ceturtdiena, 2013. gada 7. novembris

Dienas doma



http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
27. oktobris
Viņpasaulē tevi gaida svētlaime, - bet ko tu dari? Tu centies ar visiem līdzekļiem piesaistīties pasaulei!
Ir pat cilvēki, kas liek sevi iesaldēt, jo viņiem ir neārstējama slimība un tādā veidā viņi cer izdzīvot.
Viss notiek tikai tādēļ, ka viņi ir piesaistījušies savam ķermenim un ar to saistītajai dzīvei un netic atkalpiedzimšanai, respektīvi, Manai mīlestībai.
Patiesība ir, ka zemes pasaule ir vairāk vai mazāk grūtu pārbaudījumu poligons, kur tu mācies mīlestību, gatavību upurēties, kalpot tuvākajiem, patiesību un godīgumu. Tici Man, citas vērtības pasaulei nav.
Maija (ārējā pasaule, šķitums) liek tev uz Zemes meklēt laimi un piepildījumu un ticēt, ka tu to atradīsi. Vienīgi tavs ķermenis tev jau pārvelk svītru taviem aprēķiniem. Ar savām pastāvīgajām pārmaiņām un lielo uzņēmību pret visām iespējamām slimībām tas tevi ārkārtīgi ierobežo.
Bet tu esi tik lielā mērā pie tā pieradis, ka domā: tev jāsamierinās ar visu, lai tikai to nepazaudētu.
Kāpēc visi šie apsvērumi? Kāpēc visas šīs rūpes par savu ķermeni?
Izšķirīgi ir tikai tas. ka tu dzīvo prēmā (mīlestībā), satjā (patiesīgumā), dharmā (taisnīgumā), šāntī (mierā) un ahimsā (nevardarbībā). Visam pārējam nevajag tevi satraukt. Jo katrā piedzimšanā ES tev dodu tieši tādu ķermeni, kāds tev pienākas, lai tu iegūtu uz Zemes savu pieredzi. Un esi drošs: ķermenis katru reizi un katram ir ideāls un pilnīgs.


28. oktobris
Arvien no jauna tu naidojies ar savu dzīvi un ar Mani. Tad tev liekas, ka nekas nenotiek tā, kā tu vēlētos.
Tev ir par lēnu, par grūtu. Tu domā, ka vairāk attālinies no sava mērķa nekā tam tuvojies.
Dabiski, ka tavai dzīvei un attīstībai ir tipiski iet cauri fāzēm, kad tev jāizpēta, vai tu esi uz īstā ceļa.
Taču daži cilvēki šaubās tik bieži un tik intensīvi, ka viņiem sev jājautā, kas ir noticis ar viņiem, ar viņu ceļu, ar viņu attīstību.
Gadījumā, ja tu atkal un atkal ar sevi, Dievu un pasauli naidojies, apsēdies kādā mierīgā vietā - varbūt pie sava altāra - un jautā sev, vai tu tiešām esi jau izšķīries sasniegt savu mērķi.
Ja tev jākonstatē, ka tas tev nav skaidrs, atkāpies soli atpakaļ un jautā sev, vai tu vispār zini, ko tu gribi, respektīvi, meklē.
Lai varētu kaut ko atrast, vispirms jāzina, ko tu meklē.
Tev jābūt skaidram tavam mērķim, lai vispār varētu to saskatīt.
Un tev jāizšķiras, ka tu to gribi sasniegt.
Ja tu neizpildi šos divus sākotnējos nosacījumus, visas tavas pūles uz ilgu laiku ir bez jēgas un bez vērtības, jo tu nebūvē un nevari būvēt enerģiju, kas ir vajadzīga, lai sasniegtu to, ko esi izvēlējies sev par mērķi.
Vai citādi izsakoties: kā tu gribi gatavoties ceļojumam, ja tu nezini, ne uz kurieni tu taisies braukt, ne cik ilgi tas turpināsies, ne cik tālu tas ir, ne to, kāds laiks tevi gaida un vai tu vispār gribi tur būt?
Noskaidro savu mērķi, tiec skaidrībā par savu lēmumu, tikai tad Dievs varēs tevi svētīt ar spēku un izturības spēju, kas ir nepieciešama tavam ceļam.

a