pirmdiena, 2014. gada 5. maijs

Viena no svarīgākajām griķu īpašībām ir aizsardzība pret vēzi


1. Pēc neaizvietojamo aminoskābju sastāva griķu olbaltumvielas ir tuvas dzīvnieku izcelsmes produktiem un tādēļ tiek uzskatītas par līdzvērtīgu gaļas aizvietotāju. Pie tam griķu uzturvielas organismā uzsūcas daudz labāk.

2.Griķi stabilizē cukura līmeni asinīs. Pēc griķu putras apēšanas, cukura līmenis organismā palielinās lēnām, bet ne lēcienveidīgi, kā tas ir, ēdot citus ogļhidrātu produktus.

3. Griķu graudi bagāti ar folijskābi, kas palielina organisma kopējo noturību pret ārējās vides nelabvēlīgu faktoru iedarbību.

4. Griķi- ekoloģiski tīrs produkts. Šis ir gandrīz vienīgais augs, kuru nav izdevies ģenētiski modificēt. Visa veida nitrātu, pesticīdu un herbicīdu griķos nav. Šim augam ķimikālijas vienkārši nav nepieciešamas. Tas lieliski aug bez mēslošanas, bet ar nezālēm un kaitēkļiem tiek galā bez citu palīdzības.

5. Viena no svarīgākajām griķu īpašībām ir aizsardzība pret vēzi. Pateicoties flavonoīdiem, kas ir griķu sastāvā, griķi kavē audzēju veidošanos. Tas ir īpaši svarīgi mūsdienu vides apstākļos. Papildus pretvēža īpašībām, griķi arī samazina trombu veidošanos asinsvados, palīdz attīrīt asinsvadus no sliktā holesterīna un aizkavē sirds un asinsvadu slimību rašanos.

(tulkots no krievu valodas, interneta resursi)http://www.draugiem.lv/#/user/2721192/blog/?p=11850863