piektdiena, 2013. gada 27. septembris

A.Buiķis, L.Guļevska Vai tas esi tu vai kāds cits

Šodienas realitātē, kad, Hamleta vārdiem runājot, "laiks izgāzies no eņģēm" ne tikai Latvijā, tieši Mīlestības dienā kopā ar akadēmiķi Andri Buiķi un Bērnu slimnīcas reanimatologu Pēteri Kļavu nolēmām sākt sarunu ciklu - "Vai mēs esam tie, kas patiesībā esam".

2009. gadā iznāca Maikla Talbota grāmata "Hologrāfiskais Visums". Pēteris Kļava grāmatas atvēršanas svētkos sacīja: "Patiesībā zinātnē eksistē tikai daži tā saucamie lielie jautājumi - kas ir realitāte, kas ir prāts, vai realitāte ir determinēta (tas ir - vai viss jau iepriekš nolemts), kas ir nāve un vai ir dzīve pēc nāves, kāds būs nākotnes cilvēks. Manuprāt, ja ārsts, skolotājs un zinātnieks par tiem neinteresējas, tad ar viņiem kaut kas nav kārtībā. Lasīju lekciju ārstiem Stradiņa universitātē, kurā pieminēju arī profesoru Ilmāru Lazovski. Jautāju - kur viņš ir? Atbilde it kā būtu -kapos. Bet vai tas tiešām ir viss? Auditorijā klusums. Es esmu pārliecināts, ka tomēr viss ir savādāk. Bet cilvēkiem par šādā lietam bail runāt. Viņi nevēlas ticēt. Atklāti sakot, modernā Rietumu sabiedrība patiesībā nezina, kas ir dzīve, kas ir nāve un kas būs pēc tās."

"Laiks negaida, laiks rit...Ir jāgrib attīstīties. Dzirdēt un redzēt TĀLĀK. Gribēt nozīmē darīt.  Darīt nozīmē mainīt. Mainīt nozīmē augt. Augt nozīmē BŪT!  Lai eksistētu klāt-būtnē, ir JĀ-būt! Ir JĀ-saka Jā būšanai.
Ir sācies Patiesības atklāšanas laiks.


Viss pulsē un raida signālus. Vajag tikai tos uztvert, lai atvieglotu sev dzīvi. Dzīve uz Zemes nav vienkārša. Toties tik skaista, kā nekur citur. Zeme ir brīnums. Visuma brīnumainākā parādība. Dievs to ir radījis pēc sava prāta un līdzības. Kā Pilnības iemiesojumu. Katra dzīve ir kā noslēpums, kamēr Tu neatver īstās durvis un neieraugi savu ceļu, kas izved no katakombām, kur esi iesprostots. Savas katakombas cilvēks uzceļ pats. Ar tik šaurām lūkām, ka gandrīz pietrūkst gaisa. Un tad brīnās, ka nav, ko elpot, ka sirdij pietrūkst skābekļa.

Izej āra -pacel galvu augšup! Tur ir viss, kas tev vajadzīgs laimīgai dzīvei. Mīlestība. Gaisma. Un Enerģija. Un skābeklis. No tā visa sintezējas dzīvībai nepieciešamais skābeklis. Kādam tas šķiet tikai Mīlestība. Bet tā nav tiesa. Milestība ir sintēze. Kad Dvēsele sasniedz Dievu."

Andris Buiķis, Lia Guļevska

Fragmentiņi no manis - Anitas Zvaigznes -lasītās
grāmatas "Vai tas esi tu vai kāds cits"
http://www.draugiem.lv/#/user/932652/blog/?p=10730421