trešdiena, 2014. gada 14. maijs

30 lietas, kuras garīgi stipri cilvēki nedara

 House Of Cards/ Facebook

Ja vēlaties nostiprināt “smadzeņu muskuļus”, ieklausieties garīgi stipros cilvēkos. Dariet to, ko dara viņi, un, vēl svarīgāk, nedariet to, ko viņi nedara.

1. Viņi negremdējas pagātnē
Pārdomas par pagātni neuzlabo tagadni vai nākotni. Garīgi stipri cilvēki nešķērdē laiku, domājot par to, kā būtu ja...

2. Viņi neatkārto pagātnes kļūdas
Lai gan jums nevajadzētu visu laiku domāt par to, jūsu pagātne ir tā, kas ir padarījusi jūs tādu, kāds šodien esat, un jums pastāvīgi jākļūst gudrākam un prātīgākam. Mācieties no kļūdām un neatkārtojiet tās.

3. Viņi neatraida padomu
Stipri, par sevi pārliecināti cilvēki zina, ka viņi nav perfekti, un atzīst to. Tāpēc viņi vienmēr ir gatavi uzklausīt padomu un konstruktīvu kritiku. Tas palīdz viņu izaugsmei.

4. Viņi neizvairās no pārmaiņām
Pārmaiņas ir neizbēgamas, mēģināt tās apturēt ir bezjēdzīgi. Pieņemiet, ka pārmaiņas notiks pat tad, ja tās jums nepatīk. Pārmaiņas var novest pie labākas nākotnes.

5. Viņiem ir atvērts prāts
Stipras personības vienmēr ir atvērtas jaunām idejām un pieredzei. Tās vienmēr cenšas paplašināt savu redzesloku un saprot, ka katram cilvēkam piemīt kas tāds, no kā var mācīties.

6. Viņi nekavējas savā komforta zonā
Tajā pašā laikā par sevi pārliecināti cilvēki ir gatavi sniegties pāri savu zināšanu robežām. Viņi izmēģina jaunus ēdienus, apmeklē vietas, kur nekad nav bijuši, lai paplašinātu savas intereses un gūtu jaunus iespaidus.

7. Viņi neskauž
Mazliet skaudības ir pat veselīgs stimuls. Tas var radīt motivāciju kaut ko uzlabot. Tomēr pārlieka skaudība un greizsirdība var kļūt par negatīvu faktoru, kas motivācijas vietā izraisa dusmas. Priecājieties par citiem un paši par sevi.

8. Viņi neizvairās no lēmumu pieņemšanas
Stipri cilvēki kontrolē savu dzīvi un pieņemtos lēmumus. Neļaujiet nevienam lemt par jūsu dzīvi.

9. Viņi neļauj citiem kontrolēt sevi
Stipri cilvēki māk pastāvēt par sevi. Ja jūs vienīgais kontrolējat savu dzīvi, neviens nedrīkst atņemt jums tiesības to darīt.

10. Viņi neizvairās no riska
Aprēķināts risks ir daļa no dzīves, tā ir situācija, kad jums jāpamet sava komforta zona. Piespiediet sevi gūt panākumus jaunās jomās un sasniedziet jaunus mērķus. Tomēr neriskējiet akli.

11. Viņi nedomā par neveiksmi
Neatkarīgi no tā, vai runa ir par pagātnes neveiksmi vai potenciālu neveiksmi nākotnē, izmetiet to no sava prāta. Jūs nespējat labot pagātnes kļūdas. Kas attiecas uz nākotni, tad jūs esat tai labi sagatavots. Ja tomēr cietīsiet neveiksmi, tad zināsiet, ka esat izdarījis visu, lai tā nenotiktu.

12. Viņi nav pesimistiski
Garīgi stipriem cilvēkiem ir pozitīva attieksme pret dzīvi un nākotni. Tie nekad nekreņķējas par īslaicīgām vai mazsvarīgām lietām.

13. Viņi nenododas sevis žēlošanai
Ja jums kaut kas nepatīk, strādājiet, lai to mainītu un pārvarētu. Nodoties sevis žēlošanai nav jēgas.

14. Viņi negremdējas savās vājībās
Katram cilvēkam piemīt vājības un trūkumi. Tas ir normāli, tas padara jūs atšķirīgu. Ja jūtat, ka varat kaut ko uzlabot, dariet to, nevis ļaujieties, lai jūs uzvar.

15. Viņi nemēģina izpatikt visiem
Jums jājūtas apmierinātam ar sevi un savām darbībām. Jūs nekad nespēsiet izpatikt ikvienam. Lai gan pūlēties citu labā ir svarīgi, atcerieties, ka jūs esat pakļauts tikai sev.

16. Viņi neuzveļ vainu citiem un nemeklē citu cilvēku trūkumus
Dzīve nav perfekta, bet uzveļot vainu citiem cilvēkiem, problēmas netiek atrisinātas. Tā vietā, lai vainotu citus (vai sevi) par nepatīkamu situāciju, kurā esat iekļuvis, strādājiet, lai mainītu to un uzlabotu savu dzīvi.

17. Viņi neizvairās no atbildības
Jums jāuzņemas atbildība par savu rīcību dažādās dzīves situācijās. Ja jūs neesat sasniedzis to, ko vēlaties, izveidojiet reālu plānu mērķu sasniegšanai un sekojiet tam.

18. Viņi nešaubās
Garīgi stipri cilvēki precīzi zina, ko viņi sagaida no dzīves. Viņi izvirza mērķus un smagi strādā, lai tos sasniegtu.

19. Viņi neizsakās neskaidri
Viņi zina, kā savus mērķus darīt zināmus citiem. Viņi skaidri izsaka savus nodomus un pamato darbības.

20. Viņi neuztraucas par nākotni
Ja jūs skaidri zināt, ko vēlaties, un uzņematies atbildību par saviem mērķiem un rīcību, jums, visdrīzāk, izdosies sasniegt vēlamo. Tomēr arī tad, ja vēlamais netiek sasniegts, jūs mērķa sasniegšanas labā esat izdarījis visu iespējamo. Raizes par nākotni nepalīdz labāk sagatavoties nākotnes pārbaudījumiem.

21. Viņi neuzskata, ka viņiem kaut kas pienākas
Lai iegūtu visu, ko vēlaties, jums būs jāstrādā. Kaut kas jums tiks piešķirts, un tas padarīs dzīvi vieglāku. Esiet pateicīgs par šīm lietām, bet neizturieties tā, it kā jums tās pienāktos.

22. Viņi neļaujas bailēm
Nevajag svarīgus lēmumus pamatot ar neracionālām bailēm. Vienmēr kaut kas var neizdoties, lai gan tā nenotiek bieži. Strādājiet, lai pārvarētu bailes un neļaujiet tām sevi atturēt.

23. Viņi nemēģina mainīt to, ko mainīt viņiem nav pa spēkam
Jūs varat smagi strādāt, tomēr ne viss ir jums pa spēkam. Pieņemiet to, ko nevarat mainīt, un koncentrējieties uz to, ko spējat.

24. Viņi nepieņem pārsteidzīgus lēmumus
Paturiet prātā savus mērķus un nepieņemiet pārsteidzīgus vai impulsīvus lēmumus, kuri varētu traucēt jūsu plāna izpildei. Apdomājiet un izlemiet, ko jūs patiesībā vēlaties darīt.

25. Viņi nenoslēdzas sevī
Katram dzīvē ir vajadzīgi citi cilvēki. Stipri cilvēki atzīst, ka viņiem ir nepieciešams draugu loks, ģimene un atbalsts. Viņi nemēģina visu paveikt paši.

26. Viņi neizvairās no vientulības
Dzīvē būs brīži, kad nonāksit ārpus jūsu atbalsta sistēmas. Tas ir normāli. Stipri cilvēki jūtas komfortabli, nonākot aci pret aci ar savām domām.

27. Viņi nesagaida nekavējošas pārmaiņas
Darba mērķu sasniegšana nenozīmē, ka mērķi tiks sasniegti dienas laikā. Esiet pacietīgi un centīgi un ziniet, ka pārmaiņas būs jau drīz.

28. Viņi neļauj sevi kontrolēt emocijām
Protams, emocijas ir dabīgas un vajadzīgas, tomēr lēmumi nav jāpieņem brīža karstumā. Atkāpieties soli atpakaļ no jebkuras situācijas un palūkojieties uz to loģiski.

29. Viņi nedara mazāk par iespējamo
Uzsākot ko jaunu, dariet visu, kas ir jūsu spēkos. Jums nekad nevajadzēs domāt par to, ka kaut kas varētu būt citādi, vai nožēlot savu neizdarību.

30. Viņi nepadodas
Esiet neatlaidīgs visā, ko darāt un mēģiniet tik reižu, cik nepieciešams, lai izdotos.


http://www.puaro.lv/lv/puaro/30-lietas-kuras-garigi-stipri-cilveki-nedara