piektdiena, 2014. gada 30. maijs

Septiņas Dzīves Mācības no Konfūcija


1. Vienkārši turpini iet

„Nav svarīgi, cik lēni Tu ej, kamēr vien nebūsi apstājies.”
Ja turpināsi iet pa pareizo, savu izvēlēto ceļu, gala rezultātā Tu noteikti sasniegsi savu galamērķi. Grūts darbs jādara pakāpeniski. Veiksmīgs cilvēks ir tas, kurš, neskatoties ne uz kādiem apstākļiem un šķēršļiem, paliek uzticīgs savai idejai un virzās uz savu mērķi.

2. Taviem draugiem IR nozīme

„Nekad necenties iedraudzēties ar cilvēku, kurš nav labāks par Tevi.”
Tavi draugi ir Tavas nākotnes pravietojums. Tu virzies tur, kur viņi jau ir. Tas ir labs iemesls, meklēt draugus, kuri virzās tajā pašā virzienā, kuru Tu esi izvēlējies. Tāpēc esi starp cilvēkiem, kuriem uguns sirdī!

3. Par labo ir jāmaksā

„Ir viegli ienīst un grūti mīlēt. Tas ir tas, uz kā balstās daudzas lietas mūsu dzīvē.”.
Daudz vieglāk ir saņemt kaut ko sliktu. Vieglāk ir ienīst, vieglāk ir būt negatīvam. Mīlestība, piedošana un augstsirdība prasa daudz plašāku sirdi, prātu un piepūli.

4. No sākuma sagatavo savus instrumentus

„Nākotnes cerību piepildīšanās atkarīga no centības un pacietības.”
Konfūcijs teica: “Veiksme atkarīga no tā, cik labi iepriekš esi sagatavojies. Bez sagatavošanās noteikti Tevi sagaida neveiksme.” Lai ar ko Tu savā dzīvē nodarbotos, ja vēlies  gūt panākumus, iesākumā Tev jāsagatavojas. Pat lielākā neveiksme var saīsināt ceļu uz veiksmi.

5. Kļūdīties nav slikti
Nav nekā slikta tajā, ka esi kļūdījies, ja vien Tu visu laiku to neatcerēsies. Nepārdzīvo par niekiem. Kļūda nav noziegums. Neļauj kļūdām sabojāt savu dzīvi. Neļauj negatīvam aizņemt Tavas domas. Svini savas kļūdas!

6. Veic grozījumus

«Ja ir acīmredzams, ka mērķi ir nesasniedzami, nekoriģē mērķi, koriģē darbības.”
Ja Tev šķiet, ka Tavi mērķi šogad nav sasniedzami, tad ir pats īstais laiks, lai saplānotu to sasniegšanu. Nevajag neveiksmi uztvert kā variantu, pagriez savas veiksmes buras mērķa virzienā un pakāpeniski tuvojies tam.

7. Tu vari mācīties no visiem

«Ja es esmu kopā ar diviem cilvēkiem, tad ikviens no viņiem ir mans skolotājs. Es atdarināšu viena labās īpašības un sevī labošu otra mīnusus.”
Tev jāsaņem savas mācību stundas no ikviena – vai tas ir krāpnieks vai svētais. Katra dzīve ir pildīta ar mācību stundām, kas nobriedušas, lai tās iemācītos.