pirmdiena, 2013. gada 23. septembris

Par soulmeitiem

By Andis Geste
raksts par soulmeitiem

Man tauta bieži jautā vienu jautājumu:
Vai es atradīšu savu mīlestību un vai es apprecēšos? Kad tas notiks? Vai es vispār esmu radīts/radīta attiecībām? Vai pēc zvaigznēm var pateikt, kad man būs tās īstās attiecības?

NĒ!! Pēc zvaigznēm var pateikt, kad ir šādiem un citādiem pasākumiem labvēlīgs laiks. Kā jau iepriekš rakstīju astroloģija ir par arhetipiskajiem laikapstākļiem, ko mums sagādā debesjums. Tipa, lai mēs ausainē neejam sauļoties vai pleznās un maskā nedodamies uz Gaiziņu, kad visi tur slēpo. Astroloģija var pastāstīt, kad ir pienācis brīnišķīgs laiks, teiksim, nomirt vai nopirkt kādu glītu automobīli, bet vai mēs izmantosim labvēlīgo zvaigžņu stāvokli miršanai vai iepirkumiem, tomēr ir atkarīgs tikai no mūsu pašu izvēlēm. Jautājums par attiecībām izskan pietiekami bieži, lai tam pievērstu pastiprinātu uzmanību. Lūk, funktieris, kuru piedāvāju apdomāt!

Patiesās attiecības veidojas tikai starp dvēseļu draugiem, kurus turpmāk tekstā saukšu par soulmeitiem (soulmates). Visas pārējās attiecības ietilpst sadaļā IZDEVĪGUMS un nekā citādi. Starp soulmeitiem izdevīgums nav svarīgs, jo soulmeiti ir kopā tādēļ, ka viņi GRIB BŪT KOPĀ. Viņi var precēties, neprecēties, tam nav nekādas lielās nozīmes, svarīgs ir princips. Tad visu pēc kārtas!

Eksistē trīs režīmi, kuros mēs dzīvojam. Ir režīms, kas saucas ‘ES NEGRIBU DZĪVOT’. Šo režīmu mēs īpaši neapskatīsim, tas ir svarīgs dzīves nobeiguma etapos. Visos citos gadījumos (ar dažiem ‘fors mažoru’ izņēmumiem), režīms ‘Es negribu dzīvot’ ir nelegāls un slims. Slimi ir arī tas, ja šis režīms uzpeld, kad izjūk kādas attiecības. Ja šis režīms parādās (domas, ka nav vērts...), tad ziniet – izjukušās attiecības bija balstītas uz izdevīgumu, un tās nebija attiecības starp soulmeitiem. Ilgi jau nav jārokas, lai saprastu kāda veida izdevīgums tur bija apslēpts. Ja šķiras soulmeiti, viņi paliek – soulmeiti, un tas ir kas cits.

Nākamais režīms, kurā mēs mitināmies (ļoti labprāt) saucas ‘ES GRIBU IZDZĪVOT’. Tur mitinās apm 98% no mums (pieaugušajiem). Šajā režīmā mēs mīlam uzturēties tādēļ, ka mēs baidāmies no savas laimes. Mēs esam gatavi upurēt savu lielo dzīves laimi izdzīvošanas vārdā. Izdzīvošanas pasaulē mīt veselības apdrošināšana, mīļā zemīte, mana profesija, sociālā aprūpe, biedrības un apvienības, karjera, valsts un, bez šaubām, pensiju sistēma un ‘drošā nākotne’. Mēs varam izdzīvot ar nelielu laimi un nelielu nelaimi, galvenais, lai nenotiktu kas briesmīgs. Ā, jā un ko par manu lielo laimi teiks mana māte? Viņa taču nebija laimīga un vai tad es tāds/tāda drīkstu būt?! Āfrikā bērniņi mirst badu un jābūt pateicīgai/pateicīgam par to, kas ir. Ko Dieviņš man lēma... Nu daudz ko vēl var sarakstīt par izdzīvošanas režīmu. To visjaukāk apraksta veci cilvēki, kas mirst (dabīgā nāvē, pie pilna saprāta, kam nav vairs jēgas melot), kad jautāti ko viņi visvairāk nožēlo savā dzīvē. Atbilde Nr.1. – ĢIMENI UN BĒRNUS!!! (nemīlēju, bet nu jādzīvo vien bija) 2) DARBU 3)KA BAIDĪJĀS CILVĒKIEM SEJĀ TEIKT LIETAS UN IR DAUDZ PALICIS NEPATEIKTĀ. Pie šiem jautājumiem vēl atgriezīšos, jo tie ir gana atraktīvi.

Režīms Nr 3. ir ‘ES GRIBU DZĪVOT’. Nu tur pārsvarā ir bērni un ‘dīvaiņi’, kuriem pa lielam ir pajāt, ko par viņiem domā citi. Viņi zina, kas viņi ir un ko no dzīves grib. Tad, lūk, tieši režīmā ‘Es gribu dzīvot’ mīt soulmeiti. Citur viņu nav. NAV!!! NAVA! Varētu padomāt, ka ja jau ‘Es gribu dzīvot’ režīmā ir tik maz cilvēku, tad arī man soulmeitu atrast būs praktiski neiespējami. Nē, manu draudziņ, tā nav taisnība! Soulmeiti ir pilnīgi visi cilvēki, tikai daži vēl nav ieslēgušies ‘Es gribu dzīvot’ režīmā. Ja kāds ieslēdzas šajā, visjaukākajā režīmā, viņš/viņa atrod vistuvākos soulmeitus, kas tad arī ‘pavelkas līdz’ dzīves svinēšanā. Tas gan nenozīmē, ka ikkatrs man var būt soulmeits, jo tur obligāta ir seksuālā funkcija, bet par to nedaudz vēlāk!

Bik paskaidrošu. ‘Es gribu dzīvot’ režīms ir īpašs. Tajā ir tikai 2 zināmas lietas. Pirmā lieta ir tas, ka PASAULE IR LABVĒLĪGA un visādi cenšas palīdzēt, lai soulmeiti satiktos un būtu laimīgi (un arī radītu vēlamos bērnus, nevis tāpēc, ka māmiņa vai tētiņš tā gribēja, vai tā vnk sanāca un radās ‘paralēlie’ bērni). Otra lieta, lai ieietu ‘Es gribu dzīvot’ režīmā IR SEVI JĀMĪL. Ir jābūt Nr.1 pašam sev un pats sev draugs Nr.1. Respektīvi, vienāvārdāsakot – soulmeiti ir divi neatkarīgi, pilnvērtīgi cilvēki, kas mīl paši sevi un otru cilvēku vai cilvēkus (poliamorijas gadījumā). Soulmeiti var precēties, var neprecēties. Tam ir juridiskas dabas nozīme vai arī soulmeiti tā ir izdomājuši, ka tā grib. Te nav runas par otra cilvēka piesaistīšanu, lai noturētu. Tas pieder Izdzīvošanai. Soulmeitu nav jānotur.

Bik par to, kas tad ir soulmeits.

1) Pret soulmeitu pilnīgi OBLIGĀTI ir EROTISKA INTERESE. Te nodalam vnk draugus. Soulmeits nav draugs tādā, parastā nozīmē, soulmeits ir PARTNERIS UN DZĪVESBIEDRS, kuru gribās seksuāli. Viņam/viņai galīgi nav jābūt labākajam draugam/draudzenei, tas ir kas principiāli citādāks. Soulmeitā ir visnotaļ plašs fetišu spektrs, kas uzbudina. Kad soulmeits nav mājās, par viņu tikvaitā domā un gaida.

2) Soulmeitiem SAKRĪT VIŅU ROMANTIKAS VIĻŅI. Savu tīro romantiku ir jāzina. Un te ir nelielas ziepes, it sevišķi vidējā vecuma gājuma cilvēkiem, kas meklē soulmeitus un arī tiem, kas ir apdedzinājušies iepriekšējās attiecībās. Ir jāatceras savi pusaudžu gadi. Ir tāda lieta, kas saucās pirmā mīlestība. Tur bija tīra romantika, bet tur tā bija labi, ja 30% koncentrācijā, salīdzinājumā ar Kardinālo Punktu, kad mūsu romantika deva vaļā uz 100%. Kardinālais punkts ir pilnīgi visiem cilvēkiem un tas ilgst tikai pāris stundas mūsu dzīvē, kad mūsu pusaudžu ideāli un romantika bija savā virsotnē. Vēlāk mēs šo atmiņu 100% gadījumos aizmirstam. To var palīdzēt atcerēties tikai cilvēks, kas pats zina, kas viņam notika Kardinālajā Punktā, uz kura bāzes tad tiek arī būvēta tālākā attiecību dzīve. Kardinālajam punktam ir tāda, ārkārtīgi īpaša noskaņa, kuru nevar ne ar ko sajaukt. Tāpēc arī ir vajadzīgs kāds, kas var pateikt: ‘Tas ir TAS’, jo viņš zina savu KP un atpazīst tā īpašo noskaņu.

Cilvēks, kas zina savu Kardinālo Punktu (tādu mums ir 3, bet es šajā rakstā runāju tikai par romantikas KP), diez vai būs gatavs dzīvē pārdoties par zemāku maksu, kā par īstu mīlestību un attiecībām ar savu soulmeitu. Cilvēkiem, kas grib dzīvot (nevis izdzīvot), izdevīgums attiecībās nav aktuāls.

Trakākā lieta soulmeitu ieraudzīšanā (bez šī un visa augstāk minētā, mēs viņus vienkārši neredzam, jo paši nobloķējam viņu redzēšanu): ir jāpabeidz VISI LIELIE PROJEKTI DZĪVĒ UN JĀBŪT GATAVAM, KA VAR IZJUKT PILNĪGI VISS, KAS LĪDZ ŠIM IR BIJIS. Jauniem cilvēkiem jau tā parasti nav liela problēma. Viņiem tikvaitā nav nekā daudz, no kā atteikties. Tādiem vidusauga/pusmūža ļaudīm ir grūtāk: vecāki jau tad paliek veci, dzimtā zemīte - dārga, māja ir uzbūvēta utt. Bet ja soulmeits izrādās no Kanādas vai Papua Jaungvinejas? Ko tad? A māte pie miršanas, darbs labs utt. Nu ko, jāsagaida, kad nomirs māte... Var jau Papua Jaungvinejas soulmeitu piedabūt dzīvot Latvijas Republikā, bet ja nu nevar? Drošāk tad ir soulmeitus NEMAZ NEREDZĒT, jo mirstošo māmulīti varētu satraukt fakts, ka viņas mūžīgais bērniņš aiznesīsies pasaulē un nesagaidīs mirkli, kad viņa noliek ķelli... Nāve gan nedrīkst traucēt dzīvot, bet nu tas tā.. Jā un vēl tā uzceltā māja un drošais darbs... Tad, varbūt, drošāk ir dzīvot labas izdzīvošanas režīmā, bet tad nav ko gaidīt soulmeitu – viņš/viņa neatnāks. Atnāks tie, kam ir attiecīgie fetiši un kuriem arī gribās normāli izdzīvot. Vot, jums arī ir kontrakti, nevis soulmeitu mīlestība! Pie kam cilvēks ir tik izturīgs štuks, ka ellē spēj nodzīvot ļoti ilgi. Dažas ģimenes, kā par zināmu elli, ir grūti savādāk nosaukt. Cilvēks, kas sevi mīl un grib dzīvot, tādā gadījumā labāk izvēlēsies režīmu ‘Es negribu dzīvot’, nekā dzīvos aizdomīgās/vardarbīgās attiecībās ar izdzīvošanas elementiem. Tad jau labāk būt vienam/-ai.

Skan bik bailīgi. Tā tas arī ir. Klausīt sirdij ir pabailīgi un režīmā ‘Es gribu dzīvot’, kur mīt soulmeiti, ir sirdsbalsij jāklausa. Tur vnk jāatcerās, ka pasaule ir labvēlīga un ir jāuzticas tam, kas notiek.

Es te nesen ar jauno Spogļotāju apmācības grupu sāku t.s. Soulmate projektu, kur mēs kļūstam par soulmeitiem sev un tad jau citi soulmeiti saradīsies. Būs arī jauna grupa 21.-22.09. Varat sākt apdomāt pieteikšanos, jo grupā tikai 4 cilvēki.

Tie, kas grib paši piestrādāt pie savas nostādnes soulmeitu jautājumos, reku dažas rekomendācijas:

1. atrast kādu, kas palīdzētu atcerēties romantikas Kardinālo Punktu, tas meklējams pusaudžu vecumā un ietver cilvēku/cilvēkus, kurus jūs vairs praktiski nekad neesat satikuši. Tāpēc jau to KP ir tik grūti atrast. Vajag zināt savu ROMANTIKU, lai soulmeitu varat atpazīt, jo soulmeits izstaro to pašu tīro romantiku. Tas ir bik vairāk, kā parasti tauriņi kuņģī, kurus var izsaukt arī apreibinošas vielas vai cilvēks ar izteiktiem fetišiem.

2. Bik tomēr jāsaprot un jāzina savu seksualitāti un fetišus (tas, kas patīk un uzbudina).

3. Apzināt lietas, no kurām pagaidām negribat/nevarat atteikties, ja tādas ir. Augstskolas, karjeras, mirstošas māmiņas, tēvzemes, garadarbi u.c. vēl nesasniegtie mērķi. Ja kas tāds ir – vnk ir sev jāpasaka, ka tas ir dārgāks par mīlestību (uz doto brīdi) un nav ko sev pūderēt smadzenes. Tikmēr meklējiet un apziniet savus fetišus (izklaidējaties un baudiet ‘brīvo’ dzīvi). Var arī atrast labus variantus izdzīvošanas sektorā, kāpēc ne? Ir dažādi etapi dzīvē.

4. Ja domājat iekāpt ‘Es gribu dzīvot’ režīmā un atrast sev soulmeitu, tad jādara aptuveni tā. Jānosaka datums, līdz kuram pabeigsiet lielās lietas. Tas var ietvert visskko: pabeigt projektus un skolas, sagaidīt, kamēr nomirs māmiņa (kuru negribas satraukt), izaudzināt bērnus, nomest liekos kilogramus utt. Tad, kad nozīmētais datums pienāk, IR JĀNOSVIN (!!!) šī diena, kad jūs varat pateikt aptuveni tā: „Da’ jupis rāvis visu! Es gribu mīlēt un arī mīlēšu! Labi, būšu vairāk vai mazāk nesaprātīgs(-a), bet vai tad visiem, kas mīl – jūra nav līdz ceļiem un jebkurš skurstenis, uz kura uzrakstīt mīļotās/-ā vārdu, nav par augstu? Esmu gatavs(-a) satikt savu soulmeitu! Vot!” Šo dienu pēčāk varat svinēt kā savu otro dzimšanas dienu un pat sev iedot jaunu vārdu. Mīlestība mīl tos, kas mīl sevi, dzīvi un citus.

Ja kādam jau ir savs draudziņš un ir mīlestība un varbūt, jau esat pat precējušies, tad viss ir ļoti interesanti. Iespējams, ka jūsu otra puse ir jūsu soulmeits un es jūs no visas sirds apsveicu. Tas ir kolosāli un, ja jūs atcerēsieties kā tas sākās, tad pamanīsit, ka toreiz jūra bija līdz ceļiem. Soulmeiti šad tad arī strīdas, bet viņu starpā nezūd seksuālā interese un jūtas. Viss pārējais attiecas uz izdzīvošanas sfēru. Tā nu mēs bieži gribam un sapņojam par princi/princesi uz lielā baltā..., bet paši pamanāmies visu sabloķēt, jo ko gan teiks māmiņa...

Bet zvaigznes... bet zvaigznes var parādīt, kad visvairāk apkārt spietos soulmeiti. Gluži kā Leonīdas, kas krīt noteiktās naktīs, bet citkārt pa kādai zvaigznītei tikai nokrīt. Ja ieinteresēja, sazinieties ar mani. Jaunajā Spoguļotāju apmācībā raksim kardinālos punktus, bet tie ir pasakaini skaisti. Bučas!

https://www.facebook.com/#!/andis.geste