, vienkārši nav atbilžu. Bezgalīgi mokot sevi ar jautājumu - kāpēc tā notika? mēs nokļūstam lejup ejošā spirālē, no kuras ir ļoti grūti izkļūt. Itin viss šajā dzīvē ir pārejošs, pieņemsim to!

Cilvēku pieņemšana. Mūsu dzīves gaitā mēs sastopam dažādus cilvēkus. Starp tiem ir tādi, kas mums šķiet ne visai labi. Viņi tenko, melo, vērpj intrigas un apmelo, ir skaudīgi un alkatīgi, mēģina manipulēt ar mūsu apziņu un sajūtām. Tādi reizēm mums nodara ļaunu. Mēģināsim no tādiem distancēties, atbrīvoties, nekontaktēties ar viņiem, cik nu mums ļauj dzīves katra konkrētā situācija. Viņi kā vampīri spēj mums laupīt enerģiju un no viņiem var izvairīties tik ejot ar līkumu. Pārrunas, mēģinājumi loģiski pierādīt savu taisnību vai ko citu, ievilks jūs bezgalīgās un spēku atņemošās bezjēdzīgās diskusijās. Reiz kāds mazs zēns vērsās pie sava skolotāja ar jautājumu – kāpēc es šajā dzīvē sastopu tik daudz cilvēku, kuri ir ļauni un dara man pāri? Skolotājs ilgi vērās gar viņu kājām plūstošas upes straumē un tad atbildēja – varbūt Dievs vienkārši grib tev parādīt šos cilvēkus tikai ar vienu domu – lai tu pats nekad tāds netaptu? Nelolosim pret tādiem cilvēkiem atriebības jūtas, lai cik saldas arī tās mums neliktos. Lai Dievs visu sakārto savos plauktos pats, šī ir viņa radīta pasaule. Un ticiet man, to viņš izdarīs lieliski un galā visi saņems pēc nopelniem. Reizēm pat nebūs ilgi jāgaida.

Atbrīvošanās no krāmiem. Iztīriet māju no vecām lietām, kuras jūs gadiem ilgi neizmantojat. Vecas un nevajadzīgas lietas mēdz bremzēt enerģijas plūsmu un turēt jūs nevajadzīgas pagātnes gūstā. Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz brīvas vietas parādīsies jūsu mājā, istabā vai drēbju skapī! Ziedojiet vai atdodiet lietas tiem, kuriem tās varbūt ir vajadzīgas un šķiet noderīgas. Atbrīvojiet tieši tāpat sava datora saturu no nevajadzīgiem failiem un citas drazas, kas tur sakrājusies pāri mēram. Paskatieties, kas notiek jūsu sociālo tīklu profilos – arī tur var būt sakrājies savs elektroniskais bardaks. Sociālie tīkli diemžēl radījuši savdabīgu lūriķu sugu, kas var stundām ilgi sirot un mēģināt tur pa atslēgas caurumu ieskatīties vietās, kurās tiem degunu bāzt nevajadzētu. Padomājiet arī par to!

Dariet to, ko jūs visvairāk vēlaties. Mēs zaudējam ļoti daudz savas enerģijas, ja darām ko pienākuma, savas lieluma apziņas vai tikai naudas ieguves dēļ. Jums patīk zīmēt vai muzicēt? Dariet to jau šodien! Atrunas par mūžīgo laika trūkumu vai nogurumu ir tik vien kā sliņķa atrunas. Saciet dziedāt, dejot, ierīkot bišu dravas, ceļot, fotografēt – da jebko, kas spēj jums dot pozitīvas un paliekošas emocijas un jūs pamanīsiet, ka dzīve mainās uz labo pusi! Sastādiet sev perspektīvo plānu – ko gribat sasniegt pēc gada, diviem vai pat desmit. Un jau šodien to ir laiks sākt īstenot. Ne viss ir mērāms tikai naudā! Jums pamazām atvērsies gluži jauna un cita pasaule, tā atnesīs jums jaunus kontaktus un cilvēkus, jums pavērsies jaunas perspektīvas, kādu agrāk noteikti nebija. Vajag tikt sākt.

Restartējiet sevi un savu domāšanu! Vasaras pilnbriedā, kad diena ir gara un saules gaismas pilna, to būs izdarīt daudz vieglāk nekā vēlāk, ziemas laikā, aiz loga gaudojot putenim un virpuļojot sniegam.

Šis ir tāds ātrais jeb īsais restarts, padomājiet jau par šiem dažiem soļiem, kuri var kvalitatīvi uzlabot jūsu dzīvi. Protams, jebkuras pārmaiņas, kuras vērstas uz sevis mainīšanu ir nosacīti grūtas, jo vienmēr taču savās problēmās vainot kādu citu – kaimiņu, darba kolēģi, radinieku ir daudz vienkāršāk un vieglāk. Tālāk viss ir jūsu rokās un jūsu galvā.

No rīta, pirms izejat no mājām, ieskatieties spogulī un pasmaidiet ar domu – šī ir viena no skaistākajām manas dzīves dienām un es to noteikti neļaušu sabojāt kādam īgnam nevīžam! Un lai jums izdodas!

http://www.draugiem.lv/group/16002034/reiki/forum/?f_tid=5436789