ceturtdiena, 2013. gada 5. septembris

Kā izvēlēties ko domāt




Domas rada tēlus, bildes, kas mūsos pamodina jūtas un emocijas. Emocijas, savukārt, maina mūsu realitāti, lai tā var mūsos ierosināt jaunas sajūtas piedzīvojamajā laika momentā. Tā tad arī ir dzīve, kas izveidojas unikāla katram no mums.


Lai mūsu realitāte būtu brīnišķīga, ērta un prieku nesoša, mums vajag izvēlēties tikai tādas domas, kuras modina mūsos tikai labas jūtas, prieku, komforta un harmoniskuma sajūtas. Atliek tikai tikt skaidrībā, kā pareizi izvēlēties atbilstošas domas.


Uz šo jautājumu ir šādas atbildes:


Pirmais, kas jādara, lai mūsu pasaule kļūtu patīkama, mums tas vienkārši ir jāvēlas.


Otrais solis ir apzināties vienu vienkāršu patiesību - mums ir nepieciešama izaugsme! Dabā viss dzīvo, kamēr aug. Lai augtu, ir jābūt iemeslam, cēlonim. Mūsu izaugsmes un virzības uz priekšu iemesls ir mērķis vai spēcīga vēlme kaut ko sasniegt. Kas ir tas, ko tu no visas sirds vēlies sasniegt savā dzīvē? Uzraksti atbildi uz papīra lapas tieši tagad! Un atceries vienu patiesību - visas vēlēšanās piepildās un tev ir atbilstoši jārīkojas.


Trešais solis tajā realitātē, kura tevi pārsteigs un iepriecinās ir apzināšanās, ka tev jādalās ar citiem un jādara tas pareizi. Te nav runa par maizi vai naudu. Pareizi dalīties ar citiem, tas nozīmē, būt noderīgam pasaulei, dot pasaulei darot to, ko vislabāk proti darīt!


Nākošais jeb ceturtais solis, kurš patiesībā ir viens no pašiem svarīgākajiem, ir par to, ka jātiecas pēc ideāla visās savās darbībās. Tas attiecas gan uz mazajām nodarbēm, gan uz visaugstāko mērķi. Visā jātiecas uz ideālo lietu kārtību. Dari visu tā kā tu to darītu paša Dieva labā. Atceries šo, tas ir ļoti svarīgi!


Šos četrus soļus varēsi viegli izpildīt katru dienu un baudīt savu darbību augļus kā labu noskaņojumu, panākums savās lietās un attiecībās ar citiem cilvēkiem. Sāksi ievērot skaisto un brīnumaino daudz vairāk kā jebkad agrāk!


Bet šīs vienkāršās patiesības palīdzēs noturēties uz izvēlētā ceļa, ja pirmajos soļos kaut kas patraucēs. Vērsies pie šīm trīs domām tad, kad jūties pazaudējis savus orientierus: …zaudējums - tas nav uz ilgu laiku,…uzvarētāji analizē, …radi savas lūgšanas, mantras…


Dari un esi vēl labāks!




1. Vēlies skaistu dzīvi, draudzīgu un jauku pasauli.


2. Apzinies un izvēlies, ko visvairāk savā dzīvē vēlies sasniegt, kāds ir tavs mērķis.


3. Esi noderīgs citiem, dod pasaulei to, ko vari dot darot to, ko proti darīt vislabāk


4. Vienmēr tiecies visu padarīt ideāli, tiecies uz ideālu lietu kārtību.


Tulkoja Jānis Ieviņš