sestdiena, 2014. gada 17. maijs

14. Maijs 2014: Pilnmēness Skorpionā - Atbrīvoties no Duālisma

14. Maijs 2014: Pilnmēness Skorpionā
14.05.14 … publicējusi Sarah Varcas
http://spiritlibrary.com/sarah-varcas/14
No angļu valodas tulkoja Maija Čepule …




Atbrīvoties no Duālisma

Šis Pilnmēness iegriežas 14. Maijā plkst. 19:17 pēc Grīnvičas (22:16 pēc Latvijas laika) 24 grādos Skorpionā. Tas nes spēcīgu vēsti par to, kā prāts darbojas, un par to, cik svarīgi ir saprast viņa līkločus un pavērsienus. Mums visiem piemīt prāts, un tam līdzi mums nāk pienākums pienācīgi viņu izmantot, un  nepieļaut, ka tas mūs pamet, vai ka tas izsauc uz mums pārāk lielu ’uguni’. Šis Pilnmēness brīdina mūs, lai mēs nekrītam atkal melni/baltā, labi/sliktā, pareizi/nepareizā domāšanā. Tas izklausās pašsaprotami, es zinu, taču tāda ir prāta daba – diskriminēt šādā veidā, un pagaidām vēl šādai diskriminācijai atrodas vieta, jo –ja mēs ļaujam, ka prāts mums uzspiež SAVAS duālās vērtības jebkurā mūsu dzīves aspektā – tad mēs dodam viņam vairāk varas, nekā viņš būtu pelnījis.

Šis Pilnmēness ir atdalošs attiecībā uz savienojumu ar Saturnu: ir jāatlaiž turēšanās pie formas, lai aptvertu daudz plašāku skatījumu, un mēs tiekam lūgti darīt to pašu. Duālistiskais iedalījums neizbēgami trivializē arī pašas acīmredzamākās, pašsaprotamākās lietas un gadījumus. Arī pati ’visnepareizākā’ lieta pasaulē ir daļa no ietekmju un nosacījumu vesela makrokosmosa, un nav iespējams, pat pie vislabākās gribas, to atdalīt no visa šī kopuma, un destilēt neapgāžamos apgalvojumos par to, ka tā ir laba vai slikta. Nav iespējams – ja mēs patiešām vēlamies izprast notiekošo.

Nu protams, ir tikai cilvēciski – vienkāršot un izraut lietas no konteksta. Tas palīdz mums ikdienā neiestigt pārāk dziļi daudzos eksistenciālos apsvērumos. Taču tas arī ir tas – kā dēļ rodas aizspriedumi; tas ir tas – kā dēļ ego mums apgalvo, ka mēs esam labāki par citiem, ka esam daudz cienījamāki, daudz īpašāki, vai ka esam daudz sliktāki, un neko neesam pelnījuši. Un tieši tas ir tas mūsu prāta aspekts, ko parāda mums šis pilnmēness, lai  mēs varētu izdarīt visāda veida izmaiņas savā dzīvē, aptverot īstenību, kā nekad agrāk; taču ja mēs uzskatīsim, ka tas padarīs mūs citādākus, īpašākus, labākus par tiem, kuri neaptver – mēs būsim kļūdījušies pašā būtiskākajā no tā, ko tad īstenībā nozīmē transformācijas. Mēs tikai stiepsim sev līdzi tos pašus vecos duālistiskos uzskatus, no jauna pieregulētus. Ja transformācija neatspoguļojas prātā un Sirdī kā apzināšanās, ka pamošanās ir nevis atklājums, ka esam īpaši, bet gan atklājums, ka pati dzīve ir Svēta, un ka neviena dzīva radība nevar būt sevišķāka par citu – tad mēs patiešām esam palaiduši kaut ko svarīgu garām, un arvien vēl riņķojam tanī pašā vāveres/ego ritenī.

Mums vēl ir nepilns gads palicis Urāna/Plutona kvadrantā, kurš raksturo dažus pēdējos gadus, un ir sapurinājis mūs – tādā vai citādā veidā – lai mēs ceļamies. Šis Pilnmēness atgādina mums, ka nav šeit nekāda galamērķa šim ceļojumam, bet gan tā vietā – pastāvīgs tapšanas stāvoklis, kurš prasa atbildību un izturību, ja mēs vēlamies sērfot pa šiem viļņiem kādu laiku. Ja mēs investējam savu pašapziņu pārāk dziļi kādā no mūsu pieredzes aspektiem – mēs riskējam piestiprināt sevi pie šī savas attīstības punkta, kas bija domāts tikai nelielam rezumējumam, nevis palikšanai tur uz visu dzīvi. Analoģiski arī – ja mēs pievēršam pārāk daudz uzmanības kādam cilvēkam, vienalga – kas viņš ir, un ko viņš dara vai nedara – mēs aizkavējam viņa personīgo izaugsmi, konkretizējot/pārveidojot kādu daļu no viņa pēc sava prāta, un tādejādi paturot viņu pie sevis savu egoistisko mērķu dēļ.

Šis Pilnmēness ir atbrīvojošs un rosinošs. Viņš aicina mūs atbrīvoties no vērtējumiem un spriedumiem, brīvi atvērt Sirdi, un aptvert, ka nekādi salīdzinājumi nevar būt korekti bezgalīgo iespēju visumā.  Pie tam tas mums ir liels izaicinājums paskatīties uz to – kā dēļ mēs dalīšanu un vērtēšanu noliekam pirmajā vietā, kāda ir mūsu patiesā motivācija, un kā tas patiesībā ierauj pašus mūs ilgstošā vāveres ritenī. Laikā, kad gudrs vērīgums ir ārkārtīgi nepieciešams instruments garīgajā ceļā – egoistisko vērtējumu atlaišana ir vitāli svarīga praktika, un vienīgā, kurai mums vajadzētu pievērst uzmanību tik drīz, cik vien tas iespējams.

Par cik mēs esam iegājuši šinīs Pilnmēness enerģijās, mēs varam izmantot tās, lai identificētu -  kur savā dzīvē mēs rīkojamies, vadoties no  veselīga un labi adaptēta ego, no tāda ego, kurš sekmē mūsu virzīšanos plašā pasaulē, bez vajadzības uzpūst vai noniecināt savu vai kāda cita svarīgumu, bez vajadzības spēlēt jebkādas prāta spēles, lai sajustos labi uz kāda cita pazemošanas rēķina. Pie šādas uztveres mums ir iespēja pārkalibrēt savu skatījumu un pārbīdīt savu izpratni, lai aptvertu dzīves komplicētību, nevis muļķīgi no visa spara mestos atpakaļ ērtajā dualitātē. Jo vairāk mēs pārbīdīsim savu uztveri tagad – jo pienācīgāk mēs spēsim virzīties uz priekšu pa savu ceļu, kad Urāna/Plutona kvadrants ieies savā finālā, un pieprasīs, lai mēs aptveram patieso brīvību, nevis ego zīmētu un līdz ar to limitētu kaut kādā veidā ...

Izbaudiet šo Pilnmēnesi!
Sarah Varcas
http://www.draugiem.lv/group/16019359/gaismasberni/?f_tid=5361119