piektdiena, 2014. gada 30. maijs
Kā pagatavot ieraugu mājas apstākļos
Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kuklītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajia reizei.
Nepieciešams:
100 ml ūdens,
1 ēdamkarote medus,
rudzu milti.
Pagatavošana:
1. Novārītu un atdzesētu ūdeni ielej litra burkā, pievieno medu un rūpīgi izmaisa (līdz medus izkusis).
2. Miltus izsijā, pievieno ūdens un medus šķīdumam, samaisa. Milti pievieno tik daudz, lai veidotos biezam krējumam līdzīga masa.
3. Burku pārsedz ar tīru drāniņu un novieto siltā vietā.
4. Nākamo piecu dienu laikā katru dienu maisījumam pievieno vēl tikpat daudz ūdens un miltu, kā pirmajā reizē.
Pēc piecām dienām ieraugs ir gatavs. Daļu no tā noteikti atliekam nākamajai cepšanas reizei (ledusskapī), pārējo izmantojam.